У вихідні «UA: Перший» покаже українське артхаусне кіно «Вулкан» і «Плем’я»

У вихідні «UA: Перший» покаже українське артхаусне кіно «Вулкан» і «Плем’я»

17:09,
27 Березня 2020
3507

У вихідні «UA: Перший» покаже українське артхаусне кіно «Вулкан» і «Плем’я»

17:09,
27 Березня 2020
3507
У вихідні «UA: Перший» покаже українське артхаусне кіно «Вулкан» і «Плем’я»
У вихідні «UA: Перший» покаже українське артхаусне кіно «Вулкан» і «Плем’я»
Суспільний телеканал «UA: Перший» у ці вихідні покаже українські артхаусні фільми «Вулкан» Романа Бондарчука і «Плем’я» Мирослава Слабошпицького.

У суботу, 28 березня, о 22:00 канал покаже фільм Романа Бондарчука «Вулкан», а в неділю, 29 березня, о 22:00 — фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я».

Суспільне раніше уже показувало ці стрічки, зокрема на каналі «UA: Культура» до Дня українського кіно у вересні 2018 року виходило «Плем’я», до Дня конституції у червні 2019 року –  «Вулкан».

За сюжетом «Вулкану» (2019), головний герой Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем у київському офісі ОБСЄ і вирушає на кордон з Кримом у складі моніторингової місії. Після декількох дивних збігів обставин Лукас залишається сам у маленькому містечку і врешті опиняється в хаті місцевого дивака Вови. Наслідуючи його, Лукас повільно занурюється у світ, який виходить за межі уяви. У ньому речі виглядають повністю відірваними від будь-якої логіки чи структури. В цих дивних місцях, де кожен день може стати останнім, Лукас отримує шанс почати життя спочатку.

Серед нагород фільму «Вулкан» – Ґран-прі фестивалю «Золотий абрикос» (Вірменія), Приз за найкращу режисуру (Казахстан), Приз журі глядачів «Дракон ховається» (Піньяо, КНР), Ґран-прі фестивалю в Рабаті (Марокко), Приз журі конкурсу режисерських дебютів МКФ в Гоа (Індія) та багато інших. У 2019 році Роман Бондарчук як український режисер («Українські шерифи», Dixie Land, «Вулкан») та арт-директор Docudays UA  отримав Шевченківську премію у номінації «Кіномистецтво».

Дебютний ігровий фільм Романа Бондарчука «Вулкан» вийшов у прокат 4 квітня 2019 року. Перед цим Роман Бондарчук зняв кліп на пісню «ДахиБрахи», що стала саундтреком його фільму «Вулкан».

Ігор Грабович вважає, що фільм «Вулкан» на сьогодні – це одна з найкращих українських ігрових стрічок, до фінансування якої долучилася українська держава.

«Плем’я» (2014 рік) – найбільш титулований український фільм, володар близько 50 нагород міжнародних кінофестивалів,  включно з Гран-прі Тижня критики Канського кінофестивалю, та відзнакою Європейської кіноакадемії за кращий дебют. Фільм був придбаний для прокату у 45 країнах, включаючи  Європу, США, Австралію і Нову Зеландію. У більшості з країн після кінотеатрального прокату фільм вийшов на DVD. Також з 1-го серпня 2016 року фільм демонструється на VOD-майданчику Netflix.

У 2016 році сценарій фільму «Плем’я» Мирослава Слабошпицького видали окремою книгою у Таїланді.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду