У НСТУ мають ліквідувати посади виконавчого директора та чотирьох його заступників

У НСТУ мають ліквідувати посади виконавчого директора та чотирьох його заступників

12:17,
5 Квітня 2019
4186

У НСТУ мають ліквідувати посади виконавчого директора та чотирьох його заступників

12:17,
5 Квітня 2019
4186
У НСТУ мають ліквідувати посади виконавчого директора та чотирьох його заступників
У НСТУ мають ліквідувати посади виконавчого директора та чотирьох його заступників
У Національній суспільній телерадіокомпанії України до 1 травня мають ліквідувати посади виконавчого директора, заступника виконавчого директора, заступника виконавчого директора напряму, заступника виконавчого директора – технічного директора, заступника виконавчого директора – програмного директора.

Таке рішення прийняла наглядова рада НСТУ і доручила правлінню Суспільного до 1 травня 2019 року привести штатний розпис ПАТ «НСТУ» у відповідність до цього рішення. Про це йдеться у протоколі засідання наглядової ради від 25 березня.

Члени наглядової ради НСТУ розглянули питання «Про внесення змін до Умов і розмірів оплати праці працівників ПАТ "НСТУ"». 

«Вирішили:

1. Відповідно до пункту 8-1 частини 2 статті 7 Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" внести зміни до Умов і розмірів оплати праці працівників публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (Додаток № 3 до Протоколу № 22 засідання Наглядової ради ПАТ "НСТУ" від 26 липня 2018 року), вилучивши такі назви посад в пункті 1 розділу ІІ:

  • Виконавчий директор;
  • Заступник виконавчого директора;
  • Заступник виконавчого директора напряму;
  • Заступник виконавчого директора – технічний директор;
  • Заступник виконавчого директора – програмний директор.

2. Доручити правлінню ПАТ «НСТУ» до 01 травня 2019 року привести штатний розпис ПАТ "НСТУ" у відповідність до цього рішення».

«Член правління НСТУ Інна Гребенюк повідомила, що на сьогодні (станом на 25 березня – Ред.) посаду заступника виконавчого директора ще займає Лілія Стиренко.

Голова наглядової ради Світлана Остапа запропонувала перевести всіх заступників директора на інші посади.

Інна Гребенюк відповіла, що наразі немає відповідної посаду, на яку можна було б перевести цього працівника. Лілія Стиренко виконує свої функції, які потрібно виконувати.

Світлана Остапа зауважила, що до першого травня є достатньо часу для введення відповідних посад та переведення працівників на них», – йдеться у протоколі.

За словами Інни Гребенюк, введення структури відбувається інтенсивно: ліквідовано посаду виконавчого директора, створюється дирекція регіонального мовлення, правлінням на вимогу наглядової ради було прийнято рішення ввести редакцію журналістських розслідувань. Здійснюється робота щодо введення департаменту комплаєнсу, управління ризиками.

Станом на 5 квітня на офіційному сайті «UA: Суспільне мовлення» у розділі «Директорат ПАТ "НСТУ"» вказано, що всі заступники залишилися на своїх посадах: Дар’я Юровськазаступник виконавчого директора - директор програм, Лілія Стиренкозаступник виконавчого директора, Михайло Шматовзаступник виконавчого директора, Юрій Бойчукзаступник виконавчого директора - технічний директор.

Також у протоколі засідання правління ПАТ «НСТУ» від 1 квітня зазначено, що серед запрошених був заступник виконавчого директора ПАТ «НСТУ»Олександр Челак. Відомо, що у травні 2018 року в штатну структуру центральної дирекції було введено посаду заступник виконавчого директора, що курує 2 департаментами (департаментом управління персоналу та департаментом організаційної роботи) та відповідає за напрям НR.

Михайло Шматов у цьому протоколі засідання правління НСТУ вказаний як директор департаменту регіонального розвитку.

Як писав «Детектор медіа», 31 січня 2019 року наглядова рада Суспільного мовлення затвердила нову структуру НСТУ з новими членами правління і без виконавчого директора. 

4 березня членам правління НСТУ дали нові обов'язки. У цей день виконавчий директор НСТУ Олександр Лієв звільнився. Він пояснив, що це пов’язано з новою структурою управління. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду