Суспільне телебачення Росії розпочне онлайн-мовлення у січні 2013

14:56,
22 Жовтня 2012
1464

Суспільне телебачення Росії розпочне онлайн-мовлення у січні 2013

14:56,
22 Жовтня 2012
1464
Суспільне телебачення Росії розпочне онлайн-мовлення у січні 2013
Суспільне телебачення Росії розпочне мовлення в інтернеті із 17 січня 2013 року. А старт ефірного мовлення заплановано на 19 травня. Про це повідомив генеральний директор Суспільного телебачення Анатолій Лисенко.

На думку пана Лисенка, спочатку новим телеканалом «будуть незадоволені всі». «Влада вважатиме, що Суспільне телебачення її недостатньо хвалить, опозиція – що воно, навпаки, недостатньо сварить владу. А глядачам не одразу сподобається, тому що їх привчили до телебачення як до засобу розваги», – сказав він.

Анатолій Лисенко пообіцяв, що небагато розважальних програм на новому телеканалі все ж з'явиться, але здебільшого він буде просвітницьким. Зокрема, в ефірі Суспільного телебачення покажуть усі документальні фільми, що стали переможцями ТЕФІ.

Головною проблемою телекомпанії на даний момент керівник назвав нестачу фінансування. Але пан Лисенко вважає неможливим орієнтуватися в цьому питанні на зарубіжний досвід, зокрема, на досвід британської BBC. «Там громадяни платять за кожний телевізор у домі. У нашій країні це неможливо. Для цього потрібно створювати спеціальну службу із силовими укріпленнями», – каже він.

Поки на Суспільному телебаченні «будуть працювати за невелику зарплату». «Виробничі потужності поки формуються, концепція суспільного телебачення також іще в розробці», – заявив гендиректор. Редакція нового телеканалу перебуватиме в телецентрі «Останкіно».

Нагадаємо, що Суспільне телебачення Росії зареєстровано як автономна некомерційна організація. 1,5 мільярда рублів, виділених на створення каналу, були вилучені з бюджету державного телеканалу «Звезда».

Концепція Суспільного телебачення Росії почала формуватися влітку 2012 року. Було визначено, що мовлення матиме чотири шестигодинні блоки з ротацією протягом чотирьох днів. Наповнення формуватимуть як із придбаних в інших мовників програм, так і з контенту власного виробництва.

Головою ради Суспільного телебачення Росії був обраний актор і художній керівник МХТ імені Чехова Олег Табаков.

Джерело:  Коммерсантъ

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
itar-tass
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду