Наглядова рада затвердила нову структуру НСТУ: з новими членами правління і без виконавчого директора. ОНОВЛЕНО

Наглядова рада затвердила нову структуру НСТУ: з новими членами правління і без виконавчого директора. ОНОВЛЕНО

14:05,
5 Лютого 2019
10341

Наглядова рада затвердила нову структуру НСТУ: з новими членами правління і без виконавчого директора. ОНОВЛЕНО

14:05,
5 Лютого 2019
10341
Наглядова рада затвердила нову структуру НСТУ: з новими членами правління і без виконавчого директора. ОНОВЛЕНО
Наглядова рада затвердила нову структуру НСТУ: з новими членами правління і без виконавчого директора. ОНОВЛЕНО
У новій структурі Національної суспільної телерадіокомпанії України зміняться посади топ-менеджерів.

Нову структуру розробили спільно наглядова рада та представники правління Національної суспільної телерадіокомпанії України. 31 січня 2019 року наглядова рада її затвердила на черговому засіданні. Інфографіку з новою структурою опублікувала  у свій колонці на сайті «Детектор медіа» заступниця голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа. Найближчим часом на сайті «UA: Суспільне мовлення» буде опубліковано протокол засідання наглядової ради від 31 січня, де буде більш детально описано нову структуру.

Згідно з новою структурою, члени правління тепер відповідатимуть за платформи (телебачення, радіо тощо), а не за напрями: просвітницький, розважальний, суспільно-політичний, юридичний, економічно-фінансовий та оптимізацію центральної та регіональної структури, як це було з травня 2017 року, коли новообраний голова правління НСТУ Зураб Аласанія представив наглядовій раді свою команду для затвердження.

Тоді до складу правління було обрано шість осіб, які поділені на «реформаторське» і «креативне» крила: Юрій Макаров (просвітницький напрям), Олександра Кольцова (розважальний напрям), Роман Вінтонів (суспільно-політичний напрям), Інна Гребенюк (юридичний напрям), Родіон Никоненко (економічно-фінансовий напрям), Микола Чернотицький (оптимізація центральної та регіональної структури).

Згідно з новою структурою, до складу менеджменту буде входити голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України та 6 членів правління, які відповідатимуть за телебачення, радіо, інфомовлення та цифру, розвиток, регіони і операційні та фінансові питання.

Також не буде посад виконавчого директора та його заступників.

У НСТУ буде 4 дирекції:

дирекція телебачення (ТВО «UA: Перший», ТВО «UA: Культура», департамент технічного забезпечення, департамент телевізійного виробництва, управління архіву та адаптації, управління закупівлі та продажу контенту, управління зовнішніх комунікацій, управління маркетингу та реклами),

дирекція «Українське радіо» (ТО «Перший канал», ТО «УР-2 Промінь», ТО «УР-3 Культура», ТВО «Радіопродакшн», управління виготовлення позастудійної радіомовної продукції, управління зовнішніх комунікацій, управління маркетингу та реклами, об’єднання художніх колективів «Музика»),

дирекція інформаційного мовлення (департамент новин, департамент спецпроектів, департамент цифрових платформ),

дирекція регіонального мовлення (департамент управління регіональним контентом (творча частина), департамент «UA: Крим», департамент «UA: Київ», департамент координації філії, департамент «Координаційний центр мовлення національних меншин»).

Окрім того передбачено такі самостійні структурні підрозділи: департамент комунікації зі ЗМІ та громадськістю, департамент взаємодії з органами державної влади, департамент закордонного співробітництва, управління ризиками, другий відділ, управління моніторингу контенту та стандартів мовлення, антикорупційний уповноважений, департамент маркетингу та роботи з аудиторіями, управління стратегічного планування та бізнес моделювання, управління координації виробництва контенту.

Департамент технічних стандартів, департамент розвитку мереж мовлення, які знаходитимуться в підпорядкування технічного директора. Юридичний департамент, департамент безпеки, департамент сервісу, департамент інформаційних технологій, департамент комерційної діяльності. Департамент бухгалтерського обліку, департамент управління бюджетом, департамент управління активами, управління тендерних процедур, що знаходитимуться у підпорядкуванні Фінансового директора.

Крім того буде створений Департамент людських ресурсів, у складі якого працюватимуть управління роботи з персоналом, управління кадрового адміністрування, управління «Академія суспільного мовлення» та управління організаційного забезпечення.

Загалом, буде залучено 1 982-2 781 штатна одиниця.

Для збільшення зображення клікніть на нього

Щодо регіонального мовлення, все залишається без змін, буде 22 філії, в яких передбачено від 1 900 до 2 400 штатних одиниць.

Для збільшення зображення клікніть на нього

Нагадаємо, у 2017 році виконавчий директор ПАТ «НСТУ» Олександр Лієв розповів сайту «Детектор медіа» про структуру, яка мала діяли упродовж 2017 року, але діяла до лютого 2019 року.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду