Керівництво Європейської спілки мовників: Ми вражені роботою Суспільного під час війни

Керівництво Європейської спілки мовників: Ми вражені роботою Суспільного під час війни

20:30,
5 Квітня 2023
4357

Керівництво Європейської спілки мовників: Ми вражені роботою Суспільного під час війни

20:30,
5 Квітня 2023
4357
Керівництво Європейської спілки мовників: Ми вражені роботою Суспільного під час війни
Керівництво Європейської спілки мовників: Ми вражені роботою Суспільного під час війни
Делегація EBU приїхала з триденним візитом в Україну.

Президентка Європейської спілки мовників (EBU), генеральна директорка Французького телебачення (France Télévision) Дельфіна Ернотт Кунсі та генеральний директор EBU Ноель Курран відвідали 3-5 квітня 2023 року Суспільне мовлення. Керівництво EBU зустрілося з членами наглядової ради та правління Суспільного, міністром культури Олександром Ткаченком. А також відвідали філію «Суспільне Чернігів», де ознайомилися з роботою місцевого мовника.

Представників EBU цікавила ситуація в медіасфері України, новації, які запроваджуються зі вступом у дію закону «Про медіа», особливо у копродакшені.

«Ми були дуже вражені тим, як журналісти, головні редактори, Микола Чернотицький у  першу чергу, відреагували на загрози та робили все можливе в ці складні часи. Ми були в Чернігові і слухали історію від керівника філії та шеф-редактора новин про цей довгий місяць, коли Чернігів був оточений російськими військами. І як їм вдавалося виходити в ефір під час обстрілів, і робити дуже-дуже цікаві матеріали, і докази вбивств росіянами багатьох цивільних. Ми не були повністю свідомі того факту, чи під час війни Суспільне дотримується своєї неупередженості та незалежності. І я не бачила, перебуваючи за межами України, що компанія продовжує працювати, намагаючись робити найкращу можливу журналістику. І робить дуже гарні новини, намагаючись знаходити баланс. Тож, це дуже вражаюче», — сказала Дельфін у коментарі «Детектору медіа».

Керівництву EBU через повітряну тривогу довелося зустрічатися з колективом «Суспільне Чернігів» у бомбосховищі. Потім вони відвідали філію і побачили зруйновані авіабомбами будинки Чернігова.

«Ми бачили, що деякі частини країни зруйновані. І бачили також як ті частини відбудовуються дуже швидко і ефективно. І це змушує мене багато думати. Не тільки про багато зруйнованих будівель, а й про історії людей, зокрема, і з Бучі, в якій живе Світлана Остапа. І про Чернігів. І про вашу стійкість. Про те, як ви залишалися в окупованих і оточених містах, робили те, що ви мали робити, навіть, якщо ви знаходилися під загрозою смерті. І це дивовижно. Це говорить про те, які величні ви в дійсності. Це цікавить мене найбільше», — сказала президентка EBU.

Ноель Курран також вражений самовідданістю працівників НСТУ, тим, що вони виробляють якісний продукт і подають його на всіх платформах: ТБ, радіо, діджиталі. Про це він розповів у коментарі «Детектору медіа».

«Ми вражені тим, як люди думають про майбутнє, про те, як вони можуть покращити компанію, навіть більше, про зміни, які необхідно робити. Ми бачили велике зростання, і бачили, і чули від людей про великий ріст довіри і схвальну оцінку того, що НСТУ робить. І ви знаєте, ці історії з Чернігівської філії про журналістів, як вони висвітлювали хід війни, труднощі, з якими вони стикалися, персональний досвід, абсолютно нас вразили. Микола Чернотицький та НСТУ також нас вразили, особливо відносно того обсягу питань, з якими вони стикаються щодня, від редакційних до політичних. І також вражені відданістю керівного органу — наглядової ради — відносно якості контенту, який вони хочуть доносити, і того, як вони хочуть розвитку компанії. Тож це було надзвичайно вражаюче бачити, що люди роблять за цих обставин, залишаючись скромними», — сказав він.

Також виконавчого директора EBU вразила стійкість і сила українців. «І з більш ширшої перспективи, я вважаю, що стійкість українців – це те, що дійсно вразило мене. Те, як люди тримаються, вони не пригноблені. Вони продовжують своє життя, відбудовуються і вже думають про майбутнє. І я вважаю, що це дуже потужно і досить вражаюче, бачити цю стійкість, цю силу. Також і це відчуття: «Давайте збудуємо майбутнє зараз, не чекаймо, кінця війни, почнемо зараз», — сказав Ноель Курран.

Керівництво EBU провело в Києві у дистанційному режимі засідання виконавчого комітету Європейської спілки мовників, на якому закликало до ще більшої підтримки Суспільного мовника в Україні.

Європейська мовна спілка (European Broadcasting Union) — найбільша у світі професійна асоціація телерадіомовників, яка налічує 116 організацій у 56 країнах. ЄМС є організатором міжнародних телевізійних конкурсів, зокрема «Євробачення», а також виступає розпорядником ліцензій на трансляцію чемпіонатів світу з футболу, турнірів УЄФА (Ліга чемпіонів, Ліга Європи, Суперкубок УЄФА, Чемпіонат Європи з футболу), зимових та літніх Олімпійських ігор, ралі «Дакар» й інших світових подій.

У грудні 2022 року голову правління Суспільного Мовлення Миколу Чернотицького переобрали членом Виконавчої ради Європейської мовної спілки строком на два роки. 

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Вражена роботою Дм
11:33 / 13.04.2023
Лігачова 1,5 роки не платила за мене ЄСВ, коли ми працювали. Спочатку в штат самі взяли, а через місяць (!) передумали, сказали вийти на цивільноправову угоду. Моя помилка була в тому, що я наївно довіряли цьому роботодавця та не перевіряла відрахування в кабінеті ПФ. Прийшовши на біржу праці, з'ясувалося, що ЄСВ не платився протягом всього періоду моєї роботи, 1,5 роки страхового стажу відсутні. Не вірю, що це відбувалося без відома Лігачлвох, адже бухгалтер Зелінська у Телекритики незмінний вже років 10.
стиліст
08:42 / 13.04.2023
Ага... одягнені "суперово". Це щоб грантодавці підкинули зайвих грошенят.
205D
03:28 / 13.04.2023
Нутро неокультуреного заздрісного пролетаріату в Кольки й Свєтки остаточно вилізло назовні. А стильок який. У вас же, наче, й грошей повно, життя за вашими мірками вдалося. А толку? Не в коня корм. Автора беріть в штат. Я вражена його матеріалом.
Вікіпедія
11:31 / 11.04.2023
ЄСРТ/ЄМС також є розпорядником ліцензій на трансляцію чемпіонатів світу з футболу, турнірів УЄФА (Ліга Чемпіонів, Ліга Європи, Суперкубок УЄФА, чемпіонат Європи з футболу), зимових та літніх Олімпійських ігор, ралі «Дакар», інших світових подій.
NONAME
23:54 / 09.04.2023
Передостанній абзац тупо здерли з Вікіпедії, ЄМС не є розпорядником прав на ЛЧ, ЛЄ, Чемпіонат Європи з футболу і Суперкубок УЄФА. Права на згадані турніри в Україні та інших європейських країнах реалізує УЄФА через тендери.
уважному
20:17 / 06.04.2023
Ти тільки зараз побачив, що у Лигачової до Суспільного окремий журналістський стандарт?
уважний читач
14:10 / 06.04.2023
А тепер дивіться, як маніпулює Детектор щодо слова "вражені". На корпоративному сайті НСТУ написано так:"Ми пишаємося і схиляємо голову, коли бачимо і чуємо більше про роботу Суспільного Мовлення та їхніх журналістів і співробітників, які неймовірно ризикують, щоб надати рятівний круг для всіх, хто опинився під перехресним вогнем цієї жахливої війни», — зазначила Дельфіна Ернотт Кунсі". То де тут "вражені" ? Хто писав? Претендент на посаду?
Мойдодир
14:07 / 06.04.2023
Остапа так плакалась про Бучу, з якої чхурнула з хахалем на захід, кинувши хвору мати, що вийшло таке- "Не тільки про багато зруйнованих будівель, а й про історії людей, зокрема, і з Бучі, в якій живе Світлана Остапа.(ригаючий смайлік) ...... І про вашу стійкість. Про те, як ви залишалися в окупованих і оточених містах, робили те, що ви мали робити, навіть, якщо ви знаходилися під загрозою смерті."
Вражений
14:04 / 06.04.2023
Ми вражені! Чим саме? Руйнацією регіональних філій під час війни?
Компіляція третього порядку
09:27 / 06.04.2023
Ноель Курран також вражений самовідданістю працівників НСТУ, тим, як вони скромно вже вісім років не посилають кореспондентів на фронт щоб показати суспільству захисників України,щоб виробляюти якісний продукт і подати його на всіх платформах: ТБ, радіо, діджиталі. Про це він розповів у коментарі «Детектору медіа».
Перець
09:13 / 06.04.2023
Це було тестове завдання. Автор упорався.
І оце не сором вам шукати журналіста для сайта про Суспільне мовлення!???
00:21 / 06.04.2023
Хіба може хтось написати краще про Суспільне ніж автор статєйки??? Негайно приберіть об'яву і візьміть автора на скромну зарплатню.
Чернотицького на царя-я!!!!!!!
00:12 / 06.04.2023
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мда...
21:17 / 05.04.2023
Здається, дм вже "перевершив" сам себе.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду