«Громадське ТБ» спростовує причетність Шувалова до їхньої співпраці з НТКУ

10:30,
1 Квітня 2014
1175

«Громадське ТБ» спростовує причетність Шувалова до їхньої співпраці з НТКУ

10:30,
1 Квітня 2014
1175
«Громадське ТБ» спростовує причетність Шувалова до їхньої співпраці з НТКУ
«Громадське телебачення» спростовує заяви у відкритому листі ведучого програми «Шустер live» Савіка Шустера та колишнього співробітника телеканалу «Інтер» Євгена Кисельова щодо обставин виходу в ефір Першого національного їхніх програм. Про це йдеться у прес-релізі «Громадського».

Члени команди «Громадського» заявляють, що ніколи не зверталися із будь-якими проханнями чи вимогами щодо трансляції своїх програми ні до російського політтехнолога Ігоря Шувалова, ні до керівництва НТКУ.

«Рішення про передачу прав на використання програм "Громадського" було ухвалене за ініціативою голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка. "Громадське" розцінює заяву Савіка Шустера та Євгена Кисельова як їхнє бажання вислужитися перед спонсорами та кураторами своїх ефірів. Закиди щодо сприяння Ігоря Шувалова в трансляції "Громадського" на частотах Першого національного – наслідок спотвореного уявлення панів Шустера та Кисельова про ручне управління  НТКУ – норму часів голови президентської адміністрації Сергія Льовочкіна та його ставленика, голови НТКУ Олександра Пантелеймонова», – йдеться у прс-релізі.

«Ми вимагаємо у Савіка Шустера та Євгена Кисельова вибачень перед українськими глядачами за поширення неправдивої інформації. Сподіваємося, що надалі пани Шустер та Кисельов працюватимуть згідно з професійними стандартами і утримуватимуться від спроб ставити себе поруч із незалежними медіа», – пише команда Громадського

«Громадське телебачення» звернулося за поясненнями щодо цієї ситуації звернулося до голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка.

«Те, що написали Савік Шустер та Євген Кисельов, не відповідає дійсності, це повна нісенітниця. Ініціатива щодо трансляції програм "Громадського" та підписання відповідної угоди з Першим національним належала мені. Я сам запропонував т.в.о. гендиректора НТКУ Олександру Пантелеймонову транслювати програми "Громадського телебачення" на Першому національному телеканалі. Я виходив з того, що такий крок сприятиме оперативному та об'єктивному висвітленню подій у Криму і надасть можливість адекватно реагувати на інформаційну війну навколо кризи на півострові», – зазначив  Микола Томенко.

За словами Томенка, Олександр Пантелеймонов досить оперативно зреагував, зробивши відповідну публічну заяву, що вони готові підписувати угоду з «Громадським».

«Після цього відбулась зустріч з керівниками Першого національного та "Громадського" і угода була підписана. Ще раз підкреслюю: ця ініціатива належала особисто мені, і я не знаю жодних інших осіб, які могли бути причетними до цієї угоди крім мене, Олександра Пантелеймонова та керівників "Громадського"», – зауважив голова Комітету свободи слова.

Нагадаємо, телеведучі Савік Шустер і Євген Кисельов звернулися з відкритим листом до голови СБУ Валентина Наливайченка проти примусового видворення з України російського політтехнолога Ігоря Шувалова, в якому заявили, що Шувалов сприяв виходу «Громадського ТБ» на Першому національному. Заступник гендиректора Олександр Пантелеймонов назвав заяву Шустера і Кисельова абсурдною.

Нагадаємо, 25 лютого «Громадське телебачення» повідомило про надання на безоплатній основі можливості Національній телекомпанії України (НТКУ-Перший національний) транслювати свої інформаційно-суспільні блоки з 10:00 до 12:00, з 15:00 до 17:00 та з 19:00 до 22:00, без врізання у них реклами, із збереженням маркування, титрування і без зміни змістовної частини. 26 лютого «Громадське ТБ» стартувало на Першому національному.

Як повідомлялося, Перший національний готовий уже 25 лютого надати ефір «Громадському ТБ». На «Громадському ТБ» не проти.

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України Микола Томенко закликав тимчасового виконувача обов'язків гендиректора Національної телекомпанії Олександра Пантелеймонова та генерального директора Національної радіокомпанії України Тараса Аврахова укласти трудові угоди з представниками «Громадського ТБ» та «Громадського радіо» про надання кількох годин свого щоденного ефіру під інформаційне мовлення.

Джерело: Телекритика

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
facebook.com/hromadsketv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду