6 філій Суспільного запустили спільний для телебачення і радіо проект – «РадіоДень» (ДОПОВНЕНО)

6 філій Суспільного запустили спільний для телебачення і радіо проект – «РадіоДень» (ДОПОВНЕНО)

16:25,
11 Квітня 2019
3268

6 філій Суспільного запустили спільний для телебачення і радіо проект – «РадіоДень» (ДОПОВНЕНО)

16:25,
11 Квітня 2019
3268
6 філій Суспільного запустили спільний для телебачення і радіо проект – «РадіоДень» (ДОПОВНЕНО)
6 філій Суспільного запустили спільний для телебачення і радіо проект – «РадіоДень» (ДОПОВНЕНО)
У Житомирській, Запорізькій, Кропивницькій, Чернівецькій, Волинській та Херсонській філіях Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) виходить нова програма «РадіоДень», яку одночасно транслюють як на радіо, так і на телеканалі.

Про це сайту «Детектор медіа» сказали у прес-службі НСТУ.

25-хвилинна програма виходить по буднях у прямому ефірі, стартує приблизно о 12: 15.  Кожна з філій підійшла до назви програми індивідуально. Наприклад, у Херсонській і Кропивницькій філіях вона має назву – «РадіоДень», у Волинській – «РадіоДень. Луцьк», у Житомирській – «РадіоДень. На часі», у Чернівеькій – «РадіоДень. Точка дотику».

«Ми довго готувались до запуску "РадіоДнів" у регіонах: проводили тренінги та зустрічі з радійними командами, працювали з режисерами філій аби з існуючих ресурсів зробити студії та стріми. Ми знаємо, що регіональне радіо — це точка дотику до нашої безпосередньої аудиторії, і дуже цінуємо роботу всієї команди, завдяки якій це стало можливим», — сказала генеральна продюсерка регіонального мовлення НСТУ Марія Фрей.

Продюсерка регіонального радіомовлення Юлія Шелудько зазначила, що радіоведучі переважно вперше мають досвід працювати і для телебачення.

«"РадіоДень" в ефірі телеканалів Суспільного  — це унікальна можливість для телеглядачів зазирнути за лаштунки радіо. Радіоведучі переважно вперше мають досвід працювати і для ТБ. Для одних це виклик, адже вони мають подбати, крім іншого, і про вбрання, макіяж, зачіску... Але колеги із телебачення підтримують порадами. Інші ж радіють, що слухачі впізнаватимуть не лише їхні голоси, і з ентузіазмом беруться до роботи.  Дуже чекаємо, коли всі регіональні редакції Українського радіо виходитимуть не лише у радіо-, а і в телеефір зі своїми програмами. Однак студії ще потребують технічного оснащення, належного оформлення, адже ТБ — це не лише якісна інформація, а й відповідна картинка», — каже продюсерка регіонального радіомовлення Юлія Шелудько.

Для того, щоб запустити цей проект, філіям довелося зробити ремонт приміщення й провести технічне оснащення студії. 

Наприклад, у Волинській філії НСТУ кажуть, що підготовка до старту проекту «РадіоДень» тривала довго. 

Продюсер «Українського радіо Луцьк» Сергій Ткачук сказав сайту «UA: Суспільне мовлення», що у конструктивних суперечках вдалося обрати оптимальний варіант розміщення камер, подання сигналу та синхронізації з телебаченням. І як результат — можливість транслювати радіоефір на ТБ із якісною «картинкою». Менеджерка «UA: Волинь» Людмила Гетманчук додала, що працівники власними силами зробили ремонт приміщення й технічне оснащення студії. 

За словами продюсера Чернівецької філії НСТУ (телеканал «UA: Чернівці» та «Українське радіо. Буковина») Максима Волошина, спільна робота редакцій телебачення й радіо стала можливою завдяки запуску vision-студії, яка запрацювала 4 березня 2019 року. На сьогодні програма «РадіоДень» виходить двічі паралельно на радіо і телеканалі: культурно-просвітницька програма «РадіоДень. Точка дотику»ь – о 12: 10-12: 36, суспільно-політична програма «РадіоДень. Прайм тайм»ь – о 17: 10-17: 36.

Також, окрім програми «РадіоДень», у Чернівцях радіожурналісти мають включення під час ранкової програми на телеканалі, коли у радіостудії є цікавий гість або порушується важлива тема.

«Фактично, подібні включення – це про те, що ми можемо ділити цікавих спікерів на різні ранкові шоу, особливо вранці, коли все ж таки існує "голод на спікерів"; можемо обговорювати топ-тему минулого дня, яка є актуальною і важливою сьогодні та у майбутньому, ну і додаємо динаміки ефірам, адже можемо з різних сторін подивитися на процес чи проблему, яку обговорюємо», – сказав сайту «Детектор медіа» пан Волошин.

Нагадаємо, з 4 вересня 2017 року прямоефірна програма «РадіоДень» виходить по буднях о 13:10 та 14:30 одночасно в ефірі «UA:Першого» та Першого каналу «Українського радіо» (під назвою «Сьогодні. Вдень»).  Його ведучими тиждень через тиждень є Галина Бабій та Роман КолядаПід час радіоефіру у студію телефонують слухачі.

У січні 2019 року стало відомо, що  всі філії Суспільного будуть виробляти програму «РадіоДень», новий проект стартуватиме не одночасно, оскільки у кожному регіоні різні технічні можливості.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду