Команда Суспільного працює над низкою документальних проєктів

Команда Суспільного працює над низкою документальних проєктів

16:32,
16 Червня 2023
2157

Команда Суспільного працює над низкою документальних проєктів

16:32,
16 Червня 2023
2157
Команда Суспільного працює над низкою документальних проєктів
Команда Суспільного працює над низкою документальних проєктів
Документальні фільми зосереджені на тематиці війни, російської дезінформації, розвінчанні російської пропаганди. У центрі оповіді документалістики також люди, життя яких докорінно змінило повномасштабне вторгнення.

Про це «Детектор медіа»  розповів генеральний продюсер дирекції телебачення Суспільного мовлення Григорій Тичина.

«У роботі 45-хвилиний проєкт про українських переселенців за кордоном, також 45-хвилинний проєкт про молодь, яка після 24 лютого 2022 року переформатувалась під вимоги, які диктує час. У нас багато проєктів, які сконцентровані на темі війни, навколо теми російської дезінформації і російської пропаганди, якою вони займались століттями. Один з проєктів, який перебуває у виробництві, — це двосерійний фільм, що досліджує  фейкові російські інформаційні наративи, які вже кілька століть системно закидаються в інформаційний простір. Якими просякнута аудиторія, яка жила на території колишньої Російської імперії, пізніше Радянського союзу, і якою, на жаль, просякнуто багато аудиторії вільного світу. Ще одна трисерійка про події нашого сьогодення, історії про людей з різних громад, які на власні очі побачили жахіття війни, що принесла на їхню землю російська орда. Ми покажемо частину життя сучасного українця, який потрапив у складні обставини і пережив окупацію. Цей проєкт на ранній стадії виробництва», — розповів він.

Також Григорій Тичина анонсував документальний проєкт, прем'єра якого відбудеться незабаром — «Крим. Звільнення».

«У ньому описуються події в Криму майже 30 років тому, коли Росія через місцевих проксі намагалась розкачати ситуацію в Криму. У фільмі показано багато учасників тих подій — силовиків, завдяки злагодженій роботі яких вдалось уникнути найгіршого сценарію. Нам важливо показати, що навіть у протистоянні з потужним ворогом, яким є Росія, Україна здатна здатна опиратися і здобувати перемогу. Свого часу ці події мали широкий резонанс, і важливо нагадати про це аудиторії», — зазначив Григорій Тичина. 

Більш докладно про нові проєкти Суспільного, закупівлю нового контенту та налагодження співпраці зі світовими виробниками телеконтенту незабаром можна буде прочитати в інтерв'ю «Детектора медіа» з  членом правління Суспільного Дмитром Хоркіним та генеральним продюсером дирекції телебачення Суспільного Григорієм Тичиною.

Нагадаємо, 16 травня 2023 року відбувся допрем’єрний показ першого епізоду «Анатомія рашизму» з документального циклу «Остання війна», який створила команда Суспільного мовлення.

Журналісти-розслідувачі Суспільного отримали спеціальну відзнаку за фільм «Буча 22». Її вручено під час конференції Bucha Journalism Conference, яка відбулася 19 травня у місті Буча на Київщині.

Фото: Максим Поліщук

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Дійсно,
18:11 / 16.06.2023
кому-кому, а Тичині зовсім не давали слова розповісти про свою звитяжну працю.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду