Бенд Freedom Jazz відмовився представляти Україну на «Євробаченні-2019»

Бенд Freedom Jazz відмовився представляти Україну на «Євробаченні-2019»

20:05,
26 Лютого 2019
3551

Бенд Freedom Jazz відмовився представляти Україну на «Євробаченні-2019»

20:05,
26 Лютого 2019
3551
Бенд Freedom Jazz відмовився представляти Україну на «Євробаченні-2019»
Бенд Freedom Jazz відмовився представляти Україну на «Євробаченні-2019»
Дівчачий бенд Freedom Jazz, який з піснею Cupidon зайняв на національному відборі на «Євробачення-2019» друге місце, відмовився представляти Україну на конкурсі в Тель-Авіві (Ізраїль) у травні.

Про це артистки повідомили на своїй сторінці в Instagram. 

«Тільки що ми отримали дзвінок з НТКУ і хочемо повідомити, що відмовляємось від участі на Євробаченні-2019. Наразі, наш Cupidon летить далі. Зараз ми на стадії підписання контракту з европейським промоутером і ведемо перемовини про концертні тури на найближчий час», – повідомили дівчата з  Freedom Jazz.

Артистки сподіваються, що колись візьмуть участь у нацвідборі.

«Наша головна перемога - це ВИ! Для вас ми експерементуємо, пишемо пісні, робимо неймовірні постановки і займаємось мистецтвом. Може, колись, ми ще раз спробуємо свої сили у національному відборі...», – зазначили вони.

Нагадаємо, членкиня правління Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Олександра Кольцова сказала, представника України на пісенний конкурс «Євробачення-2019» обиратимуть з-поміж усіх фіналістів національного відбору. Варто зазначити, що третє місце у нацвідбору на «Євробачення-2019» посів гурт Kazka (8 балів), за ними йдуть Brunettes Shoot Blondes (6 балів), Yuko (5 балів) і Anna Maria (3 бали). 

На відміну від попередніх років СТБ не буде надавати фінансову підтримку переможцю нацвідбору на «Євробачення». Тож предсставник від України повинен сам забезпечити свою участь в конкурсі в Тель-Авіві. 

Як писав «Детектор медіа»,  23 лютого 2019 року в українському національному відборі на «Євробачення-2019» перемогла співачка Maruv із піснею Siren Song, яка набрала 11 балів (5 балів від журі, 6 балів від глядачів). Вона мала би представляти Україну на пісенному конкурсі в столиці Ізраїлю, Тель-Авіві, в травні 2019 року. 

Після того як почалися переговори з Суспільним мовником, Maruv обурилася умовами договору з НСТУ.

У ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ) заявили, що передача прав на пісню учасників міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» є вимогою правил міжнародного пісенного конкурсу.

Правовласником пісні Siren Song, з якою співачка Maruv перемогла в національному відборі на «Євробачення – 2019», є російська компанія Warner Music Russia, що входить до транснаціональної музичної корпорації Warner Music Group – одного з трьох найбільших світових лейблів.

25 лютого стало відомо, що переможниця нацвідбору не поїде в Тель-Авів від України, оскільки обидві сторони не дійшли згоди і договір не підписано. За інформацією Суспільного мовника, «у виконавця, який представлятиме Україну на міжнародній арені, також є зобов’язання: після підписання договору з ПАТ "НСТУ" на час конкурсу виконавець стає культурним амбасадором України та доносить не лише власну музику, але також стає виразником думки українського суспільства у світі». 

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія сказав, що не всі гарні українські виконавці готові бути гарними культурними дипломатами. НСТУ 26 лютого продовжить перемовини з наступним учасником національного відбору на можливість представляти Україну на пісенному конкурсі в Тель-Авіві (Ізраїль).

Maruv написала у фейсбуку, що хоче дарувати свою творчість без цензури. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду