ДБР надіслала запит до НСТУ щодо копій угод про закупівлі з 2017 по 2019 роки – Чернотицький

ДБР надіслала запит до НСТУ щодо копій угод про закупівлі з 2017 по 2019 роки – Чернотицький

09:50,
21 Липня 2021
3008

ДБР надіслала запит до НСТУ щодо копій угод про закупівлі з 2017 по 2019 роки – Чернотицький

09:50,
21 Липня 2021
3008
ДБР надіслала запит до НСТУ щодо копій угод про закупівлі з 2017 по 2019 роки – Чернотицький
ДБР надіслала запит до НСТУ щодо копій угод про закупівлі з 2017 по 2019 роки – Чернотицький
У НСТУ готові надати всі документи слідчим ДБР, щойно буде відповідна ухвала суду.

До НСТУ надійшов запит ДБР щодо надання копій угод про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг з 2017 по 2019 роки включно. Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова правління НСТУ Микола Чернотицький.

«ДБР проти НСТУ. До НСТУ надійшов запит ДБР щодо надання копій угод про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг з 2017 по 2019 роки включно.

По-перше, вказані питання були вже предметом дослідження у кримінальному провадженні, що розслідувалося ДБР роки два тому.

По-друге, за три роки Суспільне уклало понад 5000 господарських договорів та додаткових угод (це понад 100 тисяч друкованих аркушів!). Всі – відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”. Скільки людиногодин піде на опрацювання всіх запитуваних документів?

І по-третє, у запиті не вказано, яке відношення до кримінального провадження має НСТУ, і яке значення для справи має затребувана слідчим інформація, тому НСТУ фізично не може задовольнити запит.

Запевняємо, ми прозора компанія і готові надати всі документи слідчим ДБР, щойно буде відповідна ухвала суду. А поки це все виглядає дуже дивно», – написав Микола Чернотицький.

«Протягом останніх років НСТУ є об'єктом атаки з боку політиків, які через особисту неприязнь чи образи ініціювали близько двох десятків кримінальних справ. Більшість з яких були закрити через їх відверту надуманість. Черговий запит ДБР я розцінюю як спробу знайти хоч щось, адже запит на копії 100 тис. документів показує, що немає конкретних відомих порушень, а радше "а давайте щось знайдемо". Більш того, виготовлення такої кількості документів по суті має паралізувати працівників компанії і саму компанію понести значні витрати, адже це лише понад півтисячі пачок паперу, а ще тонери, амортизація і людиногодини. Я сподіваюся, що ДБР включить здоровий глузд і припинить пошуки чорної кішки в темній кімнаті, особливо, коли її там нема», – сказав у коментарі «Детектору медіа» заступник директора, головний експерт з медійного права ЦЕДЕМ Ігор Розкладай.

Нагадаємо, 30 серпня у НСТУ та  Зураба Аласанії відбулися обшуки. Державне бюро розслідувань (ДБР) у супроводі співробітників Служби безпеки України провело обшуки  за шістьма адресами. Раніше ДБР проводило розслідування справ про можливі розтрати коштів НСТУ.

У ДБР пояснили, що слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України»,  а саме зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

Адвокат Зураба Аласанії Андрій Гук розповів, що цінного знайшли у помешканні голови правління НСТУ. За його словами, найціннішими були неопубліковані вірші голови правління. 

4 вересня Комітет антикорупційної політики вирішив запросити керівництво ДБР щодо обшуків на Суспільному.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду