Канал «UA: Культура» покаже фільм «Вулкан» Романа Бондарчука

Канал «UA: Культура» покаже фільм «Вулкан» Романа Бондарчука

23:19,
24 Червня 2019
3367

Канал «UA: Культура» покаже фільм «Вулкан» Романа Бондарчука

23:19,
24 Червня 2019
3367
Канал «UA: Культура» покаже фільм «Вулкан» Романа Бондарчука
Канал «UA: Культура» покаже фільм «Вулкан» Романа Бондарчука
У четвер, 27 червня, в ефірі суспільного каналу «UA: Культура» вийде документальний фільм «Херсонщина на Вулкані» та ігрового фільму «Вулкан» режисера Романа Бондарчука, який здобув сім премій на світових фестивалях.

Про це повідомили на офіційній сторінці «UA: Культури» у Фейсбуку».

О 20:35  вийде короткометражна документальна стрічка «Херсонщина на Вулкані», яку зняла команда телеканалу «UA: Культура».

Після цього, о 21:50, на глядачів чекає перегляд художного фільму «Вулкан» Сюжет фільму розгортається навколо Лукаса, перекладача місії ОБСЄ. Лукас послідовно губить у херсонських степах машину місії й саму місію, документи, гроші, телефон і, зрештою, самого себе. Натомість він зустрічає мешканців містечка Берислав, почасти — щирих і товариських, почасти — небезпечних і завжди — дивакуватих. 

Стрічка є копродукцією України, Німеччини та Монако. З українського боку виробництво фільму «Вулкан» здійснила кінокомпанія «Тато Фільм» (продюсерка Олена Єршова) і ГО «Південь» (продюсерка Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно. 

Як писав «Детектор медіа», світова прем’єра стрічки відбулася в рамках конкурсної програми East of the West 53-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах. Національна прем’єра пройшла в рамках Міжнародної конкурсної програми 9-го Одеського кінофестивалю. Фільм має активне фестивальне життя, здобув Гран-прі фестивалів у МароккоВірменіїХорватії, виборола призи в Білорусі та Китаї, має спеціальну відзнаку журі на кінофестивалі в Індії тощо.

Дебютний ігровий фільм Романа Бондарчука «Вулкан» вийшов у прокат 4 квітня 2019 року. Перед цим Роман Бондарчук зняв кліп на пісню «ДахиБрахи», що стала саундтреком його фільму «Вулкан».

Ігор Грабович вважає, що фільм «Вулкан» на сьогодні – це одна з найкращих українських ігрових стрічок, до фінансування якої долучилася українська держава.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду