Суспільне покаже розслідування The Kyiv Independent «Діти для Путіна»

Суспільне покаже розслідування The Kyiv Independent «Діти для Путіна»

14:38,
20 Липня 2023
1876

Суспільне покаже розслідування The Kyiv Independent «Діти для Путіна»

14:38,
20 Липня 2023
1876
Суспільне покаже розслідування The Kyiv Independent «Діти для Путіна»
Суспільне покаже розслідування The Kyiv Independent «Діти для Путіна»
25 липня о 22:00 на місцевих каналах Суспільного мовлення дивіться про механізм насильницької депортації українських дітей до Росії та на тимчасово окуповані території України у фільмі-розслідуванні українського англомовного видання The Kyiv Independent «Діти для Путіна»

Прем'єра проєкту відбулась 18 липня, а ексклюзивними медіапартнерами з дистрибуції розслідування The Kyiv Independent є Суспільне мовлення та «Українська правда».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

У центрі оповіді стрічки «Діти для Путіна» — історії неповнолітніх українців з Маріуполя, яких депортували з розбомбленого міста на тимчасово окуповані території. Наляканих дітей їхні рідні, ризикуючи власним життям, повертають з депортації.

У розслідуванні журналістів The Kyiv Independent ідеться про групу дітей (так звану «групу 31»), яких у травні минулого року вивезли до Росії і досі не повернули назад.

Загалом під час зйомок цього епізоду команда опитала понад 40 людей із різних регіонів України та окупованих територій. Авторами стрічки є журналістка Олеся Біда й режисер Віталій Гавура.

Як зауважила керівниця відділу розслідувань воєнних злочинів The Kyiv Independent Євгенія Моторевська, вони «навіть уявити не могла реальні масштаби злочину», коли лише починали роботу над проєктом.  

На момент початку повномасштабного вторгнення в Маріуполі було майже 60 тисяч дітей. За офіційними даними, від 24 лютого 2022 року росіяни викрали близько 20 тисяч неповнолітніх. Правозахисники ж переконані, що ця цифра може бути значно більшою.

Членкиня правління Суспільного, відповідальна за новини та регіональне мовлення, Марія Фрей раніше вже наголошувала, що мовник «постійно співпрацює з незалежними розслідувачами й докладає зусиль для того, аби їхні матеріали побачила широка аудиторія».

Нагадаємо, що в ефірі «Суспільне Культура» цього тижня демонструється документальний серіал «Спадок Терещенків».

Журналісти-розслідувачі Суспільного отримали спеціальну відзнаку за фільм «Буча 22». Її вручили під час конференції Bucha Journalism Conference, яка відбулася 19 травня у місті Буча на Київщині.

27 червня 2023 року Суспільне презентувало фільм про секретну операцію СБУ, яка у 1994 році завадила захопленню Криму російськими ставлениками, — «Крим. Звільнення».

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду