Один рік виповнився онлайн-радіостанції «Радіоточка»

Один рік виповнився онлайн-радіостанції «Радіоточка»

17:24,
26 Серпня 2024
759

Один рік виповнився онлайн-радіостанції «Радіоточка»

17:24,
26 Серпня 2024
759
Один рік виповнився онлайн-радіостанції «Радіоточка»
Один рік виповнився онлайн-радіостанції «Радіоточка»
Суспільне відновило її роботу 24 серпня 2023 року.

«Радіоточку» шанувальники раритетної української музики мають змогу слухати з будь-якої території України та світу. Це величезний архів пісень минулих десятиліть, який містить твори різних музичних напрямів та жанрів.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

За словами виконавчого продюсера радіо «Промінь» та «Радіоточки» Максима Яковенка, за рік своєї роботи онлайн-радіостанція зуміла відродити давно втрачений інтерес українців до розвитку української музики, яка має вагомий вплив на самоідентичність та сучасну українську культуру.

 «Молодь дізнається, з чого все починалося та як розвивалися різні музичні напрямки й жанри в Україні, хто започатковував тренди та був першопрохідцем української естради в ті роки, а також яке звучання мали музичні композиції», — каже Максим Яковенко.

Архіви Суспільного мовлення містять понад тисячу пісень, записаних у Будинку звукозапису «Українського радіо» виконавцями 60–80-х років. Серед них такі відомі як «Гуцулка Ксеня» чи «Водограй», а також хіти минулих років, які набули актуальності в нинішній час.

Серед виконавців на «Радіоточці», пісні яких можна буде слухати й відкривати наново, — Дмитро Гнатюк, ВІА «Веселі скрипки», Тетяна Русова, ВІА «Арніка», «Кобза», Володимир Івасюк, Софія Ротару, Назарій Яремчук, ВІА «Смерічка», ВІА «Червона рута», «Тріо Маренич», ВІА «Ватра», Алла Кудлай, Тарас Петриненко, Квітка Цісик, Василь Зінкевич, Оксана Білозір, Анатолій Гнатюк, Марія Бурмака, В’ячеслав Хурсенко, Юрко Юрченко, Ірина Білик, Ель Кравчук, Анатолій Матвійчук, Марина Одольська та багато-багато інших.

Нагадаємо, Суспільне відновило роботу «Радіоточки» 24 серпня 2023 року, у День Незалежності.  В етері можна слухати музику, яка сформувала українську націю. Музичний плейліст «Радіоточки» складений з українських пісень різних років минулого століття — в етері звучать як відомі композиції, так і рідкісні записи. Ці пісні колись уже лунали на радіоточці в проєкті «Тільки пісня» з ведучою «Українського радіо» Галиною Бабій. Його пам’ятає старше покоління, а молодша аудиторія зможе отримати доступ до безлічі українських пісень минулих десятиліть, різних музичних напрямів та жанрів. 

З березня 2024 року «Радіоточку»  можна слухати не лише онлайн, а й на комунальній радіостанції «Радіо-Лубни» на Полтавщині на хвилях 100.8 FM та у Новодністровську на Буковині на частоті місцевої комунальної радіостанції «На своїй хвилі» 102.3 МГц.

Радіостанція «Радіоточка» доступна онлайн на сайті «Українське радіо» та в додатку «Суспільне Радіо». Вмикайте «Радіоточку» тут і завантажуйте в мобільному додатку: Android та IOS.

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду