Координаційний центр мовлення нацменшин НСТУ шукає виробників фільму про хміль в Україні

Координаційний центр мовлення нацменшин НСТУ шукає виробників фільму про хміль в Україні

13:36,
2 Лютого 2022
1377

Координаційний центр мовлення нацменшин НСТУ шукає виробників фільму про хміль в Україні

13:36,
2 Лютого 2022
1377
Координаційний центр мовлення нацменшин НСТУ шукає виробників фільму про хміль в Україні
Координаційний центр мовлення нацменшин НСТУ шукає виробників фільму про хміль в Україні
Переможцю конкурсу можуть допомогти в пошуку героїв та дослідників для проєкту.

До 10 лютого 2022 року триває прийом документів для участі в мистецькому конкурсі на створення творчого проєкту про історію появи хмелю в Україні.

Ідея проєкту належить Координаційному центру мовлення нацменшин, який здійснюватиме відбір виробника фільму, а згодом допомагатиме переможцю в пошуку героїв та дослідників для проєкту, надаватиме редакційну підтримку і контролюватиме виконання. 

«У другій половині 19 століття чехи, які заселили Житомирщину та Полісся, привезли в Україну хміль та нові, доти не відомі технології хмелярства. Основна мета проєкту: розповісти історію появи хмелю в Україні, спираючись на історичне наукове експертне обґрунтування, розкрити глядачеві історії чесько-українських сімей, чиї пращури завезли хміль до України, сімей (героїв), які нині продовжують його вирощувати й використовувати у різних сферах. Подати тему хмелю максимально різнопланово, адже хміль — це не лише пивоваріння, а й багато суміжних різноманітних продуктів. Розкрити через цей проєкт один з векторів історії українських чехів та їхній вплив на вирощування хмільних культур в Україні», – зазначено в оголошенні конкурсу.

Вимоги до героїв програми: харизматичні представники чеської спільноти України, які є родичами перших чехів, що завезли на територію України (Житомирщина і Волинь) хміль та відкрили перші станції його переробки; родини, які вирощують хміль та виробляють з нього різноманітні продукти; дослідники/науковці/аграрії, які можуть бути експертами у цій темі.

Цільова телевізійна аудиторія: жителі міст, сіл та селищ, які займаються землеробством або мають присадибні ділянки. Переважно мають родини та дітей. Українці, яким цікаво дізнатися більше про представників національних спільнот, що також мешкають в Україні. Ресторатори або бізнесмени, пов'язані з вирощуванням хмелю; глядачі, яких цікавить тема гастрономії.

Історія появи хмелю може подаватися у формі телевізійного документального фільму або як окрема історія. На Суспільному очікують, що у результаті має вийти 4 випуски, хронометраж одного – 26 хвилин.

Щоб узяти участь у мистецькому конкурсі, надішліть свій проєкт, оформлений відповідно до вимог мистецького конкурсу в електронному вигляді (одним листом) на адресу: nationalminorities@suspilne.media. У темі листа зазначте «Проєкт для участі у мистецькому конкурсі “Проєкт про появу хмелю в Україні”».

Нагадаємо, 27 січня «UA: Перший» регіональній телеканали показали документальний проєкт «Наділені добром» про представників нацспільнот. Над створенням проєкту працювали Координаційний центр мовлення національних меншин Суспільного разом із командою-переможницею мистецького конкурсу мовника — Visimka Production. 

Фото: beertechdrinks.com

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Зайдіть в свою операторську на Олівці
05:51 / 03.02.2022
Там про хміль знають все! Експерти найвищого градусу! Лавреати премії імені Промілле! Почесні проспиртуванці, оракули Делірію, жерці Закуски.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду