Kalush Orchestra виступить наживо на «Євробаченні-2022»

Kalush Orchestra виступить наживо на «Євробаченні-2022»

12:24,
2 Квітня 2022
7266

Kalush Orchestra виступить наживо на «Євробаченні-2022»

12:24,
2 Квітня 2022
7266
Kalush Orchestra виступить наживо на «Євробаченні-2022»
Kalush Orchestra виступить наживо на «Євробаченні-2022»
Найближчим часом представники України їдуть у промотур за кордон.

Представники України на «Євробаченні-2022» гурт Kalush Orchestra («Калуш Оркестра») з піснею Stefania виступить наживо у Турині. Зараз учасники гурту готуються до промоконцертів в європейських країнах.

Про це музиканти розповіли журналістам у Львові на Площі Ринок, повідомляє Суспільне.

Учасники гурту вперше від початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну зібралися у Львові та починають підготовку до виступу в Турині. 

За їхніми словами, найкраще, що зараз вони можуть зробити для країни — це підтримати Україну своїм виступом та через спілкування з європейською аудиторією.

Kalush Orchestra погодилися взяти участь у промоконцертах напередодні «Євробачення». На всіх заходах гурт планує збирати кошти для допомоги Україні. Деталі проведення промотуру та подій, в яких Kalush Orchestra братимуть участь, оголосять  найближчими днями.

«Хочемо показати українську музику світовій спільноті, наш дух, що нас не зламати. У такий складний час нам дуже потрібна підтримка», — кажуть у гурті.

Виїхати у промотур за кордон Kalush Orchestra планує вже у неділю. Суспільний мовник отримав офіційний дозвіл на поїздку гурту від керівництва держави.

Досі музиканти проводили репетиції онлайн, допомагали військовим та переселенцям. 

Нагадаємо, «Євробачення-2022» відбудеться в італійському місті Турин в арені Pala Olimpico за участі 40 країн спочатку у півфіналах 10 і 12 травня, а потім у великому фіналі — 14 травня.

Суспільне запропонувало Kalush Orchestra поїхати на «Євробачення» замість переможниці нацвідбору Alina Pash після дискваліфікації за підроблену довідку про перетин кримського кордону.

На «Євробаченні-2022» «Калуш Оркестра» виступить у першому півфіналі під номером 6.

В Україні два півфінали і фінал «Євробачення-2022» транслюватиме тільки Суспільне. 

Фото: сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду