У Тель-Авіві оголосили 10 переможців першого півфіналу «Євробачення-2019»

У Тель-Авіві оголосили 10 переможців першого півфіналу «Євробачення-2019»

00:11,
15 Травня 2019
2706

У Тель-Авіві оголосили 10 переможців першого півфіналу «Євробачення-2019»

00:11,
15 Травня 2019
2706
У Тель-Авіві оголосили 10 переможців першого півфіналу «Євробачення-2019»
У Тель-Авіві оголосили 10 переможців першого півфіналу «Євробачення-2019»
14 травня в Центрі торгових ярмарок та виставок у Тель-Авіві (Ізраїль) відбувся перший півфінал 64-го міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2019». Із-поміж 17 представників країн 10 потрапили у фінал конкурсу в результаті голосування глядачів і журі (50 % на 50 %).

Журі країн-учасниць конкурсу голосує за день до півфіналу на головній репетиції. Ведучі оголосили 10 фіналістів у добровільному порядку, підсумувавши відразу бали журі та глядачів.

Україна не мала права голосу, лише споглядала. В Україні «Євробачення» транслювали наживо на телеканалах «UA: Перший» та «UA: Культура» (коментатор Тімур Мірошниченко), цифрових платформах Суспільного, «Українському радіо», радіо «Промінь» (вела трансляцію Олена Зелінченко) та на комерційному каналі СТБ (коментував Сергій Притула).

Ведучими конкурсу були: Бар Рафаелі, Ерез Тал, Ассі Азар та Люсі Аюб.

У фіналі за перемогу на «Євробаченні-2019» поборються: 

Греція: Katerine Duska — Better Love

Білорусь: Zena — Like it

Сербія: Nevena Božović — Kruna


Кіпр: Tamta — Replay

Естонія: Victor Crone — Storm

Чехія: Lake Malawi — Friend of a Friend

Австралія: Kate Miller-Heidke — Zero Gravity

Ісландія: Hatari — Hatrið mun sigra

Сан-Марино: Serhat — Say Na Na Na

Словенія: Zala Kralj & Gašper Šantl — Sebi

 

Сім країн не пройшли у фінал: Чорногорія: D mol — Heaven, Фінляндія: Darude feat. Sebastian Rejman — Look Away, Польща: Tulia — Fire of Love, Угорщина: Joci Pápai — Az én apám, Бельгія: Eliot — Wake up, Грузія: Oto Nemsadze — Sul tsin iare і Португалія: Conan Osiris — Telemoveis. 

Другий півфінал відбудеться у четвер, 16 травня. У ньому візьмуть участь 18 конкурсантів. Також у цьому півфіналі виступлять представники країн великої п’ятірки Німеччина, Італія і Велика Британія. Вони автоматично проходять у фінал, який відбудеться у суботу, 18 травня.  

Нагадаємо, 23 лютого 2019 року в українському національному відборі на «Євробачення-2019» перемогла співачка Maruv із піснею Siren Song. Однак вона не дійшла згоди з Національною суспільною телерадіокомпанією України і договір не було підписано.

27 лютого у НСТУ заявили, що відмовляються від участі в «Євробаченні-2019». Причиною назвали те, що Maruv не погодилася підписати договір із НСТУ, а також фіналісти Freedom Jazz та Kazka, які посіли друге і третє місця на нацвідборі, також відмовилися поїхати на «Євробачення-2019». 

Європейська мовна спілка сподівається побачити Україну на «Євробаченні» у 2020 році, а наразі буде вести з НСТУ переговори щодо відмови від участі у конкурсі у 2019 році.

Фото: сайт eurovision.tv, Томас Хансес, Andres Putting

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду