СТБ купує в НСТУ субліцензію на показ «Євробачення-2018»

СТБ купує в НСТУ субліцензію на показ «Євробачення-2018»

19:50,
7 Грудня 2017
4895

СТБ купує в НСТУ субліцензію на показ «Євробачення-2018»

19:50,
7 Грудня 2017
4895
СТБ купує в НСТУ субліцензію на показ «Євробачення-2018»
СТБ купує в НСТУ субліцензію на показ «Євробачення-2018»
Телеканал СТБ разом із суспільним мовником «UA:Перший» транслюватиме міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2018» у Лісабоні (Португалія).

Про це повідомив директор департаменту розвитку мережі СТБ Геннадій Кізіма на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 7 грудня, пояснюючи причини для кодування супутникового сигналу телеканалу СТБ.

«Ми цього року купили права на показ Євробачення”. І, на жаль, у договорі написано, що ми зобов’язані закодувати свій сигнал. Ми разом із нашим Суспільним мовником будемо показувати “Євробачення”, тому наш сигнал має бути закодований», – сказав пан Кізіма.

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія повідомив «Суспільному мовленню», що СТБ купує в НСТУ субліцензію строком на один рік.

«СТБ не купує права на трансляцію – СТБ купує субліцензію на один рік у єдиного і незмінного в Україні правовласника – НСТУ. Ціна субліцензії з ціною прав не пов'язана – вона може бути будь-якою за домовленістю сторін. І вона обговорена між нашими компаніями, але це вже комерційна таємниця. Кодування є обов'язковою умовою субліцензії», – сказав пан Аласанія.

Нагадаємо, в Україні право транслювати «Євробачення» має член Європейської мовної спілки – Національна суспільна телерадіокомпанія України. Щороку телеканал «UA: Перший» забезпечує трансляцію двох півфіналів та фіналу.

У вересні 2017 року голова правління НСТУ Зураб Аласанія сказав, що веде переговори з Європейською мовною спілкою щодо того, аби поділити трансляцію міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2018» між Суспільним мовленням і комерційним каналом СТБ.

Додамо, що телеканали «UА:Перший» та СТБ у 2015 році досягли домовленості про партнерство на три роки у проведенні національного відбору учасника від України на «Євробачення».

Перший спільний нацвідбір канали провели у 2016 році. СТБ взяв на себе проведення всеукраїнських кастингів, постановки номерів всім учасникам фіналу відбору, проведення прямих ефірів. «UА:Перший» та СТБ здійснюють одночасну пряму трансляцію національного відбору. Проте умови не розповсюджуються на трансляцію самого «Євробачення» – його показував виключно «UА:Перший», який є членом Європейської мвоної спілки.

На «Євробаченні-2017» СТБ взяв на себе фінансову сторону підготовки переможця від України гурту O.Torvald. Команда СТБ розробила номер для музикантів, забезпечила костюмами та організувала поїзди в Амстердам і Лондон на найголовніші вечірки Eurovision In Concert.

У 2018 році СТБ та «UA:Перший» утретє спільно проведуть національний відбір учасника від України на «Євробачення». Музичним продюсером нацвідбору став український продюсер та композитор Руслан Квінта, членами журі – Джамала та Андрій Данилко (ім’я третього члена журі поки не названо), ведучим прямих ефірів – Сергій Притула. Всього заплановано три прямих ефіри національного відбору на «Євробачення-2018»: 10 і 17 лютого (півфінали) і 24 лютого (фінал). Вони пройдуть одночасно на телеканалах СТБ і «UA:Першому». Переможець нацвідбору представить Україну на 63-му пісенному конкурсі «Євробачення» в Лісабоні.

63-й міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2018» відбудеться в столиці Португалії Лісабоні в травні 2018 року. Півфінали пройдуть 8 і 10 травня, а фінал – 12 травня. До участі в «Євробаченні-2018» зголосилися 43 країни, у тому числі Росія, яка не виступала в Україні на «Євробаченні-2017».

Португалія стала господарем вперше за 53 роки, відколи бере участь у «Євробаченні». На 62-му міжнародному пісенному конкурсі «Євробаченні-2017» у Києві переміг представник Португалії Сальвадор Собрал з піснею Amar Pelos Dois («Любов за двох») португальською мовою, яку написала його сестра – Луїза Собрал.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду