У жовтні на філіях НСТУ запустять 4 проєкти

У жовтні на філіях НСТУ запустять 4 проєкти

16:34,
25 Вересня 2019
2865

У жовтні на філіях НСТУ запустять 4 проєкти

16:34,
25 Вересня 2019
2865
У жовтні на філіях НСТУ запустять 4 проєкти
У жовтні на філіях НСТУ запустять 4 проєкти
В ефірі регіональних філій UA: Суспільне мовлення у жовтні стартують четвертий сезон програми «Твій Дім», «Школа доступності», мультсеріал «Ти і поліція» та цикл документальних історій «Вавилон 13».

Авторами проєктів є представники громадських ініціатив і активісти, з якими Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) підписала ліцензійні угоди на покази в ефірі. Про це йдеться на сайті «UA: Суспільне мовлення».

Авторами програми «Школа доступності» є команда «Доступно. UA», зокрема Дмитро ЩербатюкНаталя Павленко та Денис Заєць. У програмі легко й з гумором розповідатимуть про складні теми — ситуації, в які потрапляють люди з інвалідністю, способи допомоги й секрети вдалої комунікації. У першому сезоні в ефір вийде вісім серій програми.

«Такі проєкти варто робити, щоб покращити сприйняття суспільством інклюзії та тем інвалідності. Наше завдання — охопити більше людей, щоб кожен член суспільства зрозумів важливість рівності й комунікації. Бо всі маємо знання, талант, уміння — у всіх має бути можливість їх застосувати. Треба працювати над тим, щоб питання інвалідності та інклюзії перейшли до рівня нормального, а не були чимось особливим»— сказав ведучий і один з авторів проєкту Дмитро Щербатюк.

Програму «Твій Дім» про вирішення комунальних проблем створено за підтримки Проєкту USAID. Модернізація систем опалення, утеплення, ремонтування інженерних мереж, економія на комунальній платі, вирішення юридичних і фінансових проблем — про все це йтиметься у випусках.

Героями «Твого Дому» стануть ініціативні мешканці будинків із різних регіонів. Новий, уже четвертий, сезон «Твого Дому» матиме 8 випусків, кожен із яких присвячено певній проблематиці довкола багатоквартирних будинків. Ведучий програми — Володимир Гуцул — журналіст, який активно висвітлює комунальну тематику від початку реформування ЖКГ. 

«Ти і поліція» – семисерійний просвітницький мультсеріал правозахисної тематики, орієнтований на підліткову аудиторію. Автор ідеї — член Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, правозахисник Володимир Батчаєв. Сценарій створили Володимир Батчаєв і керівниця студії Real Stories Production Ксенія Кравцова.

Автори в серіалі дають правила безконфліктного спілкування з правоохоронцями, поєднуючи правову інформацію з практичними рекомендаціями.

«Вавилон 13» — цикл документальних історій про російсько-українську війну й Революцію гідності. Проєкт розпочали на противагу медійному ігноруванню українських інформджерел протестів на Майдані, а згодом він переріс у соціально-культурну документалістику. Малі документальні форми неупереджено демонстрували різнобарв’я протестних мас і стали популярними в соцмережах.

«Вавилон 13» — громадська ініціатива, яка ставить за мету розвиток соціально-культурного простору країни. 

Нагадаємо, у вересні на регіональних каналах Суспільного мовлення стартували програма про подорожі маловідомими місцями України «По азимуту» та авторський культурологічний проєкт медіаексперта Олексія Ковжуна «Абетка», які виходять в ефір на вихідні.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду