Рух «Стоп цензурі» передав Турчинову звернення з закликом якнайшвидше створити суспільне мовлення

10:13,
22 Березня 2014
1506

Рух «Стоп цензурі» передав Турчинову звернення з закликом якнайшвидше створити суспільне мовлення

10:13,
22 Березня 2014
1506
Рух «Стоп цензурі» передав Турчинову звернення з закликом якнайшвидше створити суспільне мовлення
Рух «Стоп цензурі» передав виконуючому обов`язки президента Олександру Турчинову звернення з закликом якнайшвидше створити суспільне мовлення, пише «Українська правда».

Звернення було передано особисто в руки Турчинову в ході зустрічі в п'ятницю ввечері.Журналісти просять Турчинова узгодити план дій щодо термінового ухвалення Закону «Про суспільне мовлення».

Також вони пропонують внести зміни до статуту Національної телекомпанії України, зокрема щодо проведення аудиту та питань звітності НТКУ.

Третє питання, яке журналісти просять Турчинова вирішити - призначити керівників та обрати наглядові ради Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України та інших ТРК, на базі яких планується створення суспільного телерадіомовлення.

«Протягом останніх двадцяти років та особливо під час громадських протистоянь і протестів, державні ЗМІ були найбільш ангажованими інструментами маніпулювання громадською думкою. Події останніх трьох місяців та перемога громадянського суспільства відкрили історичний шанс нарешті створити медіа, контрольовані громадою та підзвітні їй, а не владі й політикам», - ідеться у зверненні.

Створення Суспільного мовлення є також однією з вимог Ради Європи, а також Комісії за демократію через право (Венеціанська комісія).

Крім того, журналісти руху «Стоп цензурі» закликали Турчинова якнайшвидше схвалити законопроект 0947 щодо доступу до публічної інформації, який неодноразово знімався з розгляду за часів спікерства Володимира Рибака.

Як повідомлялося раніше, 21 березня учасники «Стоп цензурі» поширили заяву, у якій вимагали зустрічі з головою Верховної Ради, в. о. Президента України Олександром Турчиновим і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком щодо створення суспільного телерадіомовлення України. 

Джерело: Телекритика

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
sevsocium.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду