Комітет свободи слова не підтримав проекти про вилучення ОДТРК із закону про суспільне мовлення

13:48,
17 Вересня 2014
1419

Комітет свободи слова не підтримав проекти про вилучення ОДТРК із закону про суспільне мовлення

13:48,
17 Вересня 2014
1419
Комітет свободи слова не підтримав проекти про вилучення ОДТРК із закону про суспільне мовлення
Члени Комітету з питань свободи слова на черговому засіданні 16 вересня більшістю голосів не підтримали обидва проекти про вилучення обласних державних телерадіоорганізацій із закону «Про суспільне телебачення і радіомовлення України».

Проти цих проектів проголосували голова Комітету Микола Томенко, Микола Баграєв, Олександр Абдуллін та Віталій Крутій. Підтримала проекти тільки Галина Чорна (фракція ВО «Свобода»), Микола Княжицький та Олена Кондратюк утрималися. Про це повідомили в секретаріаті Комітету.

Більшість членів Комітету дослухалася експертної думки головного науково-експертного управління Верховної Ради. Зокрема в управлінні вважають, що пропозиція виключити ОДТРК із числа телерадіоорганізацій, які відповідно до частини другої статті 1 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» реорганізуються, не повною мірою узгоджується з метою Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», який спрямований на зменшення впливу держави, її органів на діяльність телерадіокомпаній. Крім того, законопроект вступає у суперечність із зобов’язаннями України, які випливають з її членства в Раді Європи.

Нагадаємо, проект № 4462а «Про внесення змін до Закону України щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій» вніс до парламенту народний депутат з фракції «БЮТ-Батьківщина» Роман Ілик. А проект № 4462а-1 щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телеорганізацій внесла група депутатів-свободівців.

«Суспільне мовлення»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.unian.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду