На радіо «Культура» відбудеться прем’єра радіодрами «Африка»

На радіо «Культура» відбудеться прем’єра радіодрами «Африка»

11:29,
29 Серпня 2024
530

На радіо «Культура» відбудеться прем’єра радіодрами «Африка»

11:29,
29 Серпня 2024
530
На радіо «Культура» відбудеться прем’єра радіодрами «Африка»
На радіо «Культура» відбудеться прем’єра радіодрами «Африка»
Її приурочено до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

29 серпня о 21:00 в ефірі радіо «Культура» лунатиме радіодрама «Африка» за книжкою Андрія Гуменюка з позивним Кельт. Цей твір здобув спеціальну відзнаку літературної премії імені Юрія Шевельова від Радіо Культура за майстерність і новаторство в жанрі есею. 

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Львівський письменник та живописець Андрій Гуменюк на початку російсько-української війни пішов добровольцем на схід. Його книжка «Африка» складається з коротких оповідань, які розповідають про воєнні будні військових. Автор ділиться особистими переживаннями, спогадами та роздумами про війну, стійкість людей та втрати.

Режисерка-постановниця радіодрами Наталія Коломієць зазначає, що кожне слово та образ з книжки намагались передати так, як їх написав автор. «Під час одного з записів у нас виникло бажання додати пісню. Ми почали експериментувати й знову ж таки консультувалися з автором. Кожне з оповідань тепер закінчується піснею. Щойно вона зазвучала, радіодрама "Африка" заграла всіма барвами, яких не вистачало», — розповіла Наталія Коломієць. . 

Ролі у радіодрамі виконують: український актор театру та кіно Іван Шаран та актор Ян Корнєв.

Нагадаємо, в лютому 2024 року на радіо «Культура» відбулись дві прем’єри, приурочені до роковин повномасштабного вторгнення. Це радіодрама «Колишні» за однойменною новелою Володимира Голосняка та документальна музична вистава «Місто Марії: щоденники облоги». Усі аудіокнижки від радіо «Культура» можна слухати в архіві програми «Аудіокнижка». Усі радіодрами від радіо «Культура» можна слухати в архіві програми «Радіотеатр».

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду