На радіо «Культура» письменники читатимуть свої есеї

На радіо «Культура» письменники читатимуть свої есеї

10:23,
6 Вересня 2022
1793

На радіо «Культура» письменники читатимуть свої есеї

10:23,
6 Вересня 2022
1793
На радіо «Культура» письменники читатимуть свої есеї
На радіо «Культура» письменники читатимуть свої есеї
«Повітряна стихія. Радіоесеїстика голосами сучасних авторів» звучатиме щобудня упродовж п’яти тижнів.

5 вересня о 18.00 на радіо «Культура» стартував новий проєкт «Повітряна стихія. Радіоесеїстика голосами сучасних авторів», спеціально для якого десять українських письменників створили 25 радіоесеїв і начитали їх своїми голосами. 

Радіоесеї в авторському виконанні звучатимуть щобудня о 18:00 п’ять тижнів поспіль, повідимили на радіо «Культура».

Стартував проєкт із радіоесею Юрія Андруховича «Для тих, хто не спить», де він говорить про свої спогади про радіо. В центрі уваги — вимір звуків як особлива стихія та простір пам'яті.

У перший тиждень прозвучать нові тексти Андрія БондаряТараса ПрохаськаКатерини Калитко та Софії Андрухович.

Згодом випуски будуть доступними в архіві на сайті радіо, а також на подкаст-платформах Суспільного. 

Продюсерка, головна редакторка літературних програм Радіо Культура Олена Гусейнова розповіла про ідею зародження проєкту: «Понад 20 років тому на одному муніципальному радіо, в одному українському місті письменники були радіоведучими, раз на тиждень вони оповідали свої історії або читали спеціально написані тексти. Потім ці тексти стали книжками або фрагментами книжок. Або вийшли на касетах (20 років тому!) аудіокнижками. Як виявилося і для мене, і для виконавчої продюсерки радіо Культура Ірини Славінської, це був важливий читацький-слухацький досвід. Ми згадували про ті тексти й ті голоси з Іриною дуже часто, і думали про те, що настав час для наступного кроку взаємодії українських письменників і радіо, тим більше, що ніколи радіо Культура не було настільки готове й спроможне реалізувати подібний проєкт».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
МОЙДОДИР
00:39 / 07.09.2022
А що Андрухович на гонорар від наглядової ради за минулорічний "фигфант на фуфпільному" вже ставив собі зуби? чи буде дртувати далі?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду