Виконавчий директор НСТУ Олександр Лієв звільнився

Виконавчий директор НСТУ Олександр Лієв звільнився

15:02,
4 Березня 2019
7096

Виконавчий директор НСТУ Олександр Лієв звільнився

15:02,
4 Березня 2019
7096
Виконавчий директор НСТУ Олександр Лієв звільнився
Виконавчий директор НСТУ Олександр Лієв звільнився
Виконавчий директор Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Олександр Лієв звільнився.

Про це він сказав 4 березня на спільній зустрічі з колективом керівників телерадіокомпанії, йдеться на сайті «UA: Суспільне мовлення».

«Я звільняюся з посади виконавчого директора Національної суспільної телерадіокомпанії України», сказав він.

Пан Лієв пояснив, що це пов’язано з новою структурою управління. 

«Планово розпочинається наступний етап реформи, для цього в компанії вже затверджена нова структура управління, яка не передбачає посади виконавчого директора. Власне цим і пояснюється моє звільнення», додав Олександр Лієв.

Він розповів, чим займався 5 років, які пропрацював у НСТУ: «П’ять років тому, у квітні 2014 року, на запрошення Зураба Аласанії я долучився до створення Суспільного мовлення тоді ще в ролі першого заступника гендиректора Національної телекомпанії України. Складний, масштабний, актуальний та цікавий кейс. Останні півтора року я відповідав за важливий етап реформи — нам треба було об’єднати 31 державну телерадіокомпанію в єдину Суспільну, провести оптимізацію структури та видатків на її утримання. Роль виконавчого директора була потрібна для координації цих масштабних змін. Цей етап завершено»

За його словами, компанія готова до наступних кроків розвитку: ухвалити річний план, фінансування цього року з державного бюджету на чверть більше, ніж минулого, очікується зростання комерційних надходжень, а витрати на утримання значно скоротилися — усе це є запорукою результативного 2019 року.

Нагадаємо, 31 січня 2019 року наглядова рада Суспільного мовлення затвердила нову структуру НСТУ з новими членами правління і без виконавчого директора. 

4 березня членам правління НСТУ дали нові обов'язки. 

Додамо, 5 липня 2017 року Олександр Лієв обійняв посаду виконавчого директора Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Він прийшов у НСТУ на запрошення голови правління Зураба Аласанії.

Як писав «Детектор медіа», під час скорочення штату голова профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна назвала Олександа Лієва  роботодавцем із великої літери.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду