У НСТУ розповіли про підготовку до запуску «Суспільної студії»

У НСТУ розповіли про підготовку до запуску «Суспільної студії»

14:38,
4 Березня 2020
4009

У НСТУ розповіли про підготовку до запуску «Суспільної студії»

14:38,
4 Березня 2020
4009
У НСТУ розповіли про підготовку до запуску «Суспільної студії»
У НСТУ розповіли про підготовку до запуску «Суспільної студії»
У Національній суспільній телерадіокомпанії України під кінець 2019 року на базі творчого об’єднання суспільно-політичного мовлення розпочали створення проєкту «Суспільна студія».

Про це йдеться у загальному звіту про діяльність ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», оприлюдненому на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Відтоді у компанії розробили дизайн та 3D-модель декорацій для проєкту «Суспільна студія», підібрали ключових людей команди (шеф-редактор, продюсер, продюсер запуску), створили концепцію проєкту «Суспільна студія», розробили орієнтовну сітку одного дня ефіру, створили унікальні музичні композиції для проєкту «Суспільна студія», здійснили їх запис за участю Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо.

Наразі триває процес створення повного пакета музичного оформлення проєкту і триває процес створення графічного пакета всіх елементів проєкту.

«Досягнуто домовленості щодо грантової підтримки будівництва декорацій (Посольство Великої Британії в Україні, ВВС MEDIA-ACTION). Проведено відкритий тендер ВВС на побудову декорацій для Суспільної студії. Очікується оголошення переможця тендера. Розроблено план розташування камер у студії. Розроблено план розміщення освітлювального обладнання (схематично та в програмі Light Convers)», – звітують у НСТУ.

На Суспільному розробили сучасне технічне рішення для апаратно-студійного комплексу, на базі якого буде створено «Суспільну студію» і розроблено кошторис витрат за рахунок ПАТ «НСТУ» на підготовку до запуску проєкту «Суспільна студія». ·

 Розпочато підготовку приміщень для News Room Суспільної студії поряд із павільйоном студії АСБ-2.

Триває процес підбору ведучих проєкту і процес роботи над створенням стилю та образів для ведучих проєкту «Суспільна студія».

Як відомо «Детектору медіа», член правління, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін, має на наступному засіданні наглядової ради більш детально розповісти про «Суспільну студію».

У грудні 2019 року стало відомо, що у телецентрі «Олівець» будують студії, в яких з 2020 року відбуватимуться щоденні включення з регіонами.

Перед тим, у листопаді 2019 року, голова правління НСТУ Зураб Аласанія опублікував на своїй сторінці у Facebook відео з нової студії, підписавши: «Найбільший в країні (готовий посперечатися мо тільки з film.uachromakey (Хромакей, або "Зелений екран", "Синій екран" — технологія, що широко використовується на етапі пост-продакшн в кіно та на телебаченні – Ред.), в студії Суспільного».

20 грудня 2019 року Владислав Грузинський став продюсером нової прямоефірної студії на Суспільному. 

«Це масштабний проєкт, який дасть змогу ребрендованому телеканалу "UA: Перший" цілком змінити сітку мовлення й щоденно працювати в прямому ефірі не лише в новинах та спецтрансляціях, а й мати постійні тематичні дискусії і прямоефірні програми в ранковому, обідньому й вечірньому слотах», – сказав під час призначення керівника студії Зураб Аласанія.

Нагадаємо, окрім того у НСТУ, на Хрещатику, 26, створюють технологічний цифровий проєкт NewsHouse. Це масштабний цифровий проєкт, який Національна суспільна телерадіокомпанія України створює з міжнародним консорціумом, зокрема з ВВС і Deutsche Welle.

Згідно зі стратегією розвитку Національної суспільної телерадіокомпанії України, з якою на конкурсі на голову правління переміг Зураб Аласанії, у News House (інформаційному мовлення) по всій Україні працюватиме 683 людини.  

У стратегії також зазначено, що Ньюз-Хауз «стратегічно покликаний стати базовим виробником контенту для "UA:Перший"».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду