На телеканалі «Суспільне Культура» виходитимуть щоденні новини про культуру

На телеканалі «Суспільне Культура» виходитимуть щоденні новини про культуру

17:18,
4 Липня 2022
4218

На телеканалі «Суспільне Культура» виходитимуть щоденні новини про культуру

17:18,
4 Липня 2022
4218
На телеканалі «Суспільне Культура» виходитимуть щоденні новини про культуру
На телеканалі «Суспільне Культура» виходитимуть щоденні новини про культуру
«Новини Культури» вестимуть Віктор Дяченко та Альбіна Підгірняк, які у довоєнний час працювали над міжрегіональним ранковим шоу.

Із понеділка, 4 липня, щодня у будні з 23:00 виходитимуть «Новини Культури».

У щоденному вечірньому огляді планують висвітлювати цікаві події культурного фронту та розмовляти з лідерами думок про культуру як ціннісний орієнтир в умовах війни, про це повідомляє пресслужба Суспільного.

Ведучими новин почергово будуть Віктор Дяченко та Альбіна Підгірняк, які вели ранкові ефіри на регіональних телеканалах Суспільного.

За словами Альбіна Підгірняк, під час підготовки до ефірів різниця більше не ранкового і вечірнього слоту, а довоєнного і воєнного часу. «Якщо в ранкових ефірах необхідно було вийти з класним настроєм і зарядити людей таким на увесь день, то нині настрій українців формують події, які відбуваються в країні. Ми не виняток. Підготовка до ефіру ведеться з огляду на ці події. Не можу сухо розповідати про культуру, коли її намагаються знищити окупанти», – розповіла вона.

Віктор Дяченко зазначив, що хронометраж випусків менший. «Дещо змінюється тональність — війна та злочини росіян породжують емоції, які ми хочемо поділяти з глядачем, шукаючи відповіді на нові запитання — та формат подачі, адже ми працюємо не в парах, як раніше», – поділився він.

Продюсеркою «Новин Культури» є Юлія Дичук, шеф-редакторка програми — Олена Нужна.

Нагадаємо, «Новини: Культура» виходили на «UA: Першому» та «UA: Культурі» по буднях із 23 серпня 2016 року. З 2 квітня 2018 року «Новини культури» і «UA:Світ» об'єднали з «UA:Новини» на «UA:Першому». Відтоді культурних і міжнародних новин значно поменшало в ефірі Суспільного. 

Колишній генеральний продюсер інформаційного мовлення Національної суспільної телерадіокомпанії України Федір Скрипник восени 2020 року зазначив, що хотів би повернути на Суспільне новини культури і світу.

Фото: Анастасія Мантач, Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Максим
13:40 / 06.07.2022
Новини культури на «UA: Культурі» о 23:00 - ну смішно ж. Хто їх о цій порі дивитиметься? Як на мене, канал Культура мав би робити таку програму як не щогодини то, бодай, не менше 4 разів на день - вранці, в обід, вдень, ввечері у праймі. От тоді це матиме сенс!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду