На «UA: Першому» рекламували алкоголь – за це покарають комерційний департамент

На «UA: Першому» рекламували алкоголь – за це покарають комерційний департамент

09:48,
6 Серпня 2020
4062

На «UA: Першому» рекламували алкоголь – за це покарають комерційний департамент

09:48,
6 Серпня 2020
4062
На «UA: Першому» рекламували алкоголь – за це покарають комерційний департамент
На «UA: Першому» рекламували алкоголь – за це покарають комерційний департамент
У рекламному блоці з 23:00 в ефірі «UA: Першого» показали рекламу алкогольних напоїв, яку забороняє Закон України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

Через це до працівників комерційного департаменту, які припустилися помилки під час моніторингу реклами, а також керівництва цього департаменту за результатами аналізу ситуації застосують дисциплінарні стягнення, повідомляє пресслужба Суспільного.

Комерційному департаменту НСТУ надано доручення посилити моніторинг реклами на Суспільному, аби надалі уникнути порушень у трансляції рекламних блоків.

Комерційний департамент ПАТ «НСТУ» перед ефіром зобов’язаний проводити моніторинг всієї реклами, яку транслюють на телеканалі.

«На жаль, через несумлінне виконання своїх обов’язків окремими працівниками в ефір телеканалу UA: Перший потрапила несанкціонована реклама», – зазначено в заяві.

У заяві НСТУ пояснюють, що це була реклама, надана компанією «Глобал медіа груп», з якою у ПАТ «НСТУ» укладено договір.

Згідно з договором «UA: Перший» транслює рекламу від «Глобал медіа груп» у рекламному блоці у проміжку з 10:00 до 24:00 щодня.

Одна з умов договору – Суспільне не приймає для розміщення реклами алкогольних напоїв, пива та/або напоїв, що виготовляють на їхній основі.

«Отож компанія "Глобал медіа груп" порушила умови договору», – йдеться в офіційній заяві НСТУ.

Нагадаємо, реклама алкогольних напоїв або об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, згідно з частиною другою статті 22 Закону України «Про рекламу»  забороняється на радіо і телебаченні із 6 до 23 години.

Суспільне мовлення вирішило відмовитися від трансляції подібних матеріалів. У статті 14, пункт 4 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» зазначено: «Трансляція реклами, повідомлень про спонсора - виробника алкогольних напоїв, пива та/або напоїв, що виготовляються на його основі, знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, пиво та/або напої, що виготовляються на його основі, забороняється, крім трансляції реклами та повідомлень про спонсорів, які придбані з правом на трансляцію міжнародних спортивних змагань Міжнародного олімпійського комітету, Федерації національних футбольних асоціацій, Союзу європейських футбольних асоціацій та на виконання міжнародних зобов’язань перед Європейською мовною спілкою».

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення здійснює нагляд за дотриманням телерадіоорганізаціями вимог Закону України «Про рекламу», зокрема щодо спонсорства і порядку розповсюдження реклами на телебаченні і радіомовленні. У попередніх моніторингах Нацрада взагалі не зафіксувала реклами та спонсорської інформації алкогольних напоїв в ефірі «UA:Першого».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду