Новий фільм-розслідування The Kyiv Independent «Він прийшов знову» покажуть 7 липня на Суспільному

Новий фільм-розслідування The Kyiv Independent «Він прийшов знову» покажуть 7 липня на Суспільному

14:35,
4 Липня 2024
776

Новий фільм-розслідування The Kyiv Independent «Він прийшов знову» покажуть 7 липня на Суспільному

14:35,
4 Липня 2024
776
Новий фільм-розслідування The Kyiv Independent «Він прийшов знову» покажуть 7 липня на Суспільному
Новий фільм-розслідування The Kyiv Independent «Він прийшов знову» покажуть 7 липня на Суспільному
Розслідувачі ідентифікували двох військовослужбовців, які скоїли сексуальне насильство під час окупації Херсонщини та Київщини у 2022 році.

Журналісти українського англомовного видання The Kyiv Independent презентували документальний фільм-розслідування «Він прийшов знову» про два випадки сексуального насильства, які скоїли російські військові під час окупації Херсонщини та Київщини у 2022 році. Проєкт покажуть 7 липня о 23:00 на місцевих каналах Суспільного («Суспільне Київ», «Суспільне Львів», «Суспільне Житомир» тощо), а також на сайті «Суспільне Новини». Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного. 

Розслідувачі ідентифікували двох військовослужбовців, які скоїли ці злочини, та їхніх командирів. Під час підготовки стрічки команда поспілкувалася з 87 людьми. 

«Коли ми лише починали роботу над розслідуванням сексуальних злочинів, я мала десятки зустрічей з психологами, юристами, волонтерами, які працюють з уцілілими. Я також мала розмови і з самими постраждалими. Не для запису вони розповідали свої історії, від яких все стигнуло всередині. Але говорити про це на камеру для нашого розслідування вони не погоджувалися. Це все ще важка тема для постраждалих і для нашого суспільства, яке часом схильне до осуду та стигматизації навіть в умовах війни. Ті двоє жінок, які зрештою стали героїнями нашого фільму, мають неймовірну силу. Сподіваюся, результати нашого розслідування наблизять той день, коли їхніх кривдників, російських військових, притягнуть до відповідальності», — розповіла авторка фільму Олеся Біда.

У фільмі також взяли участь міжнародний юрист і президент Global Rights Compliance Foundation Вейн Джордаш, адвокатка однієї з героїнь фільму, яка представляє Українську юридичну консультативну групу, Ірина Капалкіна, керівниця відділу розслідувань сексуальних злочинів в Офісі Генерального прокурора Анна Сосонська та психологиня Наталія Поцелуєва.

Переглянути документальний фільм-розслідування «Він прийшов знову» англійською можна на ютуб-каналі Kyiv Independent.

Нагадаємо, у березні 2023-го в The Kyiv Independent створили новий відділ, що спеціалізуватиметься на журналістських розслідуваннях воєнних злочинів та інших темах, пов’язаних з російською агресією в Україні та поза її межами.

Наприкінці липня команда випустила свій перший документальний фільм «Діти для Путіна», у якому йдеться про примусову депортацію українських дітей з окупованого Маріуполя в Росію.

У вересні The Kyiv Independent випустив свій другий документальний фільм — «Діти, які вже ніколи». Це документальна трилогія, що складається з історій про дітей, яких убили російські військові: 10-річну Катю Вінарську з Харківщини, 12-річного Влада Магдика з Київщини та 15-річного Михайла Устянівського з Херсонщини.

У листопаді видання на власному ютуб-каналі опублікувало свій третій документальний фільм «Faces of Torture», який називає імена тих, хто катував українських військовополонених в Оленівці, а в березні 2024-го організували прем’єрний показ четвертого документального фільму — «Знищити повністю або частково».

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду