Філії Суспільного святкуватимуть в ефірі День вишиванки

Філії Суспільного святкуватимуть в ефірі День вишиванки

18:34,
20 Травня 2020
3428

Філії Суспільного святкуватимуть в ефірі День вишиванки

18:34,
20 Травня 2020
3428
Філії Суспільного святкуватимуть в ефірі День вишиванки
Філії Суспільного святкуватимуть в ефірі День вишиванки
21 травня з нагоди Дня вишиванки регіональні філії Суспільного мовлення покажуть низку проєктів, тематичні ролики і конкурс.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

«UA: Буковина»  покаже міжрегіональний спецефір «Код нації: вишиванка об’єднує». Початок об 11:00. До нього долучилися колеги з інших філій Суспільного, знявши відео про місцеві вишиті візерунки.

Продюсер «UA: Буковини» Максим Волошин розповів, що завдяки розгалуженій мережі філій Суспільного мовника вони зібрали для глядачів історії людей та їхніх вишиванок із різних куточків України.

Команда «UA: Поділля» до Дня вишиванки підготувала короткі ролики для радіо. Їх транслюватимуть 21 травня впродовж дня. Ролики створили разом із Хмельницьким обласним краєзнавчим музеєм. Старша наукова співробітниця музею Ольга Чук розповіла про автентичну подільську вишивку. Авторка ідеї — керівниця творчої групи програм радіо Алла Коломея

«Півторахвилинні фактажні радіоекскурсії — надзвичайно інформативні. Нині важко здивувати орнаментом чи кроєм вишиванки. Та навіть їхньою кількістю в кожної модниці. А ось маст-хев для мешканців Хмельниччини — власне подільська вишиванка — прекрасний тренд. Це щось особливе», — сказала продюсерка «UA: Поділля» Любов Тімкова.

Команда «UA: Волинь» підготувала низку телероликів для телеглядачів. Це відео про вишиванки журналістів, ведучих і працівників філії. Кожна історія, як і кожна вишиванка, — унікальна: вишита за час карантину, придбана на імпровізованому буковинському весіллі або ж одна з кількох десятків вишиванок у родинній колекції. 

«Цьогоріч вирішили розповісти широкому загалові, що для кожного з нас означає вишиванка. Адже в нас є цікаві родинні історії, звичаї і традиції, маємо власний погляд на значення вишиванки як атрибута належності до української нації. Саме про це наш спецпроєкт», — зазначив продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

«UA: Житомир» долучиться до марафону «Код нації: вишиванка об’єднує» роликами, в яких прозвучать розповіді працівників філії про їхні родинні й сучасні дизайнерські вишиванки. Про розмаїття технік, кольорів і візерунків розкажуть майстрині. Вони поділяться секретами давніх традицій і продемонструють особливості поліського орнаменту.

«UA: Черкаси» покажуть тематичний проєкт «Моя вишиванка». Це сім відео про давні й модернізовані візерунки, вишиті власноруч чи отримані від батьків сорочки. Про свої вишиванки розкажуть історик Сергій Ганницький, дизайнерка Олеся Теліженко, журналіст Володимир Лимаренко-Полянський, ведуча заходів Мар’яна Верховцева, майстрині-вишивальниці Наталія Крамна-Таран й Ольга Мартинова та школяр Назар Драбовський.

«UA: Вінниця» покаже проєкт «Вишивані історії». Про давні орнаменти й сорочку, яку Анастасія Фоміна створила за картиною Василя Тропініна «Дівчина з Поділля», розкажуть членкині громадської організації «Етномайстерня Коло».

За словами продюсера Вінницької філії Суспільного Віктора Мозалевського, в роликах розкажуть про сорочки, яким уже понад сто років.

Журналісти «UA: Суми» цими вихідними розповіли підписникам сторінок у соцмережах про власні вишиті сорочки, які носять на свята. 

До Дня вишиванки команда філії розіграє подарунки. 21 травня на діджитал-платформах з’явиться відео з умовами конкурсу. 

«День вишиванки щороку стає дедалі яскравішим святом, яке чекають. І це тішить, бо про український етнічний одяг ми дізнаємося більше цікавинок. Ви, наприклад, знали, що бажано, аби у вишиванки були обшиті краї — це захищає людину? А найсильнішим оберегом вважають сорочку, яку вишила мама, а також ту, що походить із регіону, де ви народилися? Тож і про орнаменти, і про легенди та історії, пов'язані з вишиванками, ми охоче ділимося з нашими глядачами. І, звісно, підігріваємо конкурсами інтерес до національного одягу», — розповіла продюсерка Сумської філії Оксана Кириленко.

Нагадаємо, у 2019 році до Дня вишиванки філії Суспільного в ефірі розповіли про особливості орнаментів у своїх регіонах. 

Додамо, філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа. 

Міжрегіональна платформа — система централізованого накопичення та поширення контенту, що передбачає три формати його створення:

  • «одні для всіх» — коли одна філія самостійно виробляє програмний продукт для спільної міжрегіональної платформи;
  • «усі для всіх» — коли всі філії разом створюють спільний програмний продукт;
  • «самі для себе» — коли кожна філія працює над власним продуктом.
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду