Нацменшини Грузії вимагають ввести свого представника до наглядової ради СМ

13:18,
24 Грудня 2013
1349

Нацменшини Грузії вимагають ввести свого представника до наглядової ради СМ

13:18,
24 Грудня 2013
1349
Нацменшини Грузії вимагають ввести свого представника до наглядової ради СМ
У зверненні до парламенту Грузії , яку підписали 31 організація, наголошується, що до складу наглядової ради Georgian Public Broadcasting має ввійти представник нацменшин.

Організації національних меншин запропонували конкретну кандидатуру, яку пропонують до наглядової ради:

«Ізабелла Осипова є тим кандидатом, який буде правильно представляти інтереси і права національних меншин, в контексті інтересів усього суспільства і держави».

Ізабелла Осипова увійшла в список відібраних спеціальною комісією 27 кандидатів, з числа яких парламентарі мають обрати 9 членів опікунської ради громадського мовника Грузії GPB. Очевидно, вона є членом однієї з громадських організацій Грузії.

«Організації національних меншин Грузії і лідери національних громад звертаються до парламенту, президенту Грузії, депутатів парламенту, парламентських фракцій коаліції «Грузинська мрія» і «Національного руху», а також до грузинської громадськості з проханням звернути в рамках актуальної політичної дискусії про наглядову раду Громадського мовника увагу на необхідність обрання до її складу представника національних меншин. Можливо, й інші кандидати передбачили у своїх програмах сегмент меншин, що ми оцінюємо позитивно, але слід зазначити, що обрання кандидата, який протягом років працює над цими питаннями і сам є представником національної меншини, представить це питання під зовсім іншим кутом», – йдеться у зверненні.

Автори звернення також зазначають, що «національні меншини повинні бути представлені у всіх громадських структурах Грузії, і одним з найперших серед них є громадський мовник і його наглядова рада».

Джерело: Грузія Online

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дзеркало тижня
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду