Суспільне та Бі-бі-сі домовилися про формат співпраці щодо «Євробачення-2023»

Суспільне та Бі-бі-сі домовилися про формат співпраці щодо «Євробачення-2023»

11:44,
13 Жовтня 2022
2504

Суспільне та Бі-бі-сі домовилися про формат співпраці щодо «Євробачення-2023»

11:44,
13 Жовтня 2022
2504
Суспільне та Бі-бі-сі домовилися про формат співпраці щодо «Євробачення-2023»
Суспільне та Бі-бі-сі домовилися про формат співпраці щодо «Євробачення-2023»
Меморандум про взаємодію та співпрацю підписали керівники українського та британського мовників.

Суспільне та Бі-бі-сі домовилися про формат представлення України як країни-переможця «Євробачення-2022» під час проведення конкурсу у Великій Британії у 2023 році.

Меморандум про взаємодію та співпрацю підписали голова правління Суспільного Микола Чернотицький та генеральний директор Бі-бі-сі Тім Деві, повідомили у пресслужбі Суспільного. 

За словами Чернотицького, у рамках співппраці вони уже «узгодили ключові принципи і напрями роботи, щоб спільно забезпечити унікальне "Євробачення-2023"».

У меморандумі йдеться про те, що Суспільне та BBC залучатимуть українських артистів та українську креативну спільноту до організації та проведення конкурсу.

Представник Суспільного увійде до складу загальної наглядової комісії BBC для проведення «Євробачення-2023». Фахівці Суспільного будуть залучені до інтеграції українських елементів під час підготовки і проведення пісенного конкурсу.

Суспільне та BBC узгодили сфери співпраці в межах підготовки та проведення конкурсу, які зокрема стосуються дизайну, художнього та музичного оформлення «Євробачення-2023», використання українських культурних елементів в програмному наповненні, відображення України як країни-переможця «Євробачення-2022» та обрання ведучих.

Нагадаємо, 67-й пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться у Ліверпулі у травні 2023 року. Попри перемогу українського гурту Kalush Orchestra в Турині цього року, Велика Британія перебрала на себе роль господаря «Євробачення-2023», оскільки захід не можна провести в Україні з міркувань безпеки. 

Гранд-фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2023» проведуть на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 й 11 травня.  

До 15 жовтня Суспільне приймає заявки на участь у національному відборі на пісенний конкурс «Євробачення». Фінал національного відбору на «Євробачення-2023» відбудеться у грудні в Києві. 

Суспільне мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника України, а також забезпечує участь представника України на пісенному конкурсі «Євробачення-2023».

Фото: Бі-бі-сі

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Никита
02:39 / 19.10.2022
Облажаються і цього року, однозначно! Нацвідбір вже зрозуміло,що провалено! Жаль, - за 5 років СТБ привчило глядачів до шедеврів, але час минулого СТБ пройшов
Лелік
21:26 / 13.10.2022
«узгодили ключові принципи і напрями роботи, щоб спільно забезпечити унікальне "Євробачення-2023"».Ключовим принципом буде: британці виробляють високоякісний унікальний контент, Суспильне отримує його безкоштовно, запускає в свій ефір і надягає корону. Потім на всі всюди розповідає про височенний рейтинг на Суспільному і про свою звитяжну працю
Йой
19:24 / 13.10.2022
Краще би знімальну групу туди б відрядили - яка би фіксувала усе закулісся. І самі би повчилися, і для академії наочні навчальні матеріали зробили, і для ефіру - також!
Ага!
17:47 / 13.10.2022
Суспільне як в вкладеться в дизайн і художнє оформлення, то буде те, що з декораціями єдиного телемарафону-абсолютний творчо-художній моветон і повне наплювательство на візуальне сприйняття зображення.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду