Філії Суспільного підготували проєкти «Це Україна. Це ми», «Обличчя Незалежності» та концерти

Філії Суспільного підготували проєкти «Це Україна. Це ми», «Обличчя Незалежності» та концерти

13:12,
19 Серпня 2021
1941

Філії Суспільного підготували проєкти «Це Україна. Це ми», «Обличчя Незалежності» та концерти

13:12,
19 Серпня 2021
1941
Філії Суспільного підготували проєкти «Це Україна. Це ми», «Обличчя Незалежності» та концерти
Філії Суспільного підготували проєкти «Це Україна. Це ми», «Обличчя Незалежності» та концерти
Власні спецпроєкти до Дня Незалежності транслюватимуть від 19 серпня по 24 серпня.

Регіональні телеканали Суспільного до Дня Незалежності підготували власні спецпроєкти і святкові концерти з різних міст України.

Про це повідомляє пресслужба Суспільного.

Із 19 по 24 серпня в ефірі всіх регіональних телеканалів Суспільного покажуть два власні спецпроєкти – «Це Україна. Це ми»  та «Обличчя Незалежності».

У роликах під спільною назвою «Це Україна. Це ми» герої з різних регіонів країни покажуть, як виконують певну соціальну роль у своїй громаді та як проживають в одному з унікальних будинків, які відрізняються від сусідських. Відео підготувала  команда Суспільного мовника Буковини.

«Обличчя Незалежності» – міжрегіональний проєкт від команди «UA: Запоріжжя». До виробництва долучилися колеги суспільних мовників Донбасу, Волині, Черкас, Чернігова, Тернополя та Кропивницького. Це 14 історій про хлопців та дівчат, які народилися після оголошення Незалежності України, але зараз змушені відстоювати цю Незалежність на війні.

Авторка проєкту, редакторка Суспільного Запоріжжя Інна Халеп каже, що кожен герой особливий, зі своєю історією. Роман Яковенко — молодий офіцер, майор ЗСУ, у свої 22 роки мав майже 80 солдатів у підпорядкуванні. Олена Скляр — переїхала захищати Україну з Севастополя, Микита Таран — залишився в армії після проходження строкової служби, Денис Ясинський — був одним із волонтерів, допомагав українським солдатам, а тільки-но дозволили сімейні обставини — поїхав на передову до побратимів. Василь Кравчун — прийшов по повістці до військкомату навесні 2014 року начебто на військові збори та «затримався» в армії на один рік.

«UA: Донбас» зняв відео про Олександра з міста Броди, який саме зараз перебуває на передовій. Інший герой — Олександр Рибальченко з Лисичанська. Він народився та живе на Луганщині. «Іноді трапляються судження, що ось жителі Донбасу привели цю війну і що вони проти власної країни. Ми ж хочемо показати, що це не так. І жителі Донбасу так само зі зброєю в руках боролися та продовжують боротьбу за нашу незалежність», – каже в.о. продюсера філії Олександр Марченко.

Команда Суспільного мовника Тернополя розповіла історію ветерана, начальника відділу Мінветеранів у Тернопільській області, старшого сержанта Миколи Казюка.

Суспільне Чернігівщини покаже історію Сергія Вєтрова, який з травня 2014 по серпень 2015 року служив у Добровольчому батальйоні «Чернігів».

Героєм кропивницького ролика став старший лейтенант Артур Коваленко, який у 2017 році закінчив Національну Академію Національної гвардії України з червоним дипломом і продовжує родинну офіцерську династію. У свої 26 років він командує відділенням інструкторів стрілецького батальйону — з КЕОП та ОГП — Національної гвардії України.

Суспільний мовник Волині у спецпроєкті розповідає історію айдарівця, волинянина, добровольця, ровесника Незалежності Юрія Тарадюка. Юрій — учасник двох важких боїв, що відбувалися неподалік Луганська. Служив під командуванням полковника Андрія Юркевича «Грізлі», командира 2-ого взводу 2-ї роти «Захід» 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». У боях за Червоний Яр і Хрящувате отримав контузію. Нині він — один із членів групи швидкого реагування Центру допомоги ветеранам війни, водій екіпажу  «4. 5. 0».

Черкаська команда Суспільного спілкувалась із бійцями полку «Азов» Ігорем Зайчуком та Дмитром Кухарчуком і бійцем окремого загону спеціального призначення «Азов» Ярославом Лисенком. Чоловіки захищали Україну з 2014 року, згодом повернулись у мирне життя. Про роки, проведені на передовій, згадують щодня.

Герої відеорозповідей також висловили свої думки про незалежність, про те, до чого вона зобов’язує і що гарантує.

Також філії Суспільного 23 серпня та 24 серпня покажуть концерт академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського у Катерининській церкві від проєкту Суспільного Чернігівщини «Українська музика в архітектурі», симфонічний концерт «Незалежні разом» з Центру Довженка у Львові, святковий концерт «Незалежність єднає» (до виробництва концерту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. Серед них багато й тих, хто відвідує з концертами передову та долучається до волонтерських місій. Для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі) та виступ академічного ансамблю пісні і танцю Чернігівського обласного філармонійного центру «Сіверські клейноди» у Батурині від проєкту Суспільного Чернігівщини «Українська музика в архітектурі».

Фото: сайт «UA: Запоріжжя», кадр із кліпу для концерту «Незалежність єднає»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Моніторинг 30-річчя Незалежності в етері
22:06 / 28.08.2021
Проєкти проєктами, але 24 серпня в ювілей Незалежності України майже всі регіональні філії о 19.00 ретранслювали телевізійну програму "Сьогодні.Головне" UA Київ, а не власного виробництва. Мабуть, не знайшли спікерів, які б могли розповісти про відновлення Незалежності у своїх регіонах, або просто не захотіли виходити на роботу у святковий вихідний.Лише суспільне Миколаєва спромоглося вийти в ефір з власною програмою, а в ефірі суспільного Одеси транслювалася програма Радіодень про Незалежність. Всі інші філії відпочивали. От така "реформа"...
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду