У День пам'яті жертв Бабиного Яру «UA: Перший» покаже спецефір

У День пам'яті жертв Бабиного Яру «UA: Перший» покаже спецефір

17:04,
28 Вересня 2021
1892

У День пам'яті жертв Бабиного Яру «UA: Перший» покаже спецефір

17:04,
28 Вересня 2021
1892
У День пам'яті жертв Бабиного Яру «UA: Перший» покаже спецефір
У День пам'яті жертв Бабиного Яру «UA: Перший» покаже спецефір
29 вересня вшановують 80-ті роковини трагедії в Бабиному Яру.«UA: Перший» покаже низку проєктів.

29 вересня суспільний телеканал «UA: Перший» покаже спецефір, присвячений 80-им роковинам від початку масових розстрілів у Бабиному Яру, спецпроєкт Суспільного мовника «Голокост. Засвідчений злочин» і документальний фільм «Іспит на людяність».

Про це повідомила пресслужба Суспільного.

О 9:45 – спецефір «Суспільної студії» — 80-ті роковини від початку масових розстрілів у Бабиному Яру. У прямому ефірі студії працюватиме ведучий Анатолій Єрема, до якого впродовж ефіру долучатимуться гості: історик, директор Інституту вивчення Голокосту в Східній Європі Андрій Руккас, голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович, один зі свідків трагедії Бабиного Яру Михайло Сідько та інші. Також в ефірі покажуть включення із заходів, які проходитимуть у Києві у Бабиному Яру, на Хмельниччині та в інших областях України. 

О 12:00 — хвилина мовчання.

О 14:00 – спецпроєкт Суспільного мовника «Голокост. Засвідчений злочин». У проєкті режисерки-документалістки Сніжани Потапчук розкриваються історії людей, які під час Другої світової війни та нацистської окупації України були дітьми. Вони вижили в гетто, стали свідками масових розстрілів, у кожного з них загинули близькі люди: брати, сестри, батьки, кохані. В кожного було єдине завдання в ці страшні роки — вижити. Зібрана у фільмі мозаїка страшних спогадів — це частини історії про виживання.

О 15:20 – документальний фільм «Іспит на людяність» про часи нацистської окупації Вінниці у 1941–1944 роках. 1943-го нацисти намагалися виправдати злочини Голокосту, звинувативши так званих «єврейських агентів» НКВС у знищенні репресованих українців під час Вінницької трагедії 1937–1941 років. Крізь призму страшних подій перед глядачами постане питання — що таке людяність: звідки вона береться та чому руйнується.

Нагадаємо, 29 вересня об 11:45 регіональні телеканали Суспільного мовлення покажуть першу серію документально-історичного циклу «За покликом серця»Проєкт про тих, хто допомагав рятуватися жертвам Голокосту, геноциду ромів та Волинської трагедії.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду