Олександр Пантелеймонов заперечує причетність Шувалова до співпраці НТКУ і «Громадського ТБ»

21:55,
31 Березня 2014
1940

Олександр Пантелеймонов заперечує причетність Шувалова до співпраці НТКУ і «Громадського ТБ»

21:55,
31 Березня 2014
1940
Олександр Пантелеймонов заперечує причетність Шувалова до співпраці НТКУ і «Громадського ТБ»
Інформація щодо причетності Ігоря Шувалова до співпраці НТКУ і «Громадського ТБ» є абсурдною. Про це у коментарі «Детектор медіа» зазначив колишній т. в. о. гендиректора НТКУ Олександр Пантелеймонов.

«Ідея щодо створення спільних проектів між НТКУ і НРКУ з одного боку і "Громаським ТБ" та "Громадським радіо" з іншого належала голові парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Миколі Томенку. Беручи до уваги проголошені плани щодо створення на базі НТКУ суспільного телебачення, НТКУ одразу погодилася з цією пропозицією, результатом чого стало укладання угоди між НТКУ і "Громадським ТБ"», – зазначив Олександр Пантелеймонов.

Нагадаємо, телеведучі Савік Шустер і Євген Кисельов звернулися з відкритим листом до голови СБУ Валентина Наливайченка проти примусового видворення з України російського політтехнолога Ігоря Шувалова, в якому заявили, що Шувалов сприяв виходу «Громадського ТБ» на Першому національному.

Нагадаємо, 25 лютого «Громадське телебачення» повідомило про надання на безоплатній основі можливості Національній телекомпанії України (НТКУ-Перший національний) транслювати свої інформаційно-суспільні блоки з 10:00 до 12:00, з 15:00 до 17:00 та з 19:00 до 22:00, без врізання у них реклами, із збереженням маркування, титрування і без зміни змістовної частини. 26 лютого «Громадське ТБ» стартувало на Першому національному.

Як повідомлялося, Перший національний готовий уже 25 лютого надати ефір «Громадському ТБ». На «Громадському ТБ» не проти.

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України Микола Томенко закликав тимчасового виконувача обов'язків гендиректора Національної телекомпанії Олександра Пантелеймонова та генерального директора Національної радіокомпанії України Тараса Аврахова укласти трудові угоди з представниками «Громадського ТБ» та «Громадського радіо» про надання кількох годин свого щоденного ефіру під інформаційне мовлення.

Джерело: Телекритика

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thekievtimes.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду