Учасники групи з розробки стратегії НСТУ утворили 9 робочих підгруп

19:08,
21 Жовтня 2014
2247

Учасники групи з розробки стратегії НСТУ утворили 9 робочих підгруп

19:08,
21 Жовтня 2014
2247
Учасники групи з розробки стратегії НСТУ утворили 9 робочих підгруп
 21 жовтня учасники чергової зустрічі робочої групи з розробки стратегії НСТУ обговорили необхідність створення тематичних робочих груп з метою опрацювання важливих тем  та напрямків для здійснення подальших кроків і побудови суспільного мовлення. Учасники вирішили створити 9 таких робочих груп та визначились з їх складами та координаторами.

Зокрема координаторами робочої групи №1: «Доопрацювання програмної концепції та підготовка проектів сіток мовлення 2-х телеканалів та 3-х радіопрограм НСТУ» стала заступник генерального директора НТКУ Дар’я Юровська (теленапрям) та в. о. генерального директора НРКУ Анатолій Табаченко (радіонапрям). Долучилися також представники ДТРК «Культура», Рівненської ОДТРК та ін.

Завдання, які стоять перед цією групою: доопрацювання програмної концепції та підготовка проектів сіток мовлення 2-х телеканалів та 3-х радіопрограм НСТУ, у тому числі підготовка пропозицій щодо:

·        Жанри програмного продукту у відсотковому співвідношенні.

·        Визначення частки програм власного виробництва НСТУ.

·        Відсоткове співвідношення програм національного виробництва та закордонного виробництва.

·        Відсоткове співвідношення мов програм НСТУ.

·        Відсоткове співвідношення виробництва НСТУ та outsource.

·        Відсоткове співвідношення запланованих повторів програм.

Робоча група №2: «Підготовка моделі співробітництва з обміну медіа-контентом. Конвергенція виробництва». Координатори – технічний директор НТКУ Юрій Бойчук, начальник управління радіомовлення НРКУ Андрій Ходос, члени групи представники ДТРК «Культура», Рівненської та Чернівецької ОДТРК.

Члени другої робочої групи повинні розробити оптимально можливу модель конвергенції робочих потоків та співробітництва з обміну медіаконтентом, підготувати технічне завдання проекту, бюджет та пропозиції щодо потенційних партнерів для втілення проекту.

Робоча група №3 «Питання частот та ліцензій». Координатори – директор департаменту телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо Сергій Абрамов та начальник юридичного управління НТКУ Олена Любченко. До групи також увійшли представники НТКУ, НРКУ, ДТРК «Культура», Рівненської ОДТРК.

Завдання: опрацювати оптимально можливі рішення та можливості для задоволення потреб НСТУ щодо отримання якнайширшого покриття на території України, у тому числі отримання нових частот та ліцензій на поза конкурсній основі. На даному етапі – на основі напрацьованих пропозицій звернутися до Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення.

Робоча група № 4 «Питання організаційної структури». Координатори – перший заступник генерального директора НТКУ Олександр Лієв та  начальник управління внутрішнього аудиту Держкомтелерадіо Наталія Степанова. Членами стали представники НРКУ, ДТРК «Культура», Рівненської ОДТРК.

Завдання: підготовки пропозицій щодо організаційної структури НСТУ (телебачення, радіо, нові медіа) на основі поточних даних від усіх учасників процесу. Перший етап завдання: підготовка складу робочої групи, вивчення поточної ситуації щодо організаційних структур компаній, дослідження європейського досвіду, розробка пропозицій щодо започаткування групи омбудсмена.

Робоча група № 5 «Технічний аудит ресурсів структур майбутньої НСТУ». Координатор – Юрій Бойчук та начальник управління радіомовлення НРКУ Андрій Ходос. Члени робочої групи: Олександр Лієв, Наталія Степанова, головний бухгалтер НРКУ Лідія Бадаєва, заступник начальника економічного управління НРКУ Юлія Лисенко, представники ДТРК «Культура», Чернівецької та Рівненської ОДТРК.

Завдання: підготовка та проведення детального аналізу та аудиту наявних на сьогодні технічних ресурсів структур майбутньої НСТУ з метою розробки оптимальної технічної інфраструктури НСТУ, у тому числі аналіз активів та розробка пропозицій щодо їх використання – необхідність модернізації, списання, відмови/продажу тощо.

Перший етап завдання: підготовка складу робочої групи, підготовка форм звітності для збору всіх даних необхідних для проведення технічного аудиту.

Робоча група № 6 «Оперативне управління майном». Координатори – Наталія Степанова та Олександр Лієв. Члени робочої групи – представники НРКУ, ДТРК «Культура», Рівненської ОДТРК.

Завдання: підготовка та проведення детального дослідження щодо стану майна структур майбутньої НСТУ: аналіз активів та розробка пропозицій щодо їх використання – необхідність модернізації, списання, відмови/продажу тощо з метою підготовки необхідних управлінських рішень.

Робоча група № 7 «Питання боргів та пасивів структур НСТУ». Координатори – директор фінансово-економічного департаменту Держкомтелерадіо Наталія Бартош та заступник генерального директора НТКУ Ганна Бичок. Члени робочої групи – представники НРКУ, НТКУ, ДТРК «Культура», Рівненської ОДТРК.

Завдання: підготовка пропозицій та управлінських рішень для позбавлення пасивів та боргів усіх сторін, на базі яких створюється НСТУ.

Робоча група № 8. «Розробка та втілення промокампанії запровадження Суспільного мовлення в Україні». Координатори  – керівник відділу зв’язків зі ЗМІ НТКУ Світлана Прядко та  заступник генерального директора НТКУ Вікторія Романова. Члени робочої групи – представники НРКУ, ДТРК «Культура», Рівненської ОДТРК.

Завдання: підготовка плану заходів для популяризація ідеї запровадження Суспільного мовлення в Україні, поширення її серед широкої аудиторії. Перший етап завдання: підготовка плану заходів, включаючи промоційній матеріали для передачі ОДТРК, НРКУ, ДТРК «Культура» з метою ротації в теле та радіо ефірах.

Робоча група № 9 «Розробка брендингу НСТУ». Координатор – Вікторія Романова. Члени робочої групи – представники НРКУ, ДТРК «Культура».

Завдання: підготовка концепції компанії з розробки брендингу НСТУ шляхом залучення громадськості (публічна складова) та професійного середовища (професійна складова), включаючи конкурсні умови та технічне завдання.  

У робочій зустрічі взяли участь європейські гості: Heiko von Debschitz - ZDF (Департамент міжнародних відносин. Координація міжнародної співпраці ZDF) та Dr.Pandeli Pani Deutsche Welle Akademie (координація напрямку проведення тренінгів та підвищення кваліфікації кадрів). А також представники кількох ОДТРК включалися по скайпу.

Генеральний директор Зураб Аласанія звернувся до представників ОДТРК активно приєднуватися та робити свої пропозиції, які будуть враховуватися, та на базі яких будуть прийматися необхідні спільні рішення.

Наступна зустріч відбудеться наприкінці жовтня, на ній мають розглянути плани роботи кожної групи, з визначенням термінів, етапів тощо.

«Суспільне мовлення»

Фото: надане прес-службою НТКУ

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду