Керівник каналу «Вільногірськ»: Наша аудиторія найбільше потребує інформаційно-аналітичних та публіцистичних проектів

Керівник каналу «Вільногірськ»: Наша аудиторія найбільше потребує інформаційно-аналітичних та публіцистичних проектів

10:48,
4 Листопада 2015
3776

Керівник каналу «Вільногірськ»: Наша аудиторія найбільше потребує інформаційно-аналітичних та публіцистичних проектів

10:48,
4 Листопада 2015
3776
Керівник каналу «Вільногірськ»: Наша аудиторія найбільше потребує інформаційно-аналітичних та публіцистичних проектів
Керівник каналу «Вільногірськ»: Наша аудиторія найбільше потребує інформаційно-аналітичних та публіцистичних проектів
У місті обласного значення Вільногірськ (понад 23 тисячі населення), що на Дніропетровщині, кілька років тому з’явилося своє телебачення.

Комунальне підприємство «Редакція міської газети «Вільногірськ»27 вересня 2013 року отримано ліцензію на мовлення і з вересня 2014 року розпочало кабельне мовлення(провайдер ТОВ «Інтерком» м. Вільногірськ, стандарт мовлення: аналогове у відкритому вигляді). На базі підприємства заснована газета (наклад 3 тис. примірників) і телеканал «Вільногірськ».

За словами директора Гаяне Носач, мовлення громад обов’язково потрібно залишити. «Засновництво (місцевій владі – Ред.) залишити можна, але тільки на умовах паритетності з колективом редакцій: 50/50. Без дотацій можна вижити, треба переходити на умови угод», – каже вона.

Існувати на мізерні зарплати журналістам у регіонах дуже важко. Тому з цим треба щось робити, переконана керівник каналу. Але не зважаючи на брак фінансових ресурсів (бюджетне фінансування всього 80 тис. грн), канал має весь телепродукт власного виробництва.  За рік мовлення втілено понад 20 нових проектів.

Засновником каналу «Вільногірськ»є Вільногірська міська рада.

Сайт «Суспільне мовлення» продовжує серію інтерв'ю з керівниками комунальних телерадіокомпаній. Після директора столичної телекомпанії «Київ» Світлани Криворучко, генерального директора телерадіоагентства «Новий Чернігів» Ольги Капустян, директора Івано-Франківської міської комунальної телерадіокомпанії «Вежа» Олени Третяк і генерального директора Івано-Франківського обласного телебачення «Галичина» Ольги Бабій, директора Ладижинського міського комунального радіо Галини Данилівської, директора Южненського комунального підприємства - студія «МіГ» Еллади Литвинчук, ми поспілкувалися з директором каналу «Вільногірськ» Гаяне Носач. На черзі - інші міста.

Пані Гаяне, у каналу «Вільногірськ» відповідно до ліцензії годин 17 мовлення на добу, скільки з них годин власного продукту? Який ще продукт, окрім свого, транслюєте?

– У нас весь продукт власного виробництва.

– На вашу думку, яких проектів зараз найбільше потребує ваша аудиторія?

– Думаю, що наша аудиторія найбільше потребує інформаційно-аналітичних та публіцистичних проектів.

– Чи звинувачували коли-небудь канал в тому, що він піарить владу і не дає ефір опозиції? Чи мають зараз представники різних політичних сил доступ до ефіру телекомпанії? Ви їх самі запрошуєте, чи вони просять, щоб їх запросили?

– Звинувачень наразі не було, канал працює з усіма політичними силами і громадськими організаціями.

– Скільки у штаті телекомпанії працівників, скільки з них журналістів? Які зарплати у журналістів, ведучих?

– У штатному розписі всього чотири працівники, ще троє працюють за цивільно-правовими угодами. Ставок творчих працівників – 2,5.

Зарплати у працівників комунального підприємства прирівнюються до зарплат працівників відповідних служб Засновника, згідно Закону України «Про державну підтримку ЗМІ України», і вони дуже маленькі.

– За рахунок чого фінансується канал: міський бюджет, інвестиції, продаж реклами? Скільки цього року надійшло коштів з бюджету? Чи регулярно надходять кошти?

– Фінансування частково йде з місцевого бюджету (згідно з угодою «Про висвітлення діяльності органів влади» близько 80,0 тис. грн.).

– Хто є ваші основні рекламодавці? Чи змінився місцевий рекламний ринок за останні роки?

– Про рекламу нам висновки робити зарано.

– Чи вимірюєте ви якимось чином свою аудиторію? Складіть портрет вашого глядача?

– Телепродукт виготовляється з урахування інтересів усіх верств населення.

– Чи є конкуренти у каналу «Вільногірськ»?

– На місцевому рівні конкуренти відсутні.

– Як часто у вас в ефірі з’являються нові проекти?

– За рік мовлення ми втілили понад 20 нових проектів.

– Чи потрібно залишати місцевим радам право засновувати телеканали? І чи можуть вижити такі ТРК, як ваша, без дотацій влади?

– Засновництво залишити можна, але тільки на умопаритетності з колективом редакцій: 50/50. Без дотацій можна вижити, треба переходити на умови угод.

вах 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду