Зураб Аласанія став шефредактором зі стандартів мовлення Суспільного

Зураб Аласанія став шефредактором зі стандартів мовлення Суспільного

20:09,
28 Грудня 2021
5159

Зураб Аласанія став шефредактором зі стандартів мовлення Суспільного

20:09,
28 Грудня 2021
5159
Зураб Аласанія став шефредактором зі стандартів мовлення Суспільного
Зураб Аласанія став шефредактором зі стандартів мовлення Суспільного
Він залишив посаду радника голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Миколи Чернотицького, проте продовжує очолювати Редакційну колегію.

Із першого грудня Зураб Аласанія обіймає посаду шефредактора зі стандартів мовлення Суспільного. Він не планує розширювати штат і наразі готує для представлення перед правлінням проєкт розвитку напряму.

Про це Зураб Аласанія сказав «Детектору медіа».

«Із першого грудня я залишив посаду радника голови правління НСТУ і прийняв пропозицію голови правління перейти на посаду шефредактора зі стандартів мовлення», – зазначив пан Аласанія.

За його словами, ця посада належить до керівного складу рівня департаменту, втім, команди як такої поки не існує. «У мене є сумнів в доцільності збільшення штату чи додання ще однієї ланки бюрократизації», – поділився він.

На початку 2022 року Зураб Аласанія представить  правлінню Суспільного свій проєкт розвитку цього напряму.

«Детектору медіа» він розповів, чим займатиметься і з ким працюватиме.

«Організаційне: В компанії існує розвинений "інструмент" (управління моніторингу, як "станція раннього виявлення", даруйте за актуальну військову термінологію), оперативний апарат "попереджувального реагування" (Редакційна колегія, котра не є структурним підрозділом компанії, існує на засадах добровільної участі і котру я продовжую очолювати), і "велике журі" (Редакційна рада), яка може генерувати рішення вже за фактом. Тобто окремі частки роботи по контролю за дотриманням стандартів у контенті існують і працюють. Так, вони безумовно потребують координації та налагодження горизональних звʼязків, але між підрозділами та групами, які існують, а не новими утвореннями», – зазначив Зураб Аласанія.

На його думку, для потенційних нових напрямів роботи по стандартах (наприклад, юридична формалізація і привʼязка будь-яких хендбуків (книг про корпоративну культуру) НСТУ до офіційних тематичних документів Євросоюзу) також не треба створювати додаткові позиції (достатньо використовувати потужності юридичного департаменту, який існує).

«Майбутню роботу по дотриманню стандартів в компанії можна позначити як "систематизація". І бажано зробити це протягом максимум року – чим більше компанія буде створювати та замовляти контент (а плани компанії до 25-го року в цьому сенсі досить амбітні), тим нагальнішою буде потреба у механізмі фільтрації контенту, який чітко функціонує, на далеких підступах (відмічу, що окрім запобігання соціальних та політичних небезпек, це ще й мінімізація зайвих витрат)», – поділився пан Аласанія.

«Ціннісно-сенсове: Компанія пройшла стадії деконструкції старої бази, вибудовування нового фундаменту, і перейшла до стадії впевненого розвитку. Нове правління, обране Наглядовою радою, є компетентно-технократичним і націлене на результат і успішність. Однак Суспільне не є сферичним конем у вакуумі, воно працює в умовах українського медійного ринку, де успіх вимірюється монокритерієм "рейтинговість". Відтак постає питання ціни успіху, і разом з тим – потенційна небезпека для місії Суспільного. Правлінню ці виклики цілком очевидні, і менеджмент компанії заздалегідь врівноважує ситуацію роботою з контентними стандартами», – розповів Зураб Аласанія.

Він каже, що за роки роботи в НТКУ/НСТУ не давав співробітникам приводів для підозр в утисках свободи слова. «Обговорення будь-яких проблем зі стандартами в прямоетерних програмах чи закупному контенті сприймаються колегами не як зазіхання з мого боку на журналістські права та свободи, а як суто професійний процес поліпшення контенту чи виправлення помилок», – додав колишній голова правління НСТУ, а нині шефредактор зі стандартів мовлення.

Нагадаємо, 12 листопада 2021 року наглядова рада Суспільного розглянула питання створення нової посади шефредактора зі стандартів мовлення, запропонованої правлінням. Голова правління НСТУ Микола Чернотицький розповів про те, які функції виконуватиме шефредактор зі стандартів мовлення.

У вересні 2021 року Федір Скрипник очолив департамент моніторингу контенту та стандартів мовлення Суспільного.

На початку жовтня на Суспільному створили редакційну колегію, яка вирішує, чи пускати в ефір контент у разі, якщо виникають сумніви. Її очолив Зураб Аласанія.

Фото: пресслужба Суспільного

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Літредактор
09:37 / 20.01.2022
Шефредактор кажете? Оце так! Людина, у якої так кульгає граматика?! А так хіба можна було? "Дозволіти","щіро", "повіріти", "хто робив і робе" - пише пан Аласанія у своєму останньому пості. І ніхто не дає пораду щось там виправити. А навіщо? Це ж шефредактор! Може б скористалися,пане Аласаніє, послугами штатного особистого літредактора? Не хочете найняти його? З відповідною грейдинговою оплатою? Стільки буде охочих, спробуйте!
моль белая
14:30 / 07.01.2022
А вот про своё зарабатывание за один выезд 1000 баксиков, пожалуйста, по-подробнее, по-подробнее.... Научите бездарей этому и гонорару за концерт в 50 000. И про пронафталиненные голоса Сумской с Борисюком на Новый-год, которые Аласания "вытряхнул" в новогодний эфир.
Коли мені досить, я вирішу сама
21:04 / 04.01.2022
Моя мета не робота на інших каналах, а щоб на Зураба та його шайку остаточно звернула увагу НАБУ і САП, у Суспільного забрали фінансування, або повністю змінили команду на профі, вигнавши пенсіонерів, алкашів і сепаратистів, а Аласанія вибачився перед платниками податків за розкрадання коштів і повернув забране в оборудках. Ось тоді я подумаю, заспокоїтися чи ні. А щодо роботи на ТБ - на такому лайні як українське телебачення самі працюйте. А мій рівень набагато вищий. І робота у мене давно є.
Даме ведущей, залившей негативом все комменты
18:08 / 04.01.2022
Хватит уже на Аласания дерьмо лить. Уже перебор. Женщина, вас, видимо, лично он обидел. Невниманием, наверное? Така любовь? Так понравился? И не обратил внимание. И без образования, и неинтеллигентный, и прям ужас-ужас. Прям великая телекомпания, куда прям влез Зураб и подвинул таланты. Никому неизвестные. Нафталин встряхнул! Он мог! Молодец! Хватит его уже с дерьмом смешивать! Всех собак повесили. Удивительно, что он вообще согласился на это дерьмо. И да, он стоит тех денег, что ему платят. Вам, видимо, сложно представить, что кто-то за выезд может заработать 1000 долларов или за ведение мероприятия 50.000. Поищите работу на других каналах, Киев не самый убитый город в этом плане.
А разом з Аласанією пінка під задок
19:59 / 03.01.2022
чекають вищезгадані оператори-алкаші, екс-працівники новин Київської ОДТРК, які десятиліттями джинсували так, що аж гай щумів, навіть не приховуючи, а тепер переодяглися в праведників, підлизали кому треба, і працюють, а деякінавіть отримали підвищення, запроданка національних інтересів Остапа та її кума-відкрита сепаратиска і любителька Шарія, режисери без освіти, гавкалки Аласанії психічно неадекватні алкаші Грузинські і психчно неадекватна Тетяна Рихтун,до якої вже завітав маразм, але вона все ще входить до якихось редакційних рад.
Характеристика гопніка Аласанії
19:45 / 03.01.2022
Упродовж майже 2-х років керівництва Аласанії ми побачили не лише відсутність у нього професійних і комунікаційних навичок, але й елементарних основ вихованості й порядності, не кажучи про інтелігентність! Найгірше, що Зураба не раз ловили на примітивній брехні. Ще під час конкурсу на посаду голови правління він говорив одне, а коли вже отримав посаду — робив інше. Йдеться про кількість скорочень посад під час оптимізації. Можливо, схильність до брехні, про що ми тоді не знали, також певним чином вплинула на вибір членів Наглядової ради. Також він брехав про те, що закордонна кореспондентська мережа Українського радіо не закривається, а, навпаки, розширюється. Що на вулиці Грінченка в оренду здаватиметься лише перший поверх. Насправді, вже здано майже весь будинок. Говорив неправду і моїм колегам. Зокрема, про трансляцію «телемагазину». З інтерв'ю ініціатора відставки Аласанії В'ячеслава Козака
освіта Аласанії
17:06 / 03.01.2022
Зурабі Григорович Аласанія народився 3 січня 1965 року у місті Сухумі (на той час Абхазька АРСР Грузинської РСР). Закінчивши місцеву середню школу № 4, він у 1982 році вступив на факультет «промислово-цивільне будівництво» до Харківського інженерно-будівельного інституту. По закінченні першого курсу Аласанія був призваний до лав Радянської Армії. Службу проходив у ракетних військах Червонопрапорного Закавказького військового округу. У 1985 році, демобілізувавшись у званні сержанта, відновився на другий курс інституту. Зураб Григорович закінчив інститут у 1989 році, працював у Харківському метрополітені робітником, потім майстром дільниці. Перевівся на роботу за фахом у НДІ «Гіпрозаводтранс» на посаду інженера. У 1991 році Аласанія звільнився з роботи. Протягом декількох років працював у домашній студії, низка графічних і живописних робіт зараз знаходяться в галереях та приватних колекціях Заходу. В 1993 році виїхав до Греції, протягом року жив і працював на острові Крит. Після повернення до Харкова працював менеджером на великому торговому підприємстві. 1996 року знову виїхав за кордон — за контрактом із Французьким іноземним легіоном, однак контракт не уклав. Повернувшись до Харкова, Зураб опублікував низку публіцистичних статей про Легіон. З 1996 року почав регулярну співпрацю із засобами масової інформації.
вину в ефірі
21:21 / 02.01.2022
За те , що на тебе навіть п'яна операторська алкашня не полізла , ображайся на маму і тата.
Подив
18:00 / 01.01.2022
А вас звільнили з Харківської ОДТРК? Чому ж ви не звернулися до вашого супер-шефа Аласанії, за яким так сумуєте? Нехай працевлаштує вас, разом робитимете "реформу"!
НРу
17:53 / 01.01.2022
Шо там соромно ))) по факту назначают и подмахивают премии и оплату. Читали закон. Не переживайте. Днище и закон и исполнение. Пейте уже успокоительное. Простая ведущая на затрапезном канале, бывшая, а вони на всю страну.
НР
17:41 / 01.01.2022
Попередньому оратору. Перш ніж писати нісенітниці, почитайте уважно Закон про суспільне мовлення. Наглядова Рада підписує контракти з головою і членами правління. Нікого іншого НЕ ПРИЗНАЧАЄ. Призначає новопризначений менеджмент суспільного. Все. Крапка. Соромно цього не знати.
комментаторще
17:27 / 01.01.2022
Я, конечно, понимаю, что Аласания вас обидел и перешел дорогу, хотя, как я понимаю, вас не увольняли. Киев вообще жирно живет, там были хоть какие-то возможности, кроме того, там куча каналов, такой злобой исходить могли бы регионы, где люди вышли на улицу и выпали из профессий, а в ваш нафталиновый Киев никто не хочет ехать, атм всегда было ужасное ТВ, любое. Но обзывать Аласания зеком, "уровень зеков" - это перебор. По опыту своей работы в регионе как журналист, он может и без образования работать кем там по стандартам. Толку в ваших нафталиновых образованиях, если вы поголовно в совке головой. Одной рукой вы ссылаетесь на НСЖУ, а другой говорите, что звание Заслуженного - это ерунда. Конечно, ерунда. Но именно у вас там был нафталин и шароварщина. Чернотыцький да, это полное дно. В Сумах обычная затрапезная областная компания без истории. Днище. Два коридоры, три стола. Но это вопрос к таким же затрепезникам в Наглядовой раде, кого вообще они туда ставили. И вся Наглядова рада дно полное. Но обзывать Аласания зеком - это нечто. Гопником. Ужас.
Бажання
14:58 / 31.12.2021
Тоді загадаймо бажання у новорічну ніч : нехай в Україні з"явиться справжнє суспільне! А ласі любителі державних коштів у власних кишенях і руйнівники регіонального мовлення підуть нарешті геть! Зі святами усіх! З надією!
Не безкінечно
12:12 / 31.12.2021
Зовсім не безкінечно. Не всі є продажними, і не всі є терпілами, як працівники Суспільного. Є купа людей, які не дозволять. Я особисто не дозволю. І купа моїх друзів журналістів зараз по всім доступним каналам говорять про ситуацію на Суспільному. І ви долучайтесь, якщо є бажання. Гівно саме себе не вичистить. З Новим Роком! (Сєпарів з Сумпільного - ні.)
Новий рік
11:33 / 31.12.2021
Як би там не було, але вони досягли свого. Взяли контроль над суспільним.Пиляють державні кошти, діляться з НР і потирають руки. Ще ж можна довго тягнути з бюджету.Безкінечно!
Вино в ефірі
11:07 / 31.12.2021
Люди, ну все навпаки, ви зрозумійте. На УТ і в Києві працює п'янь. При мені алкашня оператори приїжджали купу разів на зйомку, не тримаючись на ногах, в студії тхне алкоголемпостійно, а так звані "журналістки" в Олівці, що на UA: Першому, що на UA: Києві, виходять п'яними в ефір. Одна верзе у включенні казна що, інша буха начитує сюдет і виходить у стендаті з розхристамини, вибачте, цицьками з декольте до пупа. Їх звільнили? Ні. Це відомі випадки. Такий контингет і потрібен відкатчикам, бо це люди з нульовою толерантністю. Галдять тільки профі, а пристосуванці сидять і не пикають. Ідеально мати таких рабів для діяльності по відмиваню коштів під прикриттям етичної-етичної-ах*єть якої етичної журналістики.
Не переоцінюйте Чорнотицького
10:55 / 31.12.2021
Він ніхто. Ставленик депутата Медуниці, робленик кар'єри по гей-зв'язках і, головне, корупції. Освіта технічна, не топова. Інтелектуальний рівень нижче середнього. Судячи з погляду, має відсталість у розвитку. Але де грошики лежать, чує швидко. Все було навпаки. Чорнотицький це пішка Аласанії, якому Аласанія віддав формально владу, як Путін віддає Медведєву, за умови обміну окладних грошей на повний контроль і прилаштування. Весь контроль у Аласанії як був, так і є. Далі його офіційні окладт і відкати бутуть рости, бо Чорнотицький буде виконувати умови договору, інакше вилетить з посади і ще, хто зна, може гопніки Авакова його у больнічку відправлять. Вам не видно рівень Аласанії, це рівень зеків і зони, як і в його ручних пуделів типу Грузинського, які купляють мотик і носять в перепенсійному віці футболки з черепами "як у папи".
Не соромно
10:36 / 31.12.2021
Ні. Не соромно. Бо його Чернотицький обіцяв прилаштувати у разі своєї перемоги. Спочатку взяв радником. Але там була невелика зарплата. Тепер "вибив" більшу. Далі буде ще більша. Бо треба виконувати обіцянки.
Юрій
09:41 / 31.12.2021
В регіональних філіях немає чого дивитися! А слухати і поготів! Беруть на радіо і без адаптації ставлять телевізійні ефіри. Повна профанація! За це тепер пан Аласанія відповідає? От візьміть і хоч раз послухайте і подивіться, раз маєте таку зарплату! Не соромно? А Наглядовій раді? За що і за кого голосуєте?
Fgar
09:34 / 31.12.2021
А вельми заслуженный эксперд по стандартам может наконец-то обратить внимание на эфирное днище в регионах? В Одессе пьют вино в эфире, хотя вне эфира там бухают на студии не хуже. Когда придёт время и ваш контент можно будет смотреть? Почему оно все такое убогое и не интересное?
Відділ кадрів
09:33 / 31.12.2021
На засіданні Наглядової Ради "билися" за цю посаду! Бо так хотіли догодити колишньому шефу. А йому і не соромно. Нехай раби працюють! От тільки про недофінансування не репетуйте. Ця посада на рік коштуватиме платникам податків понад мільйон гривень! Навчіться врешті раціонально використовувати бюджетні кошти. Або треба позбавити бюджету цих дармоїдів, які прикриваються стандартами. Нехай самі заробляють!
Перефінансування Суспільного
01:35 / 31.12.2021
судячи з окладу в 99 тисяч, у Суспільного перефінансування, а не недофінансування, якщо компанії так необхідна ця посада,то редактор-спеціаліст з внутрішнього моніторингу на ринку коштує 30 тисяч на місяць максимум - максимум! і це буде рзумна лбдина з досвідом - і незрозуміло нащо ця посада взагалі компанії в кризі, яка працює по стандартах, виконання яких контролюють шефредктори та випускові редактори, з них і питайте
Глядач
23:48 / 30.12.2021
Колись бачив його інтерв'ю з президентом Порошенком. Десь є в мережі. Журналістикою там і "не пахне". Примітивно все.
Наведіть приклади "чималої кількості проєктів" Аласанії
23:29 / 30.12.2021
Лінки в студію. Я продивлюсь і проаналізую, і викладу результати свого аналізу, як професійного журналіста і редактора, сюди. Тут же у нас сайт з моніторингами, так? Я впевнена, що роз'*бу будь-який проєкт Аласанії в пух і прах, бо все, що він робить, робиться без честі і без любові, без смаку і без грунтовної освіти. Його рівень мислення - бидло-гопнік. Чекаю посилання.
При Аласанії за невідповідність освіти звільняли
23:23 / 30.12.2021
Людей бісить, що те, що дозвлено Юпітеру, не дозволену бику. І те, що цей кар'єризм іде у розріз з тим, що він говорить. І те, що Остапа його тягне. Так що не прискіпуйтесь до слів, пліз, ок?
Заслуженний журналист ничего не значит
23:21 / 30.12.2021
Янукович тоже доктор наук. Даже если єто звание не куплено, то, учитивая кто его получает, оно дискредитировано. Как и кандидат или доктор наук єто рандом. Может бить специалист, а может тот, кто завкафедри ж*пу лижет. Так что єто не аргумент. Аласания меня не кусал, мне лично на него пофиг, мне не нравится что он из меня питается сделать л*ха. Я єтого не терплю. Когда меня ставят раком, я не нагибаюсь, а когда в меня плюют, я не витираюсь. Есть категории чести и совести. Наверное, вам сложно их осознать.
Подумаем
22:20 / 30.12.2021
С удовольствием бы забрали в Харьков, а то там все так упало после. А Киев должен быть рад тому, что Аласания лет 7 там работал. Хоть весь этот ужас почистил. Или вы по Поплавскому тужите? УТ-1 никогда не был приличным каналом.
Разьяренной женщине про образование
22:10 / 30.12.2021
Я понимаю, что вы не любите Аласания, видимо, он вас укусил, но он Заслуженный журналист. Реально журналист и очень много на его счету проектов, программ, редакторской работы. Он по опыту работы может занимать эту должность. Заслуженный приравнивается к диссеру. В Киеве дикое нафталинище, было бы что редактировать.
Остапа-сеператистка
20:31 / 30.12.2021
Будь-ласка: 1. Перше і головне: голосування за розпил бюджету держави Україна в період війни та пандемії, яким є посадові оклади членів правління, топменеджерів, новоствореної посади Аласанії, враховуючи нульовий рівень охоплення мовника, враховуючи відсутність будь-яких звітів перед суспільством за витрачені кошти, враховуючи невідповідність виділених коштів і зарплат та матеріально-технічного забезпечення холдингу (куди йдуть гроші? бо в Олівці їх нема, там бідність всюди, від камер до ремонту) це і є головний сепаратизм під прикриттям журналістських стандартів. Це внутрішня дестабілізація країни, виснаження фінансової системи і демотивація платників податків. Це підривна діяльність в чистому вигляді. 2. Остапа голосує за Аласанію, який в 2018-му найняв на високооплачувану роботу відкритого сепаратиста Олександра Лієва. Лієв, ексміністр туризму Криму, відкрито підтримував окупаційну владу, отримував нагороди від російського уряду, підозрюється у підробці диплому про вищу освіту. Зураб Аласанія влаштував цю людину на роботу в орган держави Україна, у цій справі в ОЛівці були обшуки, про які Детектор не писав, але все зам'яли. Зураб за це не тільки не відповідає перед поліцією та прокуратурою України, Наглядовою Радою за менеджерський гіперпрой*б, так ще і отримує посаду з нереальним окладом. Остапа це лобіює. 3. Кума Остапи відкрита сепаратистка, яка висловлюється на підтримку Шарія, стверджує, що українська армія гатить по мирних жителях на Донбасі, спокійненько працює на Суспільному і бере гроші платників податків держави Україна і навіть балотується на посаду керівника Суспільного на останніх виборах. Остапа на це не реагує. 4. Як заступник керівника Детектора медіа Остапа лобіює абсолютно компліментарні статті про Суспільне, які не відображають реальний стан справ і не дають реальну критику.
Образованию Аласании
19:03 / 30.12.2021
Если вы в Харькове так тужите за этим господином, забирайте его обратно! А речь тут шла о другом. Нынешняя его должность шефредактор. Редактор. А для этого нужно профильное образование. С других они требуют. А с Аласании нет. Он же не менеджером будет. Есть разница? Пусть правоохранительные органы разбираются! А вы тащите его в Харьков, раз вам так было хорошо с ним!
NONAME
18:36 / 30.12.2021
Нікнейм Коментую брехливу Остапу, наведіть докази її сепаратитських дій.
Образование Аласания
18:24 / 30.12.2021
Ладно, Аласания еще тот чертяка, конечно, но даже в Союзе технари могли год отучиться на режиссерских курсах или редакторских. Это точно у него есть. Как и опыт руководства и построения меда-групп и редакций. Информационных. А если тут кто-то еще и НСЖУ вспомнил, этот рудимент советских времен, то учитывая, что она Заслуженный, а в Харкькове его в 2000-е каждая собака знала, с экрана не сходил, то это почти приравнивается к Кандидатской. Так что для киевского нафтали типа УТ-1 он очень даже. В Харькове на ОДТРК он был лучшим директором. До него это была жуткая телекомпания со старыми туалетами и двумя компьютерами, после него все новости с компьютерами, монтажки, редакции, обновленные программы, все очень современное, деньги на счету телекомпании, иначе бы она умерла до реформы, спортзал, отремонтированные туалеты и все остальное. Рейтинги тоже были нормальные. Харькову сильно не повезло после него. А УТ-1 - это просто не его. Но образование у него нормальное. Хуже если вместо инженеров приходят такие тупые, что валиться все. Киеву бы помолчать со своим Поплавским и шароварщиной.
Коментую брехливу Остапу
19:54 / 29.12.2021
З протоколу затвердження посади Аласанвії. " Світлана Остапа наголосила, що Суспільне мовлення часто порівнюють з комерційними мовниками, і дуже важливо роз’яснити загалу, яка відмінність між державним мовником, суспільним мовником і комерційним мовником. У суспільного мовника інші стандарти мовлення, ніж в комерційного чи державного." ТРАДИЦІЙНА БРЕХНЯ ВІД СЕПАРАТИСТКИ І КРАДІЙКИ ОСТАПИ 1. Журналістські станарти для всіх одні й ті самі, незалежно від форми власності та фінансування ЗМІ. Є тільки один критерій - нормальне чи погане ЗМІ. Якщо воно нормальне, то журналісти рівновіддалені від всіх і роблять розслідування в тому числі і на свого власника. 2.Як це ви за зарплатами CEO в ринку і навіть вище, за зарплатами журналіста - мінімум на 50-60% нижче ринка, що просто нахабство, а за результатами ви, бачте, поза ринком (бо плентаються в кінці 30-ки рейтинга, тобто це поровал) 3. ВИ НЕ Є СУСПІЛЬНЕ. ВАМ СУСПІЛЬСТВО ГРОШІ НЕ ДАЄ.
Голосування для історії
19:49 / 29.12.2021
Запам'ятайте ці прізвища: Голосування: За – 12 (С. Остапа, О. Павліченко, В. Міський, Д. Ананьєв, К. Батенко, Л. Березовська, В. Бобиренко, Є. Глібовицький, Р. Горбань, О. Романюк, Г. Титиш, О. Харченко). Проти – 2 (М. Кречетов, Л. Малазонія). Утрималися –1 (В. Козак). Рішення прийнято.
Аласания нарушает
19:33 / 29.12.2021
докуметально закрепленние норми, по которим работает Суспильне, о профильном образовании. Получается,Наглядова Рада нарушает статут компании, лоббируя (думаю, за немаленькие деньги) интереси Аласании и/или того, кто прикривает Аласанию. А колченогий и кривоокий Чрнотицький с незамутненнім взглядом дибила - свадебний генерал єтой афери, тоже за немаленькие деньги налогоплательщиков. Позор вам. Ворюги, предатели и сепаратисти. Вместе с вашей вонючой агиткой Детектором Медиа. Будете отвечать перед органами. Потому как не обольщайтесь, не все продались - не все. В удовольствие вас, сук, вздрючить, многие себе не откажут. И привет агентке Кремля куме Остапи, которая в Суспильном реализлвивает методичку Шария.
Голосуванню
18:46 / 29.12.2021
А як раніше суспільне "успішно розвивалось" без цієї посади? її придумали, аби прилаштувати Аласанію? Як не соромно членам Наглядової ради за таке ганебне голосування? Настане час - і ви будете за це рішення відповідати!
все стало на свої місця
17:39 / 29.12.2021
" Американская компания Apple выплатила своим лучшим инженерам премии для того, чтобы они не перешли работать в конкурирующие фирмы. Суммы выплат колебались до 50 до 180 тысяч долларов. Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на агентство Bloomberg. Как стало известно, на минувшей неделе компания Apple проинформировала некоторых сотрудников, занимающихся проектированием микросхем, аппаратным обеспечением и отдельными группами программного обеспечения, о начислении бонусов. "Бонусы, которые стали неожиданностью для тех, кто их получил, в некоторых случаях варьировались от 50 до 180 тысяч долларов", - пишет издание. Инженеры, получившие вознаграждение, попросили не называть свои имена, так как подобные выплаты были рассчитаны не для всех сотрудников компании, а только лучших. Представители компании также отказались от комментариев. По мнению СМИ, это был вынужденный шаг в связи с тем, что корпорация Meta за последние несколько месяцев переманила к себе около 100 инженеров из Apple. " ТЕПЕР ВСЕ СТАЛО ЗРОЗУМІЛИМ. ПРОСТО ЧЕРНОТИЦЬКОМУ І АЛАСАНІЇ ПІДВИЩИЛИ ЗАРПЛАТУ, ЩОБ ЇХ НЕ ПЕРЕМАНИЛИ КОНКУРЕНТИ!!!!!!!!!!!
Освіта Аласании
16:35 / 29.12.2021
Ее нету, он технарь. Ему что медии, что мидии. При єтом Суспильне умело уволило неугодних по статье за несоответствие образования при Аласании, и небрало довольно толковиї людей в журналисти потому что у них не профильное образование. Гнилая конторка ждет внимания НАБУ и САП
Відділу кадрів
12:24 / 29.12.2021
А чи є у пана Аласанії необхідна профільна освіта для отримання цієї посади і на який термін з ним підписано контракт?
Цитата
11:26 / 29.12.2021
"Мене не хвилюють посади і крісла. Мене хвилює лише реформа суспільного", -казав Зураб Аласанія в одному зі своїх інтерв'ю. Цікаво, а тепер на новій супер-посаді, отримуючи майже 100 тисяч щомісяця, він підтвердить сказане?
Голосування
10:40 / 29.12.2021
Максим Кречетов повідомив, що він ознайомився з посадовими обов’язками шеф-редактора зі стандартів мовлення – там немає нічого нового з огляду на посадові обов’язки вже наявних посад. У компанії вже є департамент моніторингу контенту та стандартів мовлення, є редколегія, є редакційна рада. Що буде робити шеф-редактор зі стандартів мовлення, який його функціонал? Микола Чернотицький пояснив, що шеф-редактор зі стандартів мовлення координуватиме роботу всіх платформ Суспільного мовника: телебачення, радіо, діджитал, регіональне мовлення та новини. Ця посада буде коригувальною в загальній системі контролю за дотриманням стандартів. Це буде перший етап. Другий етап – це щоденний контроль того, що вже вийшло в ефір, такий контроль здійснює департамент моніторингу контенту та стандартів мовлення. І третій етап – це редакційна рада, що реагує та приймає рішення щодо суперечливих питань та зовнішніх звернень щодо вже оприлюдненого контенту. Ця система буде своєрідним ВТК контенту. Максим Кречетов зауважив, що була створена редакційна колегія для моніторингу дотримання стандартів мовлення, це дублювання функціоналу. В інших суспільних мовників такої посади немає. Світлана Остапа поінформувала, що посада шеф-редактора зі стандартів мовлення є у багатьох суспільних мовників. Микола Чернотицький відповів, що новостворена редакційна колегія вже працює і що, можливо, саме шеф-редактор зі стандартів мовлення її очолить в майбутньому, це буде абсолютно логічним рішенням. Лаврентій Малазонія зауважив, що ВТК (відділ технічного контролю) працює до того, як продукт виходить на ринок, а у компанії виходить, що раніше. Микола Чернотицький пояснив, що ВТК працює на кожному етапі виробництва. Лаврентій Малазонія зауважив, що тоді це не ВТК, і запитав, хто в компанії отримав верхню межу посадового окладу 3-го грейду в розмірі 180 тис. грн? Микола Чернотицький відповів, що ніхто не отримав такого посадового окладу. Лаврентій Малазонія запитав, який посадовий оклад у 1-му грейді і хто його отримав? Микола Чернотицький відповів, що вилка посадового окладу 1-го грейду становить 188 991 – 342 032 грн і ніхто ще її не отримав. Лаврентій Малазонія запитав, чи планує правління її зменшити? Микола Чернотицький пояснив, що 1-й грейд це посада голови правління і встановлення посадового окладу голови правління належить до повноважень Наглядової ради. З 01 листопада 2021 року посадовий оклад голови правління становить 188 тис. грн, а з 01 січня 2022 року становитиме 252 тис. грн. Лаврентій Малазонія запитав, чим викликано, що правління пропонує 2-й і 3-й грейди зменшити, а 1-й не хоче? Микола Чернотицький нагадав, що встановлення посадового окладу голови правління належить до повноважень Наглядової ради. Саме Наглядова рада може пропонувати зміну посадового окладу голови правління. Олексій Харченко запитав, чи планується в посадовій інструкції шеф-редактора зі стандартів мовлення розширити та конкретизувати кваліфікаційні вимоги? Микола Чернотицький відповів, що це лише проєкт документа, але кваліфікаційні вимоги не хотілося б дуже конкретизувати, щоб мати можливість залучення високопрофесійних фахівців. Максим Кречетов зауважив, що він не почув відповіді на своє запитання: «що буде робити шеф-редактор зі стандартів мовлення?». У посадовій інструкції, крім загальних слів, що він координує, немає жодної оригінальної функції, всі дублюють інші посади. Департамент моніторингу контенту та стандартів мовлення, редколегія, редакційна рада чому не можуть самі скоординуватися, як усі інші підрозділи? Навіщо шеф-редактор зі стандартів мовлення, коли в компанії вже є стандарти і вона за ними працює? Микола Чернотицький відповів, що завдання шеф-редактора зі стандартів мовлення координувати роботу на платформах, що забезпечують конвергентність, стежити за дотриманням стандартів і політик мовлення на етапі планування і розглядати спільно з колективом суперечливі питання щодо розміщення того чи іншого контенту. Лаврентій Малазонія звернув увагу, що в посадовій інструкції шеф-редактора зі стандартів мовлення не прописано, якими саме стандартами, нема конкретизації стандартів, а це дуже важливо. Учора Є. Глібовицький заявив, що стандарти змінюються, грам може стати фунтом, тому треба прописати, які саме стандарти. І правильно кажуть, що це дубляж, це дублювання інших функцій інших людей, які цю роботу мають виконувати, це такий запасний диригент для оркестру. Микола Чернотицький повідомив, що він перевірить, щоб в посадовій інструкції шеф-редактора зі стандартів мовлення були прописані чіткі формулювання і не було дублювання функцій. Лаврентій Малазонія повідомив, що він буде голосувати проти, але є монобільшість. Вячеслав Козак зауважив, що якщо ця посада викликає такі суперечки, то чи не можна без неї обійтися? Микола Чернотицький відповів, що правління підготувало пропозиції щодо введення посади шеф-редактора зі стандартів мовлення, правління вважає цю посаду необхідною для компанії, а повноваження членів Наглядової ради – підтримати чи відхилити пропозицію правління. Світлана Остапа наголосила, що Суспільне мовлення часто порівнюють з комерційними мовниками, і дуже важливо роз’яснити загалу, яка відмінність між державним мовником, суспільним мовником і комерційним мовником. У суспільного мовника інші стандарти мовлення, ніж в комерційного чи державного. Лаврентій Малазонія висловив незгоду з тим, що сказала Світлана Остапа. Це означає насправді відмову від конкуренції на ринку. Тобто ми кажемо, що ми на ринку працюємо, вимагаємо ринкову зарплату, а тоді кажемо, що ні, ми не на цьому ринку, ми окремо, ми – суспільне. Так не можна робити, якщо ви хочете бути «в ринку» за зарплатами, то будьте «в ринку» і за результатами. Це означає, що давайте нам гроші, щоб ми існували, а ми поза ринком. Голосування: За – 12 (С. Остапа, О. Павліченко, В. Міський, Д. Ананьєв, К. Батенко, Л. Березовська, В. Бобиренко, Є. Глібовицький, Р. Горбань, О. Романюк, Г. Титиш, О. Харченко). Проти – 2 (М. Кречетов, Л. Малазонія). Утрималися –1 (В. Козак). Рішення прийнято.
Класика
10:29 / 29.12.2021
"Пилите, Шура, пилите, они золотые!" Илья Ильф, Евгений Петров, "Золотой теленок"
Підсумок року
09:33 / 29.12.2021
Спершу він написав, що втомився. Що хоче піти з суспільного. Мовляв, є молодь, у неї «своє сучасне бачення» що робити далі і як «розвиватися». Потім написав, що знайшов «послідовника», того, хто продовжить його «славні справи». А як же ВІН? Він мусить піти. Бо втомився. Час «полежати на дивані», «потурбуватись про здоров’я». Але…Страшенне бажання «пиляти і надалі Бюджет суспільного» виявилось сильнішим за його МРІЮ. Тому він знову прийшов на «своє приватизоване суспільне». Спочатку став непримітним радником нового голови правління, якого сам «порадив» спільноті, а НР дружно за це проголосувала. Далі отримав скромненьку посаду шеф-редактора зі стандартів мовлення ( створену лише для НЬОГО) з дуже-дуже «мізерним cтартовим окладом» 99 тисяч. Що можливо не все. Бо апетити ж зростатимуть. І пенсія вже не за горами. Браво, пане Аласаніє! Ви на правильному шляху! Людині без профільної освіти і без совісті таке «просування» це нагорода насамперед за її «кмітливість і винахідливість» ( це прописано у ваших «кваліфікаційних вимогах до посади»? Щасливого нового року! Ви його гідно зустрінете. На відміну від тих, токсичних, від яких ви вміло свого часу позбулися. Пиляйте і надалі «терези суспільного». Вони – золоті!
Рокировочка Путин-Медведев
20:36 / 28.12.2021
Вор и предатель Родины, буду смаковать выражение его рожи на допросе в НАБУ, ммм!
читач
20:32 / 28.12.2021
"Він залишив посаду радника голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Миколи Чернотицького, проте продовжує очолювати Редакційну раду." Яку "редакційну раду"?! Боже, яка нісенітниця! Оце "стандарти"!
НР
20:27 / 28.12.2021
Супер! 99 тисяч гривень стартовий оклад пана Аласанії!!! Браво! "3. Про внесення змін до Умов і розмірів оплати праці працівників АТ «НСТУ» Світлана Остапа поінформувала, що Комітет з питань призначень та винагород посадових осіб Наглядової ради АТ «НСТУ» опрацював питання внесення змін до Умов і розмірів оплати праці працівників АТ «НСТУ» та пропонує Наглядовій раді внести ці зміни з правками (вилучення посад радників), рекомендованими Комітетом з питань призначень та винагород. Микола Чернотицький повідомив, що з метою подальшого впровадження грейдингової системи оплати праці в АТ «НСТУ» та з урахуванням ризиків недостатнього фінансування пропонується внести зміни до Умов і розмірів оплати праці працівників АТ «НСТУ», а саме знизити нижню межу посадових окладів 2-го і 3-го грейдів. Запропоновані зміни нададуть можливість правлінню АТ «НСТУ» поступово підвищувати посадові оклади працівників керівного складу, посади яких віднесено до 2-го та 3-го грейдів, в межах фінансових можливостей телерадіокомпанії, зберігаючи при цьому належну ієрархію в оплаті праці працівників. Наразі у штаті компанії є два радники голови правління: це Зураб Аласанія, який допомагає в роботі зі стейкхолдерами, бере участь в розробленні проєкту токшоу й очолює редакційну колегію, та Олександр Глущенко, який відповідає за розроблення ОТТ-платформи. Посада шеф-редактора зі стандартів мовлення створюється для того, щоб: стежити за дотриманням стандартів і політик мовлення Суспільного на етапі планування, розглядати спільно з колективом редакторів усіх платформ суперечливі питання щодо розміщення того чи іншого контенту, координувати роботу всіх платформ між собою в контексті стандартів. Вилка посадового окладу шеф-редактора зі стандартів мовлення становить від 84 тис. грн до 113 тис. грн, розрахункова заробітна плата становитиме 99 тис. грн." (Протокол засідання НР АТ НСТУ № 64 від 12 листопада 2021 року).
Контентний стандарт
20:25 / 28.12.2021
От хто працє не покладаючи.... сраки, так це Зурабчик. Скаче з одного керівного крісла в інше. Аж мозолю собі там натер.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду