«Євробачення-2023»: Марія Яремчук виступила з патріотичним перфомансом

«Євробачення-2023»: Марія Яремчук виступила з патріотичним перфомансом

14:14,
12 Травня 2023
11843

«Євробачення-2023»: Марія Яремчук виступила з патріотичним перфомансом

14:14,
12 Травня 2023
11843
«Євробачення-2023»: Марія Яремчук виступила з патріотичним перфомансом
«Євробачення-2023»: Марія Яремчук виступила з патріотичним перфомансом
11 травня у Ліверпулі відбувся другий півфінал пісенного конкурсу «Євробачення-2023», під час якого на сцену в якості запрошених гостей вийшли відомі українські виконавці. Перфоманс про музичну історію України – «Музика єднає покоління» – показала Марія Яремчук, яка представляла нашу країну на «Євробаченні-2014».

Це перший виступ співачки за останні п'ять років. Марія Яремчук з'явилася на сцені з піснею батька — Назарія Яремчука — «Родина». Красива біла сутня співачки, підсвічена синьо-жовтими кольорами сцена і за допомогою спецефектів показані портрети відомих українських митців (Назарія Яремчука, Тараса Шевченка та Квітки Цісик) — те, що вразило глядачів.

Пісня Марії Яремчук змінилася номером балету, який виконав танець під композицію «Свіча».

Реп-виконавець OTOY, брат якого загинув на «Азовсталі», дав нове життя віршу Тараса Шевченка «Садок вишневий коло хати» 

У фіналі перфомансу разом  з Марією Яремчук на сцену вийшла учасниця «Дитячого Євробачення-2022» Злата Дзюнька. Дуетом вони заспівали «Щедрик» Леонтовича — різдвяну мелодію, яку знають у всьому світі.

Нагадаємо, 67-й Пісенний конкурс «Євробачення-2023» відбувся в Ліверпулі від імені України. У травні 2022 року втретє за історію конкурсу переможцем стала Україна. Перше місце здобув гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania.  За правилами, країна-переможець має приймати наступний конкурс. Але через повномасштабну агресію з боку Росії Европейська мовна спілка вирішила,  що  «Євробачення-2023» відбудеться  у британському Ліверпулі від імені України.

9 травня відбувся перший півфінал «Євробачення-2023», у ньому взяли участь 15 виконавців з різних країн, 10 із яких у результаті голосування  глядачів пройшли у фінал.

11 травня відбувся другий півфінал конкурсу, де за місце у фіналі змагалися 16 країн. Переможцями другого півфіналу стали Албанія, Кіпр, Естонія, Бельгія, Австрія, Литва, Польща, Австралія, Вірменія та Словенія.

Представником України на «Євробаченні-2023» є гурт TVORCHI, який одразу потрапляє у гранд-фінал шоу 13 травня, де виступить під номером 19 з оновленою версією пісні «Heart of Steel».

Фото: eurovision.tv

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду