Документальний фільм «Битва за Чернігів» презентували в Косово

Документальний фільм «Битва за Чернігів» презентували в Косово

12:09,
28 Лютого 2024
2628

Документальний фільм «Битва за Чернігів» презентували в Косово

12:09,
28 Лютого 2024
2628
Документальний фільм «Битва за Чернігів» презентували в Косово
Документальний фільм «Битва за Чернігів» презентували в Косово
Презентація документальної стрічки, яку створила команда «Суспільне Чернігів», відбулась у Приштині (Косово) для студентів Ротшильдського інституту технологій.

Учасники заходу мали можливість у режимі онлайн поспілкуватися з автором фільму Андрієм Тітком. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на співорганізаторку показу  — журналістку з Чернігова Ірину Синельник.

Андрій Тіток розповів про специфіку роботи журналістів в умовах війни та про те, як працювали над документальним фільмом, в основі якого свідчення військових. Також автор документального проєкту розповів студентам про оточення Чернігова в лютому-березні 2022 року, про обставини, в яких довелося жити чернігівцям.

Під час зустрічі зі студентами в Приштині мова йшла також про час закінчення війни в Україні, вплив українських подій на Балкани, перспективи відновлення постраждалих регіонів тощо.

Показ фільму «Битва за Чернігів» відбувся у межах засідання журналістського клубу і був приурочений до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як зазначила Ірина Синельник, українські журналісти в Косово прагнуть використовувати будь-яку можливість, щоб розповісти про героїчний спротив українців і злочини російської армії під час війни. Вона розповіла, що фільм «Битва за Чернігів» має 4 млн переглядів на ютубі, що є свідченням успіху та визнання журналістської роботи, стрічка доступна для іноземців з озвученням англійською мовою. 

Нагадаємо, першу частину трисерійного фільму «Битва за Чернігів» презентували 24 листопада 2022 року в межах всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив». У виготовленні фільму та пошуку перших героїв команді «Суспільного Чернігів» допомогло Оперативне командування «Північ», зокрема ексклюзивно надало кадри боїв. 

У 2023 році в  номінації «Найкраща аналітика в локальному медіа» документальний фільм «Битва за Чернігів» (Андрій Тіток, «Суспільне Чернігів») здобув  премію «Честь професії».

 Фото Ірини Синельник

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду