Суспільне та Чеське радіо обмінюватимуться контентом

Суспільне та Чеське радіо обмінюватимуться контентом

12:30,
28 Березня 2023
2224

Суспільне та Чеське радіо обмінюватимуться контентом

12:30,
28 Березня 2023
2224
Суспільне та Чеське радіо обмінюватимуться контентом
Суспільне та Чеське радіо обмінюватимуться контентом
Автори:
Суспільні мовники України та Чехії підписали відповідну угоду.

27 березня на міжнародній конференції Radiodays Europe у Празі Національна суспільна телерадіокомпанія України та Чеське радіо уклали нову угоду про взаємну співпрацю.

Цим суспільні мовники України та Чехії продовжуватимуть розвивати відносини у сфері радіомовлення як члени Європейської мовної спілки, повідомили у пресслужбі Суспільного.

У компанії зазначили, що у межах угоди Суспільне Мовлення та Чеське радіо зобов'язуються обмінюватися програмами, переважно музичними та літературними, включно з дискусійними програмами, художніми фільмами, радіопостановками та архівними записами. Також суспільні мовники організовуватимуть взаємні візити співробітників задля обміну досвідом.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Чеське радіо одне з перших суспільних мовників, яке забезпечило безперервну трансляцію Українського Радіо через аудіопортал mujRozhlas та класичні мережі DAB+ і DVB-T2 для щоденного доступу українців у Чехії до інформації про актуальні події в рідній країні. Генеральний директор Чеського радіо Рене Заворал сказав, що підписанням угоди про взаємне співробітництво компанії розширили радіо- та культурний обмін між Чеською Республікою та Україною.

Нагадаємо, у березні 2022 року чеський суспільний мовник Česká televize почав перекладати новини про війну росії з Україною, поточні події в Чехії та світі українською мовою. 

Фото: пресслужби Суспільного

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду