Колегія Держкомтелерадіо зобов’язала перед створення СМ провести аудит ресурсів державних ТРО

16:24,
28 Жовтня 2014
1810

Колегія Держкомтелерадіо зобов’язала перед створення СМ провести аудит ресурсів державних ТРО

16:24,
28 Жовтня 2014
1810
Колегія Держкомтелерадіо зобов’язала перед створення СМ провести аудит ресурсів державних ТРО
28 жовтня члени Колегії Держкомтелерадіо, заслухавши звіт генерального директора НТКУ Зураба Аласанії про перебіг переходу на суспільне мовлення, ухвалили рішення, згідно з яким зобов’язала департамент телебачення і радіомовлення Комітету сприяти у проведенні детального аналізу та технічного аудиту ресурсів державних телерадіоорганізацій.

Також надано доручення управлінню внутрішнього аудиту Держкомтелерадіо провести поглиблений аудит тих обласних державних телерадіокомпаній, які мають на своїх позабалансових рахунках матеріальні цінності, з метою мінімізації можливих ризиків у зв’язку з їх відчуженням.

«Колегія зазначає, що значна частина матеріальних цінностей, що знаходяться на позабалансових рахунках обласних державних телерадіокомпаній, придбані за кошти інших юридичних осіб. Тому існує ризик втратити їх у разі реорганізації державних телерадіокомпаній шляхом злиття. В деяких випадках це може призвести до зупинки виробництва і трансляції теле- та радіопрограм», – йдеться у рішенні колегії.

Раніше Держкомтелерадіо підготував проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», яким передбачається приведення діючого законодавства у відповідність до прийнятого Закону. На даний час законопроект знаходиться на правовій експертизі в Мін’юсті. 1 жовтня 2014 на розгляд уряду подано проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання Суспільного телебачення і радіомовлення України», яким затверджується Статут НСТУ.

З метою створення нової юридичної особи – Публічного акціонерного товариства «Національна Суспільна телерадіокомпанія» (ПАТ НСТУ) Національною телекомпанією підготовлено проекти постанов Кабміну «Про затвердження Статуту публічного акціонерного товариства Державна акціонерна компанія «Національна Суспільна телерадіокомпанія України» та «Питання створення публічного акціонерного товариства Державна акціонерна компанія «Національна Суспільна телерадіокомпанія України».

Оскільки визначений Законом України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» та проектом статуту НСТУ порядок формування та призначення органів управління НСТУ суперечить порядку, встановленому законами України «Про акціонерні товариства» та «Про управління об’єктами державної власності», з метою виправлення суперечностей та приведення цих законодавчих актів до вимог Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», НТКУ підготовлено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

За словами Зураба Аласанії, ключовим питанням успішної діяльності НСТУ є формування наглядової ради організації. Відповідно до Закону України «Про суспільне телебачення та радіомовлення України» Нацрада здійснює координацію проведення конференцій всеукраїнських громадських організацій з метою обрання членів наглядової ради НСТУ. «На сьогодні розроблено та набрало чинності Положення НаціНацради про порядок проведення конференцій ВГО для обрання членів наглядової ради НСТУ. Але станом на понеділок всього 7 організацій з понад трьох тисяч подали свої документи до Нацради», – сказав Аласанія, закликавши членів Колегії максимально поширити інформацію про формування наглядових рад серед громадських організацій.

«Суспільне мовлення»

Фото Світлани Остапи

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду