Наглядова рада Суспільного мовлення встановила розмір заробітної плати для працівників НСТУ

Наглядова рада Суспільного мовлення встановила розмір заробітної плати для працівників НСТУ

11:58,
7 Листопада 2017
17537

Наглядова рада Суспільного мовлення встановила розмір заробітної плати для працівників НСТУ

11:58,
7 Листопада 2017
17537
Наглядова рада Суспільного мовлення встановила розмір заробітної плати для працівників НСТУ
Наглядова рада Суспільного мовлення встановила розмір заробітної плати для працівників НСТУ
З 2 квітня 2018 року працівники публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» отримуватимуть заробітну плату, встановлену Наглядовою радою Суспільного мовлення.

Таке рішення прийняла Наглядова рада під час чергового засідання, яке відбулося 25 жовтня.

Згідно з протоколом засідання, опублікованому на сайті «UA: Першого», визначено мінімальний і максимальний оклади, крім встановлених рішенням Наглядової ради від 19 липня 2017 року.

Наглядова рада вирішила, що порядок преміювання за підсумками роботи встановлює правління НСТУ.

У додатку до протоколу «Умови і розміри оплати праці працівників ПАТ «НСТУ» визначені наступні оклади: головні оператор, режисер, художник, продюсер (креативний) будуть отримувати 16 тис грн, максимально 32 тис. грн. Ведучий програми, відповідальний випусковий, головний випусковий, коментатор, оглядач, редактор літературний – 9 200 грн., максимально 18 400 грн. Журналіст, кореспондент, редактор, випусковий ефіру, артист оркестру (симфонічного, камерного), артист хорового колектив (академічного), артист-вокаліст, художник-постановник – 8 300 грн. (максимальний оклад 16 600 грн) тощо.

Під час засідання голова правління НСТУ Зураб Аласанія зазначив, що чинний перелік посад є застарілим та не відповідає потребам Суспільного, а механізм оплати праці є складним та непрозорим: низькі посадові оклади, непрозора система надбавок та інших доплат, повідомляє прес-служба НСТУ.

Попередня штатна сітка зазнала наступних змін: по-перше, суттєво зменшилась номенклатура посад, які стали більш універсальними. Якщо раніше їхня кількість становила 250, то зараз – близько 140. По-друге, вдвічі зросли посадові оклади. По-третє, встановлена прозора і зрозуміла система преміювання – премія може складати 100 відсотків від посадового окладу та встановлюватиметься щомісячно.

Окрім того, в штатній сітці з’явилися посади, які звичні для комерційних теле- та радіоканалів і раніше не застосовувалися на державному телерадіомовленні, наприклад, стиліст, оператор-постановник, режисер ефіру тощо.

Ця штатна сітка буде введена в дію з 2 квітня 2018 року після впровадження другого етапу реформування НСТУ, під час якого буде розроблена нова структура та суттєво зміниться штатний розклад.

На НСТУ не виключають, що під час другого етапу реформування буде проведено низку скорочень. Як зазначив виконавчий директор НСТУ Олександр Лієв«Усі скорочення відбуватимуться у взаємодії з галузевими профспілками та профспілкою компанії».

Нагадаємо, що метою оптимізації організаційної структури НСТУ є заощадження коштів для технічного переоснащення, збільшення витрат на теле- та радіовиробництво нових проектів, а також для встановлення ринкових заробітних плат працівникам Суспільного.

Фото з сайту «UA: Перший»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду