На «Суспільне Медіатека» з'явились унікальні записи пісень Назарія Яремчука

На «Суспільне Медіатека» з'явились унікальні записи пісень Назарія Яремчука

16:06,
14 Серпня 2024
734

На «Суспільне Медіатека» з'явились унікальні записи пісень Назарія Яремчука

16:06,
14 Серпня 2024
734
На «Суспільне Медіатека» з'явились унікальні записи пісень Назарія Яремчука
На «Суспільне Медіатека» з'явились унікальні записи пісень Назарія Яремчука
На платформі опубліковані нові записи серед яких пісні Назарія Яремчука, зафіксовані на плівку в 1970–1980 роках.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, на цих записах є такі відомі хіти співака як «Стожари», «Незрівнянний світ краси», «Пісня буде поміж нас», «Посміхнулась ти», «Гай, зелений гай».

До уваги відвідувачів «Суспльне Медіатека» пропонують два плейлисти: 

У  першому аудіо — пісні у виконанні Назарія Яремчука 1970–1980 років. Частина композицій — у супроводі вокально-інструментального ансамблю «Смерічка»;

Другий аудіозапис — це  пісні ансамблю 1970-х років, соло — Назарій Яремчук.

Матеріали оцифрувала команда відділу «Дім Звуку» львівського комунального підприємства «Львівське радіо» за сприяння кафедри композиції та проблемної науково-дослідної лабораторії музичної етнології Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка.

«Суспільне Медіатека» також містить відеозаписи за участі Назарія Яремчука: виступ Назарія Яремчука в Чернівцях у червні 1976 року, де він виконує дві пісні «Єдина» та «Посміхнися ти»; фільм-концерт «Зоряна ніч» 1991 року. Співає Назарій Яремчук; відеозапис останнього прижиттєвого виступу Назарія Яремчука у Києві навесні 1995 року. Музикант виконує пісню «Родина».

Нагадаємо, з 30 листопада 2023 року сайт «Суспільне Медіатека», який містить архівні відео- та аудіозаписи Суспільного мовлення від 1950-х років і до сьогодні, працює в режимі бета-версії. «Суспільне Медіатека» стане у пригоді тим, хто цікавиться українською історією, дослідникам історичних подій та персоналій і журналістам.

Платформа «Суспільне Медіатека» за перші два місяці роботи має 10,5 тисяч користувачів. Загальна тривалість переглядів користувачами архівів становить приблизно 4760 годин, а середня тривалість перебування на платформі — 27 хвилин. Для того щоб переглянути матеріали, користувачу потрібно авторизуватись, а далі в категоріях сайту знайти потрібне відео. Також платформа пропонує користувачам добірку матеріалів за тегом.

Керівниця проєкту з оцифрування архівних матеріалів Суспільного та «Суспільне Медіатека» Таїсія Турчин а під час лекції для слухачів Міжнародної літньої школи молодих журналістів запросила науковців досліджувати архіви платформи.

Фото: Суспільне

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду