Серіал Суспільного «Віднесені водою» про Кременчуцьку ГЕС переклали англійською

Серіал Суспільного «Віднесені водою» про Кременчуцьку ГЕС переклали англійською

12:39,
2 Червня 2022
3239

Серіал Суспільного «Віднесені водою» про Кременчуцьку ГЕС переклали англійською

12:39,
2 Червня 2022
3239
Серіал Суспільного «Віднесені водою» про Кременчуцьку ГЕС переклали англійською
Серіал Суспільного «Віднесені водою» про Кременчуцьку ГЕС переклали англійською
Чотирисерійний серіал доступний для перегляду з англійськими субтитрами.

Документальний серіал про будівництво Кременчуцької ГЕС «Віднесені водою», знятий у межах відкритого конкурсу «Створюй із Суспільним» у 2021 році, відтепер можна дивитись і з англійськими субтитрами. Переклад здійснила команда автора проєкту Олексія Хуторного у співпраці з Суспільним мовленням, повідомили у компанії.

За словами продюсерки «Суспільне Черкаси» Олени Баніної, ідея субтитрування англійською мовою виникла на етапі виробництва.

«Думала: було б непогано зробити переклад повнометражного фільму. Все сталось набагато швидше — ще не було показу фільму, але після виходу серіалу одна з глядачок, яка нині живе за кордоном, поцікавилась, чи плануємо додати англійські субтитри на  YouTube. З Олексієм Хуторним одразу підхопили цей запит, адже зараз ще більше хочеться розповідати про Україну всьому світові. З початком повномасштабної війни історії героїв “Віднесених водою” набувають додаткового забарвлення, виникає чимало паралелей із сучасністю», — каже продюсерка.

Телевізійна прем’єра серіалу відбулась 30 квітня на всіх регіональних телеканалах Суспільного, хоча планували показати 26 й 27 лютого. У чотирьох епізодах автори розповідають про велике радянське будівництво, його можливі варіанти, аргументи, які переважили в обраному, наслідки для економіки та екологічні, соціальні й історичні втрати для регіону.

Нагадаємо, стрічку «Віднесені водою» було знято у межах відкритого конкурсу «Створюй із Суспільним» у 2021 році. Автор і режисер Олексій Хуторний. Оператори – Олексій Хуторний та Євген Артеменко. Анімація — Віра Буряк і Владислав Волков. Продюсерка — Олена Баніна. У ролі головного героя — черкаський музикант Олександр Дубина. Проєкт можна дивитись на ютуб-каналі Суспільне Черкаси, у налаштуваннях до відео треба обрати мову субтитрів.

Нагадаємо, режисер Олексій Хуторний зняв на замовлення Черкаської філії документальний фільм «Сільське кіно Владислава Чабанюка».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
шістнадцятий поверх
19:02 / 03.06.2022
А що зняли авторы-десяток синхронів і п'яток кадрів прольоту дрона. А якже ж без дрону! То не буде сучасне кЕно. Основа фільму що - нормальний документальний фільм радянських часів і фогографіїї. . Саме цей фільм і заставив авторів прийняти драматургийно-режисерську побудову з авторським текстом. А це сучасні "документальники" Суспільного ненавидять, бо не вміють писати тексти і по крихтах збирати кадри. Тим більше, не вміють монтувати, бо не знають психологичних законів сприйняття екранного матеріалу.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду