Відбір на «Євробачення-2018: у фінал пройшли Laud, The Erised і Vilna (ВІДЕО)

Відбір на «Євробачення-2018: у фінал пройшли Laud, The Erised і Vilna (ВІДЕО)

23:50,
10 Лютого 2018
10953

Відбір на «Євробачення-2018: у фінал пройшли Laud, The Erised і Vilna (ВІДЕО)

23:50,
10 Лютого 2018
10953
Відбір на «Євробачення-2018: у фінал пройшли Laud, The Erised і Vilna (ВІДЕО)
Відбір на «Євробачення-2018: у фінал пройшли Laud, The Erised і Vilna (ВІДЕО)
10 лютого у першому півфіналі національного відбору на 63-й міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2018» перемогли три виконавці з-поміж дев’яти учасників – Laud (Влад Каращук), The Erised і Vilna (Ірина Василенко). Вони виступлять у фіналі, який відбудеться 24 лютого в столичному Палаці культури КПІ.

Результати голосування телеглядачів та оцінок експертного журі оголосив ведучий шоу Сергій Притула зі сцени Палацу культури КПІ в прямому ефірі телеканалів «UA: Перший» та СТБ, які третій рік поспіль спільно проводять національний відбір на «Євробачення».

Бали визначили традиційно для цього конкурс співвідношенням 50% від журі та 50% – від телеглядачів (через sms, додаток «Телепортал», звідки бали додаються автоматично до sms-голосів і телефонні дзвінки). До складу журі ввійшли  переможниця «Євробачення-2016» Джамала, артист і композитор, член журі шоу «Х-фактор» Андрій Данилко (його сценічний образ Вєрка Сердючка у 2017 році посіла друге місце на «Євробаченні») та композитор, засновник українського гурту The Maneken, саунд-продюсер гуртів ONUKA і The Elephants Євген Філатов.

Спершу члени журі оголосили свої бали від одного до дев’яти кожному з учасників. Тоді бали телеглядачів оголосили окремо, щоб показати, хто як голосував. Оцінки телеглядачів у пріоритеті. За умови, якщо кілька учасників набирають однакову кількість балів, перемагає той, в кого більше голосів від телеглядачів.  У першому півфіналі троє виконавців набрали однакову кількість балів, зважаючи на оцінку від телеглядачів перемогла Vilna.

Фаворитами членів журі стали Laud (Влад Каращук), Сергій Бабкін і Constantine.

За результатами голосування телеглядачів перші три місця отримали Vilna (Ірина Василенко), The Erised і Laud (Влад Каращук).

У першому півфіналі змагалися дев’ять виконавців з авторськими піснями, які набрали таку кількість голосів:

Учасник

Пісня

Голоси журі

Голоси глядачів

Сума голосів

Сonstantine

«Місто»

7

2

9

Сергій Бабкін

«Крізь твої очі»

8

4

12

Laud (Влад Каращук)

Waiting

9

7

16

Kazka

«Дива»

4

5

9

The Вйо

«Нґа-Нґа»

2

1

3

Kozak system

Mamai («Мамай»)

1

3

4

Vilna (Ірина Василенко)

Forest song

3

9

12

Pur: pur

Fire

6

6

12

The Erised

Heroes

5

8

13

 

Laud (Влад Каращук) – учасник вокального проекту «Голос країни-6», із 9 років брав участь у дитячих вокальних конкурсах, серед яких «Крок до зірок», «Чорноморські ігри», «Слов’янський базар», відбір «Дитячого Євробачення» і «Дитяча Нова хвиля». Майже всюди він ставав дипломантом або лауреатом.

З 2017 року Влад Каращук співпрацює з продюсером Джамали Ігорем Тарнопольським. Так почався новий етап кар’єри Влада Каращука під сценічним ім’ям Laud.

Офіційним стартом прийнято вважати його дебют 12 травня 2017 на сцені київського Палацу Спорту на розігріві на сольному концерті співачки Джамали, під час якого він представив восьмитисячній аудиторії три нові авторські пісні.

Проект Vilna складається з фіналістки 5 сезону «Х-фактор» Ірини Василенко (вокал і автор текстів), Юрія Водолажського (Wodo) і молодого музиканта і саундпродюсера Нікіти Реви (Nick Aver), а також продюсера Дениса Ямбора. Його вперше презентували на півфіналі нацвідбору.

Назва Vilna не випадкова. Головна ідея їхньої композиції Forest song – це ідея свободи і незалежності як невід’ємної потреби людини й особистості. «Ми хочемо, щоб нагадала всім нам, який чарівний цей світ. Треба частіше вириватися на свободу за межі сталево-кам'янистих міст, цінувати кожну мить життя і людей, що поруч», – сказали учасники проекту.

The Erised – англомовний український гурт, який працює в стилі futurepop. Історія колективу починається зі співпраці з британським лейблом MedSchool, підрозділом Hospital Records. У червні 2016-го The Erised вперше представляють себе київській публіці.

До досягнень групи належать: співпраця з Enter Shikari і Jamala, виступ на відкритті фестивалю Crazzzy Days і на першій в історії вечірці Hospitality Ukraine. Також бенд зібрав повну залу на своєму першому сольному концерті в київському клубі Atlas.

У 2017 році група припиняє співпрацю з лейблом Med School і стає незалежною. 22 вересня The Erised представляє світу сингл Let Me Be, а в грудні 2017-го їдуть з туром по США з гуртом «Бумбокс».

Крім номерів, які підготували півфіналісти нацвідбору, під час першого півфіналу виступили з піснею «Ліхтарі» учасники «Євробачення-2017» від України гурт O. Torvald, який отримав 24 місце на конкурсі в Києві, та переможець чеського нацвідбору на «Євробачення-2018» Міколас Йозеф із пісню Lie To Me.

Про те, як пройшов перший півфінал національного відбору на «Євробачення-2018» читайте текстову трансляцію тут.

У другому півфіналі за право представляти Україну на Євробаченні боротимуться: Ingret, Melovin, Julinoza (Юлія Запорожець), Tayanna, Kadnay, Yurcash, Mountaine Breeze, Illaria і Dilemma.

Додамо, що крім двох телеканалів, перший півфінал нацвідбору на «Євробачення-2017» можна було дивитися на офіційній сторінці в Facebook телеканалу СТБ та на сайті і в YouTube «UA: Першого».

СТБ взяв на себе проведення всеукраїнських кастингів, постановки номерів всім учасникам відбору, проведення прямих ефірів. Телеканал також втретє візьме на себе фінансову сторону підготовки переможця від України.

Музичним продюсером нацвідбору став український продюсер та композитор Руслан Квінта. У попередні роки музичним продюсером і членом журі Костянтин Меладзе.

У фінал, який відбудеться 24 лютого, пройдуть 6 учасників, з кожного півфіналу по 3 виконавці.

Переможець нацвідбору представить Україну на 63-му пісенному конкурсі «Євробачення» в Лісабоні (Португалія)  з тією ж піснею, з якою він брав участь у відборі. Півфінали «Євробачення-2018» пройдуть 8 і 10 травня, а фінал – 12 травня. До участі в міжнародному конкурсі зголосилися 43 країни, у тому числі Росія, яка не виступала в Україні на «Євробаченні-2017».

Як писав сайт «Суспільне мовлення», телеканал СТБ разом із суспільним мовником «UA:Перший» транслюватиме міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2018» у Лісабоні (Португалія).

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду