Журі для «Євробачення-2023» обиратимуть усі охочі громадяни – Чернотицький

Журі для «Євробачення-2023» обиратимуть усі охочі громадяни – Чернотицький

10:19,
18 Травня 2022
5506

Журі для «Євробачення-2023» обиратимуть усі охочі громадяни – Чернотицький

10:19,
18 Травня 2022
5506
Журі для «Євробачення-2023» обиратимуть усі охочі громадяни – Чернотицький
Журі для «Євробачення-2023» обиратимуть усі охочі громадяни – Чернотицький
Українці зможуть запропонувати свої кандидатури у члени журі «Євробачення» від України і проголосувати за них на сайті Суспільного.

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) змінить формат обрання членів журі «Євробачення». З наступного року усі охочі зможуть долучитися до процесу формування складу журі.

Про це під час національного марафону сказав голова правління НСТУ Микола Чернотицький.  

«У Суспільного на радарах є всі невдоволення цьогорічним журі. З наступного року однією з новацій формування журі буде open call. Усі громадяни, які матимуть бажання, зможуть запропонувати свою кандидатуру, яка, на їхню думку, має досвід і вагу в цій сфері. Після цього зробимо голосування на сайті та узгодимо кандидатури з ЄМС. В результаті буде сформоване професійне журі, яке голосуватиме за фіналістів "Євробачення" наступного року», – розповів Микола Чернотицький.

За його словами, формувати журі під час війни було непросто. Він розповів, що ніхто не мав впливу на вибір членів журі. Суддів обирали, зважаючи на їхній досвід.

«Кожен член журі голосує секретно та окремо один від одного. Вони не можуть домовлятися, не знають, яким буде підсумковий рзультат балів, який вони поставили. Їхні позиції вводяться під наглядом нотаріуса у систему ЄМС, яка підраховує бали для країн», – пояснив голова правління.

Він додав, що йому як керівнику Суспільного шкода, що Польща не отримала високих балів, але як функціонер він не має права втручатися у роботу журі.

Микола Чернотицький нагадав, що журі на «Євробаченні» ввели у 2016 році. До того було тільки голосування між країнами.

Як писав «Детектор медіа», журі від України не поставило жодного балу сусідній Польщі. Це викликало обурення у багатьох українців. Глядачі своєю чергою дали 12 балів польському співаку Охману.  

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Bodya
11:45 / 20.05.2022
У суспільного підгарає... Своє гнилувате прорашистсько/барижьє нутро пробують прикрити годуючи нас "завтраками"
глядач
10:54 / 18.05.2022
"Він додав, що йому, як керівнику Суспільного, шкода, що Польща не отримала високих балів, але, як функціонер, він не має права втручатися у роботу журі." Втручатися не має права. Але ж саме він погодив цей склад журі! І це персональна відповідальність голови правління!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду