ДБР перевірятиме документи Суспільного у кримінальному провадженні

ДБР перевірятиме документи Суспільного у кримінальному провадженні

09:53,
6 Грудня 2021
3543

ДБР перевірятиме документи Суспільного у кримінальному провадженні

09:53,
6 Грудня 2021
3543
ДБР перевірятиме документи Суспільного у кримінальному провадженні
ДБР перевірятиме документи Суспільного у кримінальному провадженні
У НСТУ готові сприяти слідству та очікують на об’єктивне, всебічне й законне розслідування з боку правоохоронних органів.

3 грудня Державне бюро розслідувань (ДБР) направило Національній суспільній телерадіокомпанії України (НСТУ) на виконання ухвалу слідчого судді Печерського суду м. Києва про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні. 

Про це повідомив корпоративний сайт Суспільного.

«Кримінальне щодо можливих зловживань службовим становищем під час проведення закупівель у період 2017-2019 років, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», що могло призвести до тяжких наслідків, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст 364 КК України», –  зазначив «Детектору медіа» голова правління Суспільного Микола Чернотицький.  

Слідчий просить надати доступ до речей і документів максимально оперативно, аби забезпечити дотримання розумних строків та ефективного проведення досудового розслідування. 

У НСТУ кажуть, що їм нічого приховувати. «Вся діяльність мовника відбувається згідно із законодавством, АТ "НСТУ" систематично відкрито звітує про свою діяльність, щороку проводить зовнішній аудит, постійні внутрішні перевірки», – зазначили у заяві Суспільного. 

Суспільне готове сприяти слідству та очікує на об’єктивне, всебічне й законне розслідування з боку правоохоронних органів. Команда Суспільного сподівається на конструктивну роботу слідчих, аби термінове надання надвеликого обсягу речей і документів не паралізувало роботу телерадіокомпанії у відповідальний період напрацювання планів на наступний рік та підготовки звітів нинішнього  року.

Нагадаємо, у липні 2021 року до НСТУ надійшов запит ДБР щодо надання копій угод про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг з 2017 по 2019 роки включно.

Як писав «Детектор медіа», ДБР уже проводило розслідування справ про можливі розтрати коштів НСТУ.

30 серпня 2019 року у Зураба Аласанії та на НСТУ відбулися обшуки.  ДБР у супроводі співробітників Служби безпеки України провело обшуки за шістьма адресами.

У ДБР пояснили, що слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», а саме – зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

Адвокат Зураба Аласанії Андрій Гук розповів, що цінного знайшли у помешканні голови правління НСТУ. За його словами, найціннішими були неопубліковані вірші голови правління. 

4 вересня 2019 року Комітет антикорупційної політики вирішив запросити керівництво ДБР щодо обшуків на Суспільному.

Фото: фейсбук Державного бюро розслідувань

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Коляуходи
08:23 / 09.12.2021
Дбр, а можна побыстрее? ПОка вы чешетесь, они пилят наши с вами деньги!! Кум, брат, сват и так далее. Завышенные бюджеты на проекты, откаты, премии, люди без должного образования и опыта на должностях, мутки на тендерах. Мне продолжать?
Стыдливый редактор
19:06 / 08.12.2021
Мне так нравится, как эту инфобомбу стыдливо припрятали в строчечку новостей, а на главной стоят мониторинги и всякие интервью. Информация о возможной растрате государственных средств гораздо важнее интервью какого-то щенка с Суспильного, но тут же подыгрывают Суспильному.
Чекап журналистских стандартов
14:36 / 06.12.2021
Позиция Суспильного представлена прямой речью представителя, позиция следствия не представлена прямой речью представителя ДБР: нарушение стандарта сбалансированности, грубая ошибка. Чернотицький озвучивает позицию стороны обвинения: нонсенс, он может говорить только от своего имени стороны зашиты, пиар-ход, грубая ошибка, глупость. Ссылка на корпоративный сайт как источник новости: ненадежній источник, надо ссылаться на представителя ДБР, потому что ДБР направило. Бекграунд полный об обысках, кажется в 2019-м в связи с подозрениями в расхищении госсредств приглашенным на работу Аласанией сепаратистом Александром Лиевом отсутствует. Сам бекграунд написан очень тендециозно: много внимания Аласании с цитацией адвоката, мало внимания позиции ДБР, а обжаловала следственные действия тогда Виктория Сюмар - заинтереованное лицо, чувиха из тусовки Лигачевой и Остапы. Вывод: материал, как всегда плохой, не журналистский, а пиарный. Плохо, плохо и в ДМ все плохо, и на корпортативном сайте Суспильного новость писали дураки, даже по-умному брехать не могут, а все потому что набирают малолеток и идиотов в "журналисты", а честные и самодостаточные люди свалили, не имея желания мараться об ворье.
Dbr
12:17 / 06.12.2021
"... Команда Суспільного сподівається на конструктивну роботу слідчих,...", - сподіваюсь, слідство розуміє, що цією заявою намагаються зарахувати до кола ворюг і чесних працівників.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду