Maruv обурена умовами договору з НСТУ

Maruv обурена умовами договору з НСТУ

09:12,
25 Лютого 2019
6108

Maruv обурена умовами договору з НСТУ

09:12,
25 Лютого 2019
6108
Maruv обурена умовами договору з НСТУ
Maruv обурена умовами договору з НСТУ
Переможниця національного відбору на на 64-ий міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2019» Maruv (Анна Корсун) має до обіду 25 лютого відповісти на всі запитання Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) та підписати з компанією договір. Вона зізналася, що готова відмовитися від концертів у Росії, але відчуває тиск у зв’язку з іншими умовами договору, які обмежують її свободу.

Вона пожалілася, що неузгоджений шпагат із НСТУ на «Євробаченні-2019» призведе до штрафу в 2 млн грн, про це співачка написала на офіційній сторінці у фейсбуку.

«Я готова відмовитися від виступів в Росії. У прямому ефірі відповіла на всі питання, які цікавили журі. Я не відвідувала Крим з 2014 року. Не порушувала жодного Закону України. А також готова взяти на себе всі витрати щодо участі в міжнародному конкурсі», – зазначила переможниця нацвідбору.

«Детектору медіа» стало відомо, що у договорі прописано заборону на гастролі у Росії упродовж трьох місяців.

Умови договору Maruv вважає абсурдними. З документу співачка виділила кілька пунктів, через які відчуває тиск.

«А тепер про сам гучний договір, що вимагають від мене:

1. Мені заборонена будь-яка імпровізація на сцені без затвердження НСТУ. (Неузгоджений шпагат, наприклад, призведе до штрафу в 2 мільйони гривень)

2. Негайна передача авторських прав на пісню, що належать світовому лейблу Warner Music (про ці права було відомо до початку конкурсу)

3. Чітко виконувати будь-які вимоги і вказівки НСТУ. (Теоретично, мене можуть змусити танцювати на Дні народженні у якогось віце-прем'єра, і в разі відмови, мене дискваліфікують і зобов'яжуть знову виплатити штраф у 2 мільйони гривень. Плюс компенсувати НСТУ нібито збитки!)

4. Заборона на спілкування з журналістами без узгодження з НСТУ. (Що повністю порушує свободу слова і права людини)

І ще багато чого абсурдного.

У разі порушення одного з пунктів штраф 2 мільйони гривень і компенсація збитків ще на невизначену суму», – написала  Maruv.

За її словами, від Суспільного мовника, члена Європейської мовної спілки, який відповідає за участь представника від України на конкурсі, вона нічого не отримає.

«Ні копійки фінансової підтримки, ні допомоги в організації поїздки, ні, тим більше, міжнародної промо підтримки. Навіть візою я повинна займатися сама», – додала Maruv.

Співачка зазначила, що в договорі є всього кілька пунктів обов'язків НСТУ:

«1. Давати мені підказки щодо правил проведення конкурсу.

2. З дозволу НСТУ взяти з собою 10 чоловік за свій рахунок.

3. Дотримуватися умов цього договору».

Переможниця нацвідбору заявила, що відчуває тиск і бачить явні спроби змусити її відмовитися представляти свою країну на міжнародному конкурсі «Євробачення -2019».

Авторські права на пісню  Siren Song, з якою Maruv перемогла на нацвідборі,  належать російській компанії, що входить у глобальну міжнародну структуру Warner Music GroupWarner Music Russia. Про це знав музичний продюсер нацвідбору Руслан Квінта.  Нацвідбір проводив телеканал СТБ на замовлення НСТУ згідно з договором. На відміну від попередніх років, коли СТБ брав на себе відповідальність за представника від України, з 2019 року телеканал не буде надавати фінансову підтримку переможцю нацвідбору на «Євробачення» та не допомагатиме з організаційними питаннями.

Нагадаємо, 23 лютого під час національного відбору на 64-ий міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2019» переможцем стала співачка Maruv із піснею Siren Song, яка набрала 11 балів (5 балів від журі, 6 балів від глядачів). Представниця від України має виступити у Тель-Авіві (Ізраїль) 14 травня у першому півфіналі під номером 17.

Як писав «Детектор медіа», членкиня правління Національної суспільної телерадіокомпанії  Олександра Кольцова сказала, що НСТУ впродовж 2 днів ухвалить (до 25 лютого включно), хто представлятиме Україну на «Євробаченні». Від співачки Maruv чекають відповіді на питання щодо договору упродовж 24 годин.

Раніше віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що краще нікому не їхати від України, аніж відправити того, хто гастролював по Росії і буде це робити. В афіші зазначено, що Maruv планує виступати у Москві 28 лютого, 5 і 6 квітня.

Фото: фейсбук-сторінка Maruv 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду