Суспільне розпочало нацвідбір на «Євробачення-2022»

Суспільне розпочало нацвідбір на «Євробачення-2022»

18:35,
14 Грудня 2021
3380

Суспільне розпочало нацвідбір на «Євробачення-2022»

18:35,
14 Грудня 2021
3380
Суспільне розпочало нацвідбір на «Євробачення-2022»
Суспільне розпочало нацвідбір на «Євробачення-2022»
Заявки на участь у нацвідборі можна надсилати до 10 січня.

Із 14 грудня до 10 січня 2022 року Суспільне прийматиме заявки на участь у національному відборі на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022», який пройде в травні Турині (Італія).

Список фіналістів нацвідбору оприлюднять не пізніше 24 січня 2022 року, повідомила пресслужба Суспільного.

Для участі у нацвідборі учасники мають повністю заповнити анкету, розміщену на сайті www.eurovision.ua.

Другий етап нацвідбору — фінал — відбудеться у лютому 2022 року. Переможця фіналу визначать під час прямого ефіру на телеканалах Суспільного мовника голосуванням журі та глядачів. Членів журі нацвідбору, які є авторитетними фахівцями у сфері музики та/або музичної індустрії, визначить Суспільне. 

Пісня, яку учасник виконує на конкурсі, має бути оригінальною, створеною без використання інших творів, яка не виходила в реліз та/або не виконувалася публічно до 1 вересня 2021 року. 

Хронометраж пісні становить не більше трьох хвилин, пісня може бути виконана будь-якою мовою. Виключні майнові права на пісню у повному обсязі мають належати учаснику з правом передавати їх Суспільному та ЄМС в обсязі, визначеному угодами з учасником та правилами міжнародного конкурсу.

Член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін зазначив, що вперше з 2015 року компанія проводить нацвідбір на «Євробачення» самостійно та ексклюзивно буде його транслювати.

«Це новий етап для всієї компанії і ми сподіваємося, що у співпраці з досвідченим продакшном ми зробимо це на високому рівні», – сказав він.

Переможцем «Євробачення-2021» став рок-гурт «Måneskin» з піснею «Zitti E Buoni». Український гурт Go_A увійшов до п'ятірки кращих на конкурсі.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року НСТУ оголосила конкурс на телеверсію нацвідбору.

Як писав «Детектор медіа», із 2016 року національний відбір на «Євробачення» проводив телеканал СТБ. «UА:Перший» двічі підписував договір з комерційним телеканалом – у 2015 році на три роки і у 2018 році – знову на три роки.

На початку 2021 року між НСТУ і СТБ тривали переговори щодо продовження співпраці. Суспільна компанія хотіла повернутися до умов першого договору, згідно з якими СТБ проводить нацвідбір і обидва телеканали його транслюють, право ж показувати великий конкурс залишалося тільки за Суспільним. Телеканал СТБ наполягав на тому, щоб продовжити транслювати велике «Євробачення». Телеканали не дійшли згоди і завершили співпрацю у проведенні нацвідбору на «Євробачення». НСТУ упродовж вересня шукала нових партнерів. Член правління НСТУ, відповідальний за телебачення, Ярослав Лодигін, сказав наприкінці серпня, що Суспільне не виключає самостійне проведення нацвідбору, якщо не знайде партнерів.

Додамо, «Євробачення-2022» пройде у Турині. Перший півфінал відбудеться 10 травня, другий півфінал – 12 травня, фінал – 14 травня.

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Serhii
15:45 / 18.01.2022
Як потрапити на фінал нацввдбору глядачам, де можна придбати квитки?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду