Суспільне транслюватиме зимові Паралімпійські ігри у Пекіні

Суспільне транслюватиме зимові Паралімпійські ігри у Пекіні

12:39,
23 Лютого 2022
2855

Суспільне транслюватиме зимові Паралімпійські ігри у Пекіні

12:39,
23 Лютого 2022
2855
Суспільне транслюватиме зимові Паралімпійські ігри у Пекіні
Суспільне транслюватиме зимові Паралімпійські ігри у Пекіні
Телерадіокомпанія підписала Меморандум про співпрацю З Національним комітетом спорту інвалідів України.

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький та президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич підписали Меморандум про співпрацю у 2022 році.

Про це повідомила пресслужба Суспільного.

В ньому описані наміри та спільні стратегії Суспільного мовника й Національного комітету спорту інвалідів України. Заплановане спільне висвітлення підготовки та участі української паралімпійської збірної в XІІI зимових Паралімпійських іграх.

За словами Миколи Чернотицького, ця співпраця допоможе не тільки підтримати українську збірну, а й популяризувати спорт та професійний паралімпійський рух в Україні.

Валерій Сушкевич розповів про надзвичайну важливість паралімпійського руху як досягнення людської цивілізації, а також про готовність українських паралімпійців до зимової Паралімпіади в Пекіні.

«Міжнародний паралімпійський рух своєю діяльністю акцентує на необхідності забезпечення рівних прав і можливостей для всіх без винятку людей у світі. На це спрямована глобальна ініціатива, започаткована МПК, ООН, ВООЗ перед Токіо-2020, — "Десятиліття дій: рух за інклюзивний світ".

При цьому кампанія #WeThe15 наголошує, що 15 відсотків жителів цієї планети — люди з інвалідністю, які потребують забезпечення їхніх прав, у тім числі у доступі до фізичної культури та спорту. 

Висвітлення Паралімпіади в Пекіні в сьогоднішніх непростих умовах пандемії стане черговим випробуванням для нас усіх — для спортсменів-паралімпійців та для медіа. Для України це вже сьома зимова Паралімпіада, на якій наша збірна покаже гідний результат! Меморандум засвідчує наші об’єднані зусилля із Суспільним мовленням, аби показати цей результат широко та потужно! Зауважу, що НСТУ вже має підписану Субліцензійну угоду з Національним паралімпійським комітетом України — офіційним мовником Паралімпіади-2022», — сказав Валерій Сушкевич.

Нагадуємо, що XІІI зимові Паралімпійські ігри у Пекіні відбудуться з 4 по 13 березня 2022 року.

Додамо, восени 2021 року журналістів Суспільного навчали етично говорити про спортсменів з інвалідністю.

Фото: сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду