«Євробачення-2018» можуть транслювати паралельно «UA: Перший» та СТБ – Аласанія (ОНОВЛЕНО)

«Євробачення-2018» можуть транслювати паралельно «UA: Перший» та СТБ – Аласанія (ОНОВЛЕНО)

14:12,
28 Вересня 2017
4098

«Євробачення-2018» можуть транслювати паралельно «UA: Перший» та СТБ – Аласанія (ОНОВЛЕНО)

14:12,
28 Вересня 2017
4098
«Євробачення-2018» можуть транслювати паралельно «UA: Перший» та СТБ – Аласанія (ОНОВЛЕНО)
«Євробачення-2018» можуть транслювати паралельно «UA: Перший» та СТБ – Аласанія (ОНОВЛЕНО)
Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія сказав, що просить Європейську мовну спілку поділити трансляцію міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2018» між Суспільним мовленням і комерційним каналом СТБ.

Про це він сказав в відео-інтерв’ю «КП в Украине».

«Тепер ми можемо говорити про те, що ми просимо EBU, які є володарами цього бренду, дозволити нам поділити трансляцію. Паралельно. Це можливо», – заявив пан Аласанія.

Він пояснив, конкурс імовірно показуватимуть паралельно два канали – Суспільне мовлення («UA: Перший») та СТБ.

«Наше завдання, щоб країна побачила (конкурс – Ред.), а не те, що ми сидимо на цьому і нікому нічого. Видатки у нас будуть приблизно співмірними. Те, що вони витратять на організацію національного відбору, ми витрачаємо на ліцензії, на саме Євробачення», – додав голова правління НСТУ.

Зураб Аласанія зазначив, що СТБ продовжить проводити національний відбір на «Євробачення», бо «це його парафія – розважальна» і йому дуже подобається як телеканал це роблять. Також він сказав, що генеральний директор телеканалу СТБ й керівник медіагрупи StarLightMedia Володимир Бородянський мав величезні сумніви (щодо подальшої співпраці з НСТУ – Ред.), так як комерційний телеканал після органінованого ним успішного нацвідбору не долучили до жодного процесу навколо «Євробачення».

Зураб Аласанія пояснив сайту «Суспільне мовлення», що наразі НСТУ веде перемовини з обома сторонами, як ЄМС, так і СТБ.

«Маємо підписати додаткову угоду. Всі права залишаються за НСТУ, і контроль за виконанням СТБ всіх правил - теж за нами. Порядок такої паралельної трансляції - виключний, на один рік. ЄМС схильна схвалити наш запит, враховуючи вдалу спільну роботу минулого року, коли нацвідбір призвів до перемоги співачки, що згодом перемогла і на самому Євробаченні», – сказав пан Аласанія. 

Нагадаємо,  телеканали «UА:Перший» та СТБ у 2015 році досягли домовленості про партнерство на три роки у проведенні національного відбору учасника від України на «Євробачення». Перший спільний нацвідбір канали провели у 2016 році. СТБ взяв на себе проведення всеукраїнських кастингів, постановки номерів всім учасникам фіналу відбору, проведення прямих ефірів. «UА:Перший» та СТБ здійснюють одночасну пряму трансляцію національного відбору. Проте умови не розповсюджуються на трансляцію самого «Євробачення» – його показував виключно «UА:Перший», який є членом Європейської мвоної спілки.

На «Євробаченні-2017» СТБ взяв на себе фінансову сторону підготовки переможця від України гурту O.Torvald. Команда СТБ розробила номер для музикантів, забезпечила костюмами та організувала поїзди в Амстердам і Лондон на найголовніші вечірки Eurovision In Concert.

Фото надане прес-службою ПАТ «НСТУ»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду